Ingrediente
●
Fasole rosie la conserva
400 g
●
Ulei
50 ml
oricare preferati
●
Sare
1 lingurita
dupa gust
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand curatati si spalati toate legumele, proportia la fiecare din ele in reteta o puteti regla dupa propriul gust si pofta, dar sfecla trebuie sa fie "vedeta".
Pas 2
Intr-o tigaie mai mare turnati uleiul, adaugati ceapa taiata cubulete si caliti la foc mediu timp de 5 minute amestecand periodic.
Pas 3
In acest timp taiati cubulete mici, sau mai mari, sfecla cu morcovii.
Pas 4
Adaugati-le in tigaie cand observati ca ceapa abia incepe sa se rumeneasca usor.
Amestecati totul bine si caliti la foc mediu timp de 10 minute.
Pas 5
Apoi adaugati toata conserva de fasole rosie, inclusiv si zeama, amestecati bine.
Pas 6
Acum cel mai important este sa caliti totul la foc mic (foarte important, ca sa nu ardeti totul!), amestecand periodic.
Recomand neaparat sa puneti si un capac deasupra, asa sfecla se va gati mai repede. Timpul de gatire poate varia, gustati periodic cate un cubulete de sfecla si vedeti daca mai lasati pe foc tigaia sau nu.
Pas 7
La final, cand legumele au textura care va place (eu prefer sa le las usor crocante chiar), potriviti de sare si piper negru macinat dupa gust.
Este delicioasa si buna de servit imediat, calda sau chiar rece, ca o salata de legume radacinoase.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(3-4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii: