Aluat de pizza rapid, fără drojdie Reteta VIDEO

Aluat de pizza rapid, fără drojdie

Încă o rețetă simplă și ușoară care vă recomand s-o încercați neapărat - a fost o mare surpriză pentru mine acest aluat rapid de pizza, la cât de sceptică am fost prima dată când l-am făcut - uite așa au trecut vreo 6 luni și nu mai fac altfel pizza! Cu toată rușinea și criticile care vor veni, că de, nu este aluatul ăla italian de pizza, cu drojdie, dar vă asigur că după mine e chiar mai bun. Până la urmă contează rezultatul, dar chimia din aluat este genială aici - iese un aluat moderat de pufos, dar foarte fraged, moale și gustos. Se face repede și în 10 minute deja modelați pizza și puneți la cuptor.

Persoanele cunoscătoare spun că la textură seamănă foarte mult cu aluatul autentic de pizza, eu pot doar să vă spun că e prea bun și creează dependență :) Salvați neapărat rețeta și să vă bucurați de o pizza delicioasă cu toată familia, cu siguranță o veți face în porție dublă data viitoare pentru că efectiv se topește de pe masă!

Și da, rețeta perfectă pentru a folosi cu succes sosul de pizza și paste Marinara!

Ingrediente

Lapte batut/iaurt/chefir
200 ml
   
Unt topit
100 g
puteți înlocui jumătate din cantitate cu ulei, dar nu complet
Oua
1 buc
   
Zahar
1 lingura
opțional
Sare
0.25 lingurite
   
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
   
Faina alba calitate superioara
400 g
   

Pasi de urmat

Pas 1

Într-un bol amestecați kefirul cu untul topit, sarea, oul și bicarbonatul de sodiu.

Periodic uit să adaug zahărul dar merge și el aici, nu este obligatoriu.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 1
Pas 2

Puneți făina și începeți să amestecați aluatul cu o spatulă sau lingură.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 2
Pas 3

Când se adună bine vom începe să frământăm cu mâinile.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 3
Pas 4

Presărați puțină făină și îl frământați ușor, doar cât să se uniformizeze.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 4
Pas 5

Iese un aluat moale și foarte ușor/plăcut de lucrat cu el.

Lăsați 5-10 minute să se odihnească până pregătiți ingredientele pentru toppingul de pizza.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 5
Pas 6

Apoi îl luați pe masa de lucru și tăiați în 2-3 bucăți, depinde cât de mari aveți tăvile de pizza.

Eu fac 2 pizza de 28-30 cm, dar merge de făcut și 3 pizza mai mici de 26 cm.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 6
Pas 7

Luați fiecare bucată de aluat, o presărați cu făină și aplatizați puțin cu mâinile.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 7
Pas 8

Întindeți într-un cerc de aproximativ 3mm grosime.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 8
Pas 9

Îl treceți în tava de pizza unsă cu puțin ulei.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 9
Pas 10

Și mai departe faceți după preferințe și imaginație...

Eu de obicei ung cu sosul de roșii Marinara.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 10
Pas 11

Pun peste sos bucăți de Mozzarella sau cașcaval simplu ras.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 11
Pas 12

Și fiindcă aici aveam planuri de Pizza Margherita, am pus felii de roșii peste cașcaval.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 12
Pas 13

Presărați ceva verdețuri italiene uscate sau puneți frunze de busuioc proaspăt.

Și o dați la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 13
Pas 14

După ce o scoateți din cuptor recomand s-o lăsați un pic, vreo 10 minute în tavă, apoi puteți tăia și savura din ea.

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 14
Pas 15

Foarte simplu, dar absolut delicios...

Poftă Bună!

Aluat de pizza rapid, fără drojdie - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g (2-3 pizza)
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 04 Dec 2020, 19:09

Nu inteleg  cantitatile  masurate cu lingurita la prafuri; jumatate de lingurita rasa sau cu varf; la fel la  la sare, ca si la bicabonat; m am pacalit odata cu bicarbonatul si apoi nu se mai incadreaza catitatile ca tot trebuei adaugata faina. Cred ca  se pun si gramele, pe langa. :) 

Piu
Piu 30 Nov 2020, 19:45

Cea mai simplă rețetă si foarte buna. Recomand cu drag

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
IliesOvidiu653
Ilies Ovidiu (IliesOvidiu653) 27 May 2020, 20:10

Cel mai bun aluat de pizza :)

Nota mea pentru reteta:
AnastasiaHirzob771
Anastasia (AnastasiaHirzob771) 20 Feb 2019, 12:00

Ador retetele rapide si delicioase! Multumim, Lena!

Nota mea pentru reteta:
FloranceFlor242
Florance Flor (FloranceFlor242) 28 Oct 2018, 15:39

Buna ziua!Am facut si eu acest aluat de pizza fara drojdie.Pur si simplu delicios.E foarte fraged datorita chefirului si untului.

Nota mea pentru reteta:
AlynnStf282
Alynn Stf (AlynnStf282) 10 Nov 2016, 00:03

Putem inlocui untul cu altceva ?

lena
Elena (lena) Alynn Stf (AlynnStf282) 10 Nov 2016, 06:27

Da, cu ulei.

Loredana mol
Loredana Moldoveanu (Loredana mol) 21 Oct 2016, 21:03

Buna seara!

Daca spun ca am facut 5 tipuri de pizza in doua seri cu acest tip de blat, inseamna ca am devenit dependenta??... daaaa!😉 Acest blat da dependenta!!!

Deliciu, magie, prea bun... !!!

Multumesc pentru reteta!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Loredana Moldoveanu (Loredana mol) 21 Oct 2016, 21:07

Da, da, da, stiam eu! Ma bucur mult si sa aveti pofta mare. Este si preferatul nostru :)

Loredana mol
Loredana Moldoveanu (Loredana mol) Elena (lena) 21 Oct 2016, 21:10

Crede-ma! Am facut cu muschi de porc (productie proprie), cu peste, cu 3 tipuri de branza, cu branza dulce si merisoare, cu cascaval si jambon...

Nu stiu care imi place mai mult!!!

Woooow!!! :*

Daniela B.
Daniela B. 06 Oct 2016, 09:49

Am o întrebare. As putea sa fac oare aluatul acesta duminica dimineața, să-l bag la frigider la rece (nu la congelator)si după masă să îl scot si sa fac următorii pași? Ce zici Elena cu experiențele tale? As vrea sa economisesc timpul. Mulțumesc, astep răspunsul d-voastra.

lena
Elena (lena) Daniela B. 06 Oct 2016, 10:13

Da, se poate :)

Daniela B.
Daniela B. Elena (lena) 06 Oct 2016, 12:13

Mulțumesc, așa o să fac... O zi frumoasa

Pashutza25
Pashutza25 30 Sep 2016, 17:13

Nu e un aluat delok asemanator cu cel de pizza dar oricum foarte gustos si usor de lukrat.am facut azi 3 pizza mari si numi pare rau deloc ca am facut cu acest aluat.mersi

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
EcaterinaOdajiu872
Ecaterina Odajiu (EcaterinaOdajiu872) 27 Sep 2016, 20:57

Multumesc Elena pentru reteta! E prima data cand fac o astfel de pizza! Aluatul e cu muuult mai bun decat alea din pizzerii!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile