Cum fierbem couscous

Cum fierbem couscous

Am zis sa pun repede si metoda de fierbere a couscous-ului, este foarte buna garnitura si il puteti folosi in diverse combinatii cu legume sau carne ca mancare. Couscous-ul este un fel de boabe mici din grau dur, gen paste, doar ca foarte maruntite. Daca alegeti sa fierbeti couscous din grau dur integral va asigur ca va fi foarte sanatos si hranitor - eu il iau de la magazine naturiste sau la hypermarket.

Ingrediente

Couscous
1 pahar
eu am luat unul de 300ml
Apa
1 pahar
Sare
0.5 lingurite
Ulei de masline
2 linguri
sau putin unt

Pasi de urmat

Pas 1

Important de stiut: Couscous-ul se fierbe in proportie de 1:1 cu apa. Deci o unitate apa, si una de couscous.

Puneti la fiert 1 pahar de apa, puteti folosi orice cratita. In aceasta apa puneti sarea, uleiul/unutl si mirodeniile care va plac. La aceasta reteta am folosit curry sau turmeric, ambele dau o aroma placuta si culoare placuta galbena.

Cum fierbem couscous - Pas 1
Pas 2

Pana fierbe apa pregatiti un volum egal de couscous - in cazul meu acelasi pahar cu care am pus apa.

Cum fierbem couscous - Pas 2
Pas 3

Cand incepe sa fiarba apa, puneti couscous-ul, amestecati si stingeti focul.

Cum fierbem couscous - Pas 3
Pas 4

Lasati 10 min sa se umfle bine si apoi folositi ca si garnitura sau in combinatii cu alte legume, carne si faceti o mancare delicioasa.

Pofta Buna!

Cum fierbem couscous - Pas 4

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (4-5 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)
Colectii: Mancaruri de Post

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 25

DianaCodreanu429
Diana Codreanu (DianaCodreanu429) 14 Feb 2023, 20:39

Mulțumesc!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 14 Nov 2020, 15:47

Am învățat de la o fată din Orientul Mijlociu ca mai întâi să amestec cus cusul cu ulei ( de măsline sau din care avem, preferabil presat la rece, deoarece uleiul obișnuit are multă apă)și apoi să adaug apă fiartă sau supă. În felul acesta bobițele de cuscus nu se lipesc. Aveți grijă, nu confindați, există și cuscus românesc, adică paste mărunte cu ou. Acelea întâi se prăjesc cu ulei sau  unt și apoi se fierb, cam trei volume de apă la un volum de cuscus

Nota mea pentru reteta:
catalinagabriela
catalinagabriela 31 Mar 2016, 17:12

Eu intai calesc putin couscous-ul intr-o picatura de ulei/unt, iese mult mai gustos si "aratos", apoi fac exact  ca tine, iese intotdeauna super bun si bine fiert !!

nicma
nicma 25 Mar 2015, 15:19

In majoritatea hypermarketurilor se gaseste couscous sub forma de paste fainoase facute din compozitie de ou si faina. Couscous-ul "adevarat" e granule de grau.

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 16 May 2014, 11:28

Buna. Revin cu acelasi lucru ca mai sus, dar cu soia sub alta forma (nu stiam ca exista si asa), si de data aceasta am avut si turmenic care da o culoare f. frumoasa couscous-ului. Fiind vineri,este o mancare f.buna, satioasa si arata si  bine. Hahaha. Pupici

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 14 Oct 2013, 09:50

Am fiert de multe ori couscous dupa reteta Ta, dar nu am postat niciodata.Postez ca sa fiu credibila ca fac. Multe vad ca scriu,"voi face si deseara sau mai tarziu arat si poza" si nimic!!!??? Ce sa crezi ca au facut? si nu au postat?Sau nu au facut? Ma rog, treaba lor, dar mai bine sa nu scrie si sa posteze cand fac.Am facut couscous cu o tocanita de soia. Sanatoasa si gustoasa.Pupici.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 14 Oct 2013, 09:53

O, ce bine arata Tiki! Sa aveti pofta buna!

Ei, stii cum este lumea, mai uita, se ia cu altele - dar cine are de postat poza si comentariu o face imediat si ferm. Iti multumesc mult de comentariile utile si poze, esti tare

magic-stuff
magic-stuff 04 Feb 2012, 20:45

Done :)

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 19 Jan 2012, 20:04

Eu il fac direct la tigaie cu legume, nu il fierb separat. Pun tigaia cu putin ulei pe foc, trag intai legumele (adica o ceapa, ardei gras, mazare, morcov... diverse) , dupa 5 minute adaug couscous-ul, le mai calesc putin impreuna si apoi adaug o cana de apa fiarta sepatat. Amestec bine, condimentez  dupa gust,  mai las cam 10 minute si este gata. 

Poza mea pentru reteta:
Galia
Galia 29 Nov 2010, 19:12

De cand ai postat reteta de fierbere a couscous-ului am devenit mai fericita - mi-ai dat inca o varianta extrem de rapida de a gati.

Ieri de exemplu imi era o lene sa fac mancare - de aceea am recurs la couscous si in 10 min aveam gata mancarea

Nota mea pentru reteta:
doinik
Doina (doinik) 02 Sep 2010, 10:51

Un mare MULȚUMESC  pentru recetă

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile