Ingrediente
●
Seminte de floarea soarelui
43 g
sau 1/4 de pahar
●
Seminte de dovleac
43 g
sau 1/4 de pahar
●
Seminte de in
29 g
sau 3 linguri
●
Seminte de susan
57 g
sau 6 linguri
●
Faina de secara
227 g
sau 1 + 3/4 pahare
●
Ulei de floarea soarelui
29 g
sau 2 linguri
●
Miere
21 g
sau 1 lingură, puteți pune miere sau sirop de agave
●
Oua
1 buc
se folosește doar albușul, dar este opțional să-l folosiți - puteți să ungeți crackerii doar cu puțin ulei
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Cântăriți semințele de floarea-soarelui, de in și de dovleac. Apoi le mărunțiți bine în blender sau într-un aparat de măcinat cafeaua.
Pas 2
La această făină de semințe adăugați semințele de susan (acestea nu se mărunțesc) și sarea. Amestecați bine toate componentele.
Pas 3
Apoi adăugați făina și uleiul.
Pas 4
În apă călduță dizolvați mierea sau siropul de agave.
Pas 5
Adăugați apa peste restul ingredientelor și amestecați bine cu o lingură totul, până se încorporează ingredientele. O altă variantă ar fi să-l puneți în mașina de făcut pâine și să-l lăsați să se frământe acolo 5-10 min.
Pas 6
Puneți mai multă făină de secară pe masă și scoateți aluatul de mai sus aici. Este un aluat mai lipicios de asta folosiți făină să nu se lipească de mâini și masă. Îl mai frământați așa cu făină 2-3 min pe masă.
Pas 8
Cu făcălețul întindeți o bilă de aluat, dar aveți grijă să presărați făină ca să nu se lipească de masă aluatul și să se întindă mai ușor. Grosimea foii ar trebui să fie de 1 - 1,5 mm. Dacă este prea lipicios și nu puteți să-l lucrați îl lăsați 10-15 min să se odihnească. Dar din propria experiență vă spun că se lucrează foarte ușor aluatul, doar aveți grijă să puneți făină.
Pas 9
Cu un cuțit sau tăietor de pizza tăiați romburi, triunghiuri din aluatul întins pe masă.
Pas 10
Într-o tavă de cuptor puneți hârtie de copt, și aranjați pe ea romburile de aluat, cu un pic distanță între ele.
Înainte să le puneți la cuptor le ungeți astfel:
1. Pentru sărățele cu sare - ungeți cu albuș de ou amestecat cu 2 linguri de apă, presărați sare și susan/mac.
2. Pentru glazură dulce - amestecați albușul cu 1 lingură de miere, ungeți romburile și presărați zahăr.
3. În varianta de post/vegetariană - ungeți cu puțin ulei simplu sau de măsline și presărați sare, semințe sau zahăr.
Pas 11
Puneți la cuptor la foc mediu, și lăsați până se rumenesc ușor - dar aveți mare grijă să nu se facă maronii, că nu mai sunt buni. Se fac foarte repede deci să fiți atenți la ele, nu lăsați pe mult timp nesupravegheate.
Perfect ar fi să le faceți în 2 tăvi de cuptor o dată, este mai repede, și le coaceți un pic sus și un pic jos pe nivelul cuptorului. Eu nu am tăvile de cuptor bune, mi se arde totul în ele și nu le folosesc - am copt în tăvi teflonate, un pic mai mult a durat dar nu le-am ars.
Pas 12
Le scoateți din tavă și lăsați să se răcorească puțin, atunci devin și mai crocante.
Se mănâncă foarte repede și nu prea te poți lăsa de ele :)
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(o farfurie plină de sărățele)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)