Aluat de pizza rapid, fara drojdie Reteta VIDEO

Aluat de pizza rapid, fara drojdie

Inca o reteta simpla si usoara care va recomand s-o incercati neaparat - a fost o mare surpriza pentru mine acest aluat rapid de pizza, la cat de sceptica am fost prima data cand l-am facut - uite asa au trecut vreo 6 luni si nu mai fac altfel pizza! Cu toata rusinea si criticile care vor veni, ca de, nu este aluatul ala italian de pizza, cu drojdie, dar va asigur ca dupa mine e chiar mai bun. Pana la urma conteaza rezultatul, dar chimia din aluat este geniala aici - iese un aluat moderat de pufos, dar foarte fraged, moale si gustos. Se face repede si in 10 minute deja modelati pizza si puneti la cuptor.

Persoanele cunoscatoare spun ca la textura seamana foarte mult cu aluatul autentic de pizza, eu pot doar sa va spun ca e prea bun si creeaza dependenta :) Salvati neaparat reteta si sa va bucurati de o pizza delicioasa cu toata familia, cu siguranta o veti face in portie dubla data viitoare pentru ca efectiv se topeste de pe masa!

Si da, reteta perfecta pentru a folosi cu succes sosul de pizza si paste Marinara!

Ingrediente

Lapte batut/iaurt/chefir
200 ml
Unt topit
100 g
puteti inlocui jumatate din cantitate cu ulei, dar nu complet
Oua
1 buc
Zahar
1 lingura
optional
Sare
0.25 lingurite
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Faina alba calitate superioara
400 g

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol amestecati kefirul cu untul topit, sarea, oul si bicarbonatul de sodiu.

Periodic uit sa adaug zaharul dar merge si el aici, nu este obligatoriu.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 1
Pas 2

Puneti faina si incepeti sa amestecti aluatul cu o spatula sau lingura.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 2
Pas 3

Cand se aduna bine vom incepe sa framantam cu mainile.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 3
Pas 4

Presarati putina faina si il framantati usor, doar cat sa se uniformizeze.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 4
Pas 5

Iese un aluat moale si foarte usor/placut de lucrat cu el.

Lasati 5-10 minute sa se odihneasca pana pregatiti ingredientele pentru toppingul de pizza.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 5
Pas 6

Apoi il luati pe masa de lucru si taiati in 2-3 bucati, depinde cat de mari aveti tavile de pizza.

Eu fac 2 pizza de 28-30 cm, dar merge de facut si 3 pizza mai mici de 26 cm.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 6
Pas 7

Luati fiecare bucata de aluat, o presarati cu faina si aplatizati putin cu mainile.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 7
Pas 8

Intindeti intr-un cerc de aproximativ 3mm grosime.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 8
Pas 9

Il treceti in tava de pizza unsa cu putin ulei.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 9
Pas 10

Si mai departe faceti dupa preferinte si imaginatie...

Eu de obicei ung cu sosul de rosii Marinara.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 10
Pas 11

Pun peste sos bucati de Mozzarella sau cascaval simplu ras.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 11
Pas 12

Si fiindca aici aveam planuri de Pizza Margherita, am pus felii de rosii peste cascaval.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 12
Pas 13

Presarati ceva verdeturi italiene uscate sau puneti frunze de busuioc proaspat.

Si o dati la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 13
Pas 14

Dupa ce o scoateti din cuptor recomand s-o lasati un pic, vreo 10 minute in tava, apoi puteti taia si savura din ea.

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 14
Pas 15

Foarte simplu, dar absolut delicios...

Pofta Buna!

Aluat de pizza rapid, fara drojdie - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g (2-3 pizza)
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 04 Dec 2020, 19:09

Nu inteleg  cantitatile  masurate cu lingurita la prafuri; jumatate de lingurita rasa sau cu varf; la fel la  la sare, ca si la bicabonat; m am pacalit odata cu bicarbonatul si apoi nu se mai incadreaza catitatile ca tot trebuei adaugata faina. Cred ca  se pun si gramele, pe langa. :) 

Piu
Piu 30 Nov 2020, 19:45

Cea mai simplă rețetă si foarte buna. Recomand cu drag

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
IliesOvidiu653
Ilies Ovidiu (IliesOvidiu653) 27 May 2020, 20:10

Cel mai bun aluat de pizza :)

Nota mea pentru reteta:
AnastasiaHirzob771
Anastasia (AnastasiaHirzob771) 20 Feb 2019, 12:00

Ador retetele rapide si delicioase! Multumim, Lena!

Nota mea pentru reteta:
FloranceFlor242
Florance Flor (FloranceFlor242) 28 Oct 2018, 15:39

Buna ziua!Am facut si eu acest aluat de pizza fara drojdie.Pur si simplu delicios.E foarte fraged datorita chefirului si untului.

Nota mea pentru reteta:
AlynnStf282
Alynn Stf (AlynnStf282) 10 Nov 2016, 00:03

Putem inlocui untul cu altceva ?

lena
Elena (lena) Alynn Stf (AlynnStf282) 10 Nov 2016, 06:27

Da, cu ulei.

Loredana mol
Loredana Moldoveanu (Loredana mol) 21 Oct 2016, 21:03

Buna seara!

Daca spun ca am facut 5 tipuri de pizza in doua seri cu acest tip de blat, inseamna ca am devenit dependenta??... daaaa!😉 Acest blat da dependenta!!!

Deliciu, magie, prea bun... !!!

Multumesc pentru reteta!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Loredana Moldoveanu (Loredana mol) 21 Oct 2016, 21:07

Da, da, da, stiam eu! Ma bucur mult si sa aveti pofta mare. Este si preferatul nostru :)

Loredana mol
Loredana Moldoveanu (Loredana mol) Elena (lena) 21 Oct 2016, 21:10

Crede-ma! Am facut cu muschi de porc (productie proprie), cu peste, cu 3 tipuri de branza, cu branza dulce si merisoare, cu cascaval si jambon...

Nu stiu care imi place mai mult!!!

Woooow!!! :*

Daniela B.
Daniela B. 06 Oct 2016, 09:49

Am o întrebare. As putea sa fac oare aluatul acesta duminica dimineața, să-l bag la frigider la rece (nu la congelator)si după masă să îl scot si sa fac următorii pași? Ce zici Elena cu experiențele tale? As vrea sa economisesc timpul. Mulțumesc, astep răspunsul d-voastra.

lena
Elena (lena) Daniela B. 06 Oct 2016, 10:13

Da, se poate :)

Daniela B.
Daniela B. Elena (lena) 06 Oct 2016, 12:13

Mulțumesc, așa o să fac... O zi frumoasa

Pashutza25
Pashutza25 30 Sep 2016, 17:13

Nu e un aluat delok asemanator cu cel de pizza dar oricum foarte gustos si usor de lukrat.am facut azi 3 pizza mari si numi pare rau deloc ca am facut cu acest aluat.mersi

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
EcaterinaOdajiu872
Ecaterina Odajiu (EcaterinaOdajiu872) 27 Sep 2016, 20:57

Multumesc Elena pentru reteta! E prima data cand fac o astfel de pizza! Aluatul e cu muuult mai bun decat alea din pizzerii!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile