Aluat de pizza rapid, fără drojdie Reteta VIDEO
Încă o rețetă simplă și ușoară care vă recomand s-o încercați neapărat - a fost o mare surpriză pentru mine acest aluat rapid de pizza, la cât de sceptică am fost prima dată când l-am făcut - uite așa au trecut vreo 6 luni și nu mai fac altfel pizza! Cu toată rușinea și criticile care vor veni, că de, nu este aluatul ăla italian de pizza, cu drojdie, dar vă asigur că după mine e chiar mai bun. Până la urmă contează rezultatul, dar chimia din aluat este genială aici - iese un aluat moderat de pufos, dar foarte fraged, moale și gustos. Se face repede și în 10 minute deja modelați pizza și puneți la cuptor.
Persoanele cunoscătoare spun că la textură seamănă foarte mult cu aluatul autentic de pizza, eu pot doar să vă spun că e prea bun și creează dependență :) Salvați neapărat rețeta și să vă bucurați de o pizza delicioasă cu toată familia, cu siguranță o veți face în porție dublă data viitoare pentru că efectiv se topește de pe masă!
Și da, rețeta perfectă pentru a folosi cu succes sosul de pizza și paste Marinara!
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Lapte batut/iaurt/chefir
200 ml
●
Unt topit
100 g
puteți înlocui jumătate din cantitate cu ulei, dar nu complet
●
Zahar
1 lingura
opțional
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
●
Faina alba calitate superioara
400 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Într-un bol amestecați kefirul cu untul topit, sarea, oul și bicarbonatul de sodiu.
Periodic uit să adaug zahărul dar merge și el aici, nu este obligatoriu.
Pas 2
Puneți făina și începeți să amestecați aluatul cu o spatulă sau lingură.
Pas 3
Când se adună bine vom începe să frământăm cu mâinile.
Pas 4
Presărați puțină făină și îl frământați ușor, doar cât să se uniformizeze.
Pas 5
Iese un aluat moale și foarte ușor/plăcut de lucrat cu el.
Lăsați 5-10 minute să se odihnească până pregătiți ingredientele pentru toppingul de pizza.
Pas 6
Apoi îl luați pe masa de lucru și tăiați în 2-3 bucăți, depinde cât de mari aveți tăvile de pizza.
Eu fac 2 pizza de 28-30 cm, dar merge de făcut și 3 pizza mai mici de 26 cm.
Pas 7
Luați fiecare bucată de aluat, o presărați cu făină și aplatizați puțin cu mâinile.
Pas 8
Întindeți într-un cerc de aproximativ 3mm grosime.
Pas 9
Îl treceți în tava de pizza unsă cu puțin ulei.
Pas 11
Pun peste sos bucăți de Mozzarella sau cașcaval simplu ras.
Pas 12
Și fiindcă aici aveam planuri de Pizza Margherita, am pus felii de roșii peste cașcaval.
Pas 13
Presărați ceva verdețuri italiene uscate sau puneți frunze de busuioc proaspăt.
Și o dați la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.
Pas 14
După ce o scoateți din cuptor recomand s-o lăsați un pic, vreo 10 minute în tavă, apoi puteți tăia și savura din ea.
Pas 15
Foarte simplu, dar absolut delicios...
Poftă Bună!
Cantitate:
800 g
(2-3 pizza)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (7 voturi)