Ingrediente
●
Seminte de floarea soarelui
43 g
sau 1/4 de pahar
●
Seminte de dovleac
43 g
sau 1/4 de pahar
●
Seminte de in
29 g
sau 3 linguri
●
Seminte de susan
57 g
sau 6 linguri
●
Faina de secara
227 g
sau 1 + 3/4 pahare
●
Ulei de floarea soarelui
29 g
sau 2 linguri
●
Miere
21 g
sau 1 lingura, puteti pune miere sau sirop de agave
●
Oua
1 buc
se foloseste doar albusul, dar este optional sa-l folositi - puteti sa ungeti crackerii doar cu putin ulei
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Cantariti semintele de floarea soarelui, de in si de dovleac. Apoi le maruntiti bine in blender sau intr-un aparat de macinat cafeaua.
Pas 2
La aceasta faina de seminte adaugati semintele de susan(acestea nu se maruntesc) si sarea. Amestecati bine toate componentele.
Pas 3
Apoi adaugati faina si uleiul.
Pas 4
In apa calduta dizolvati mierea sau siropul de agave.
Pas 5
Adaugati apa peste restul ingredientelor si amestecati bine cu o lingura totul, pana se incorporeaza ingredientele. O alta varianta ar fi sa-l puneti in masina de facut paine si sa-l lasati sa se framante acolo 5-10 min.
Pas 6
Puneti mai multa faina de secara pe masa si scoateti aluatul de mai sus aici. Este un aluat mai lipicios de asta folositi faina sa nu se lipeasca de maini si masa. Il mai framantati asa cu faina 2-3 min pe masa.
Pas 8
Cu facaletul intindeti o bila de aluat, dar aveti grija sa presarati faina ca sa nu se lipeasca de masa alautul si sa se intinda mai usor. Grosimea foii ar trebui sa fie de 1 - 1,5 mm. Daca este prea lipicios si nu puteti sa-l lucrati il lasati 10-15 min sa se odihneasca. Dar din propria experienta va spun ca se lucreaza foarte usor aluatul, doar aveti grija sa puneti faina.
Pas 9
Cu un cutit sau taietor de pizza taiati romburi, triunghiuri din aluatul intins pe masa.
Pas 10
Intr-o tava de cuptor puneti hartie de copt, si aranjati pe ea romburile de aluat, cu un pic distanta intre ele.
Inainte sa le puneti la cuptor le ungeti astfel:
1. Pentru saratele cu sare - ungeti cu albus de ou amestecat cu 2 linguri de apa, presarati sare si susan/mac.
2. Pentru glazura dulce - amestecati albusul cu 1 lingura de miere, ungeti romburile si presarati zahar.
3. In varianta de post/vegetariana - ungeti cu putin ulei simplu sau de masline si presarti sare, seminte sau zahar.
Pas 11
Puneti la cuptor la foc mediu, si lasati pana se rumenesc usor - dar aveti mare grija sa nu se faca maronii, ca nu mai sunt buni. Se fac foarte repede deci sa fiti atenti la ele, nu lasati pe mult timp nesupravegheate.
Perfect ar fi sa le faceti in 2 tavi de cuptor o data, este mai repede, si le coaceti un pic sus si un pic jos pe nivelul cuptorului. Eu nu am tavile de cuptor bune, mi se arde totul in ele si nu le folosesc - am copt in tavi teflonate, un pic mai mult a durat dar nu le-am ars.
Pas 12
Le scoateti din tava si lasati sa se racoreasca putin, atunci devin si mai crocante.
Se mananca foarte repede si nu prea te poti lasa de ele :)
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(o farfurie plina de saratele)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)