Aluat de pizza rapid, fara drojdie Reteta VIDEO

Aluat de pizza rapid, fara drojdie

Inca o reteta simpla si usoara care va recomand s-o incercati neaparat - a fost o mare surpriza pentru mine acest aluat rapid de pizza, la cat de sceptica am fost prima data cand l-am facut - uite asa au trecut vreo 6 luni si nu mai fac altfel pizza! Cu toata rusinea si criticile care vor veni, ca de, nu este aluatul ala italian de pizza, cu drojdie, dar va asigur ca dupa mine e chiar mai bun. Pana la urma conteaza rezultatul, dar chimia din aluat este geniala aici - iese un aluat moderat de pufos, dar foarte fraged, moale si gustos. Se face repede si in 10 minute deja modelati pizza si puneti la cuptor.

Persoanele cunoscatoare spun ca la textura seamana foarte mult cu aluatul autentic de pizza, eu pot doar sa va spun ca e prea bun si creeaza dependenta :) Salvati neaparat reteta si sa va bucurati de o pizza delicioasa cu toata familia, cu siguranta o veti face in portie dubla data viitoare pentru ca efectiv se topeste de pe masa!

Si da, reteta perfecta pentru a folosi cu succes sosul de pizza si paste Marinara!

Ingrediente

Lapte batut/iaurt/chefir
200 ml
Unt topit
100 g
puteti inlocui jumatate din cantitate cu ulei, dar nu complet
Oua
1 buc
Zahar
1 linguri
optional
Sare
0.25 lingurite
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Faina alba calitate superioara
400 g

Pasi de urmat

1

Intr-un bol amestecati kefirul cu untul topit, sarea, oul si bicarbonatul de sodiu.

Periodic uit sa adaug zaharul dar merge si el aici, nu este obligatoriu.

2

Puneti faina si incepeti sa amestecti aluatul cu o spatula sau lingura.

3

Cand se aduna bine vom incepe sa framantam cu mainile.

4

Presarati putina faina si il framantati usor, doar cat sa se uniformizeze.

5

Iese un aluat moale si foarte usor/placut de lucrat cu el.

Lasati 5-10 minute sa se odihneasca pana pregatiti ingredientele pentru toppingul de pizza.

6

Apoi il luati pe masa de lucru si taiati in 2-3 bucati, depinde cat de mari aveti tavile de pizza.

Eu fac 2 pizza de 28-30 cm, dar merge de facut si 3 pizza mai mici de 26 cm.

7

Luati fiecare bucata de aluat, o presarati cu faina si aplatizati putin cu mainile.

8

Intindeti intr-un cerc de aproximativ 3mm grosime.

9

Il treceti in tava de pizza unsa cu putin ulei.

10

Si mai departe faceti dupa preferinte si imaginatie...

Eu de obicei ung cu sosul de rosii Marinara.

11

Pun peste sos bucati de Mozzarella sau cascaval simplu ras.

12

Si fiindca aici aveam planuri de Pizza Margherita, am pus felii de rosii peste cascaval.

13

Presarati ceva verdeturi italiene uscate sau puneti frunze de busuioc proaspat.

Si o dati la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.

14

Dupa ce o scoateti din cuptor recomand s-o lasati un pic, vreo 10 minute in tava, apoi puteti taia si savura din ea.

15

Foarte simplu, dar absolut delicios...

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 800 grame (2-3 pizza)
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

EcaterinaOdajiu872
Ecaterina Odajiu (EcaterinaOdajiu872) 27 sep 2016, 20:57

Multumesc Elena pentru reteta! E prima data cand fac o astfel de pizza! Aluatul e cu muuult mai bun decat alea din pizzerii!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Pashutza25
Pashutza25 30 sep 2016, 17:13

Nu e un aluat delok asemanator cu cel de pizza dar oricum foarte gustos si usor de lukrat.am facut azi 3 pizza mari si numi pare rau deloc ca am facut cu acest aluat.mersi

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 06 oct 2016, 09:49

Am o întrebare. As putea sa fac oare aluatul acesta duminica dimineața, să-l bag la frigider la rece (nu la congelator)si după masă să îl scot si sa fac următorii pași? Ce zici Elena cu experiențele tale? As vrea sa economisesc timpul. Mulțumesc, astep răspunsul d-voastra.

lena
Elena (lena) Daniela B. 06 oct 2016, 10:13

Da, se poate :)

Daniela B.
Daniela B. Elena (lena) 06 oct 2016, 12:13

Mulțumesc, așa o să fac... O zi frumoasa

Loredana mol
Loredana Moldoveanu (Loredana mol) 21 oct 2016, 21:03

Buna seara!

Daca spun ca am facut 5 tipuri de pizza in doua seri cu acest tip de blat, inseamna ca am devenit dependenta??... daaaa!😉 Acest blat da dependenta!!!

Deliciu, magie, prea bun... !!!

Multumesc pentru reteta!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Loredana Moldoveanu (Loredana mol) 21 oct 2016, 21:07

Da, da, da, stiam eu! Ma bucur mult si sa aveti pofta mare. Este si preferatul nostru :)

Loredana mol
Loredana Moldoveanu (Loredana mol) Elena (lena) 21 oct 2016, 21:10

Crede-ma! Am facut cu muschi de porc (productie proprie), cu peste, cu 3 tipuri de branza, cu branza dulce si merisoare, cu cascaval si jambon...

Nu stiu care imi place mai mult!!!

Woooow!!! :*

AlynnStf282
Alynn Stf (AlynnStf282) 10 nov 2016, 00:03

Putem inlocui untul cu altceva ?

lena
Elena (lena) Alynn Stf (AlynnStf282) 10 nov 2016, 06:27

Da, cu ulei.

ALIONA BORDEIANU
Aliona Mudrenco (ALIONA BORDEIANU) 01 feb 2018, 17:19

Buna Lena,pot folosi smantana 30% în loc de iaurt,chefir?

lena
Elena (lena) Aliona Mudrenco (ALIONA BORDEIANU) 01 feb 2018, 17:38

Daca este fermentata merge, adica sa nu fiefin aia lichida de frisca.

RazvanBanciu248
Razvan Banciu (RazvanBanciu248) 07 apr 2018, 13:40

nu cred c-am inventat eu roata, dar n-am auzit în altă parte de ceapă călită (mai mult coaptă) cu ardei, ambele tăiate cât mai mărunt, că se transformă aproape într-o pastă și adăugate la topping. dau o dulceață greu de obținut altfel.

FloranceFlor242
Florance Flor (FloranceFlor242) 28 oct 2018, 15:39

Buna ziua!Am facut si eu acest aluat de pizza fara drojdie.Pur si simplu delicios.E foarte fraged datorita chefirului si untului.

Nota mea pentru reteta:
AnastasiaHirzob771
Anastasia (AnastasiaHirzob771) 20 feb 2019, 12:00

Ador retetele rapide si delicioase! Multumim, Lena!

Nota mea pentru reteta: