Chiftele de naut si morcovi
Sunt foarte selectiva la multe retete de post, mai ales la mancaruri - si cu chiftelele la fel, sunt doar cateva retete(care le am si pe site) care mi-au placut pana acum, dar multe altele nu prea imi plac din cauza texturii moi si cleioase.
Aici am fost intrigata de combinatia de naut cu morcovi - deci am zis sa fac niste experimente culinare :) Si mare bucurie, pentru ca mi-au iesit niste chiftele minunate, delicioase, consistente si cred ca ar satisface si gusturile multor carnivori.
Recomand sa incercati reteta, sunt o alternativa minunata la chiftelele clasice din carne.
Aveti aici si o metoda mai explicata cum se fierbe nautul.
Ingrediente
●
Morcov ras marunt
150 g
●
Ceapa alba
1 buc
una mica
●
Faina de naut
3 linguri
se gasete la Plafar si magazine naturiste
●
Tahini
0.5 lingurite
sau 1 lingurita de susan macinat
●
Garam masala
0.25 lingurite
sau un amestec de mirodenii de:piper, coriandru, chimen, scortisoara - sau ce aveti prin camara
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un blender/robot puneti nautul si ceapa taiata bucati mai mari.
Pas 2
Adaugati si restul ingredientelor - lasati la o parte doar faina de naut.
Pas 3
Si blendati bine, sa fie o pasta omogena. Gustati de sare, mai adaugati daca este nevoie.
Pas 4
Asa arata punga mea de faina de naut - am gasit-o la Plafarul din cartier.
Este o chestie foarte buna, un inlocuitor de oua in multe preparate vegetariene de gen chiftele, clatite, etc.
Pas 5
La pasta de naut cu legume adaugati faina de naut si amestecati bine cu o lingura sau chiar cu mainile.
Pas 6
Lasati 5 minute si apoi verificati daca compozitia este buna de format chiftele.
Trebuie sa fie mai groasa si nelipicioasa - daca-i prea lichida mai adaugati 1-2 linguri de faina de naut.
Pas 7
Formati chiftelele(recomand sa le faceti putin mai groase decat cele din poza) si le puneti pe o tava antiaderenta sau asternuta cu hartie de copt.
Pas 8
Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 15-20 minute pe o parte, apoi le intoarceti si mai lasati 5 minute la cuptor.
Pas 9
Lasati putin sa se racoreasca si serviti cu o salata de verdeturi, un sos de rosii sau orice garnitura va place - orez, cartofi, legume, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)