Mancare de sfecla rosie cu fasole

Mancare de sfecla rosie cu fasole

Astazi vreau sa va arat aceasta combinatie minunata invatata de la sora mea (la randul ei a improvizat si adaptat in timp reteta), de cativa ani este una din mancarurile mele preferate, mai ales in sezonul rece. Imi place ca este delicioasa calda sau rece, ca mancare completa, sau ca garnitura, usor de adaptat cantitatile la gustul fiecaruia si cel mai important - inca o modalitate rapida si delicioasa de a folosi sfecla rosie in meniul familiei.

De obicei pun fasole rosie din conserva, intotdeauna ma asigur ca le am in debara anume pentru aceasta mancare de sfecla. Cu siguranta puteti fierbe si fasole separat, cum va este mai comod si preferati.

Ingrediente

Sfecla rosie
3 buc
Morcovi
3 buc
Ceapa
3 buc
Fasole rosie la conserva
400 g
Ulei
50 ml
oricare preferati
Sare
1 lingurita
dupa gust
Piper negru macinat
0.25 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

In primul rand curatati si spalati toate legumele, proportia la fiecare din ele in reteta o puteti regla dupa propriul gust si pofta, dar sfecla trebuie sa fie "vedeta".

Mancare de sfecla rosie cu fasole - Pas 1
Pas 2

Intr-o tigaie mai mare turnati uleiul, adaugati ceapa taiata cubulete si caliti la foc mediu timp de 5 minute amestecand periodic.

Mancare de sfecla rosie cu fasole - Pas 2
Pas 3

In acest timp taiati cubulete mici, sau mai mari, sfecla cu morcovii.

Mancare de sfecla rosie cu fasole - Pas 3
Pas 4

Adaugati-le in tigaie cand observati ca ceapa abia incepe sa se rumeneasca usor.

Amestecati totul bine si caliti la foc mediu timp de 10 minute.

Mancare de sfecla rosie cu fasole - Pas 4
Pas 5

Apoi adaugati toata conserva de fasole rosie, inclusiv si zeama, amestecati bine.

Mancare de sfecla rosie cu fasole - Pas 5
Pas 6

Acum cel mai important este sa caliti totul la foc mic (foarte important, ca sa nu ardeti totul!), amestecand periodic.

Recomand neaparat sa puneti si un capac deasupra, asa sfecla se va gati mai repede. Timpul de gatire poate varia, gustati periodic cate un cubulete de sfecla si vedeti daca mai lasati pe foc tigaia sau nu.

Mancare de sfecla rosie cu fasole - Pas 6
Pas 7

La final, cand legumele au textura care va place (eu prefer sa le las usor crocante chiar), potriviti de sare si piper negru macinat dupa gust.

Este delicioasa si buna de servit imediat, calda sau chiar rece, ca o salata de legume radacinoase.

Pofta Buna!

Mancare de sfecla rosie cu fasole - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !