Chiftele de naut si morcovi

Chiftele de naut si morcovi

Sunt foarte selectiva la multe retete de post, mai ales la mancaruri - si cu chiftelele la fel, sunt doar cateva retete(care le am si pe site) care mi-au placut pana acum, dar multe altele nu prea imi plac din cauza texturii moi si cleioase.

Aici am fost intrigata de combinatia de naut cu morcovi - deci am zis sa fac niste experimente culinare :) Si mare bucurie, pentru ca mi-au iesit niste chiftele minunate, delicioase, consistente si cred ca ar satisface si gusturile multor carnivori.

Recomand sa incercati reteta, sunt o alternativa minunata la chiftelele clasice din carne.

Aveti aici si o metoda mai explicata cum se fierbe nautul.

Ingrediente

Naut fiert
250 g
Morcov ras marunt
150 g
Ceapa alba
1 buc
una mica
Faina de naut
3 linguri
se gasete la Plafar si magazine naturiste
Tahini
0.5 lingurite
sau 1 lingurita de susan macinat
Garam masala
0.25 lingurite
sau un amestec de mirodenii de:piper, coriandru, chimen, scortisoara - sau ce aveti prin camara
Sare
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Intr-un blender/robot puneti nautul si ceapa taiata bucati mai mari.

2

Adaugati si restul ingredientelor - lasati la o parte doar faina de naut.

3

Si blendati bine, sa fie o pasta omogena. Gustati de sare, mai adaugati daca este nevoie.

4

Asa arata punga mea de faina de naut - am gasit-o la Plafarul din cartier.

Este o chestie foarte buna, un inlocuitor de oua in multe preparate vegetariene de gen chiftele, clatite, etc.

5

La pasta de naut cu legume adaugati faina de naut si amestecati bine cu o lingura sau chiar cu mainile.

6

Lasati 5 minute si apoi verificati daca compozitia este buna de format chiftele.

Trebuie sa fie mai groasa si nelipicioasa - daca-i prea lichida mai adaugati 1-2 linguri de faina de naut.

7

Formati chiftelele(recomand sa le faceti putin mai groase decat cele din poza) si le puneti pe o tava antiaderenta sau asternuta cu hartie de copt.

8

Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 15-20 minute pe o parte, apoi le intoarceti si mai lasati 5 minute la cuptor.

9

Lasati putin sa se racoreasca si serviti cu o salata de verdeturi, un sos de rosii sau orice garnitura va place - orez, cartofi, legume, etc.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

CatalinaC
CatalinaC 24 ian 2015, 13:37

Da, multumesc mult. Le-am facut de 2 ori pana acum, usor diferit.Prima data nu  am avut dovlecel si  am pus ardei rosu, a doua oara am pus si dovlecel si  ardei.Cum ar zice al meu: Se aproba! :) Minunate retete mai postezi, mare sursa de inspiratie ;) Week-end frumos!

dana ionascu
Dana (dana ionascu) 19 nov 2014, 08:54

Buna LENA . Iti multumesc ca m-ai acceptat; oricum eu te-am ales de ceva timp si imi plac retetele tale si mai ales seriozitatea in ceea ce faci. Mult succes!!!

Nota mea pentru reteta:
Dana M.
Dana M. 24 sep 2014, 20:52

Tare bune! Le.am facut cu gandul la micuta mea, sunt tare incantata de preparate coapte in cuptor. S.a repezit in ele, apoi si.a dat seama ca nu sunt biscuiti, dar a papat. Seara placuta!

Poza mea pentru reteta:
Andesta
Andesta 18 mar 2014, 12:37

Buna ziua. Ce cantitate de naut uscat ar trebui pusa la fiert, pentru a obtine 250 de grame de naut fiert? Cam cate chiftele ies din aceasta cantitate? Multumesc!

lena
Elena (lena) Andesta 18 mar 2014, 12:40

Aproximativ 100g naut uscat si va ies cam 20 chiftele - daca mai tin minte eu bine.

Katrin
Katrin 03 mar 2014, 16:42

Au fost bune, mai ales caldute, cand s-au racit si-au schimbat gustul.

Multumesc pentru reteta!  

Poza mea pentru reteta:
tabita17
Tabita Iordache (tabita17) 06 aug 2013, 12:57

aveam de ceva timp cumparat naut si nu stiam ce sa fac cu el, e prima data cand il folosesc si reteta asta mi sa parut grozava. vroiam sa o incerc de ieri, dar a trebuit sa las naut la inmuiat si astazi le-am facut. au iesit grovaz. felicitari pentru site!

Albinuta
Albinuta 06 apr 2013, 01:06

Mie nu mi-au iesit aceste chiftelute.  Am facut din start portie dubla si au iesit doua tavi. Prima tava a fost compromisa, s-au lipit asa de bine de hartia de copt, incat n-am reusit sa  scot nici una intreaga La  a doua tava am dat cu putin spray cu ulei si a fost bin regula.

Korinna
Korinna 04 apr 2013, 11:10

Buna Lena!Dupa o gramada de retete incercate de mine de pe acest minunat site al tau, mi-am facut si cont, pentru ca de multe ori mi-am dorit sa mai scriu cateceva.

Acum doream sa te intreb:ce zici am putea inlocui cantitatea de morcov cu brocoli sau conopida?Ma gandesc ca morcovul are glucide si ingrasa, pe cand brocoli si conopida nu.Oricum eu o sa incerc cu brocoli si pentru ceva culoare.

Felicitari pentru site!

lena
Elena (lena) Korinna 04 apr 2013, 12:26

Cred ca ar merge cu amandoua, daca incerci si sunt bune imi spui :)

Multumesc de apreciere!

DianaG
DianaG 03 apr 2013, 15:36

Multumesc pentru raspuns prompt. 

DianaG
DianaG 03 apr 2013, 13:50

Draga Lena, dar crezi ca putem inlocui faina de naut? Pun la indoiala ca se poate gasi si la Chisinau. S-ar pupa cu faina de secara, de exemplu? Sau de migdale?

lena
Elena (lena) DianaG 03 apr 2013, 15:18

Cred ca mai bine niste faina simpla, alba, sau de ovaz.

Arata toate comentariile