Chiftele de năut și morcovi
Sunt foarte selectivă la multe rețete de post, mai ales la mâncăruri - și cu chiftelele la fel, sunt doar câteva rețete(care le am și pe site) care mi-au plăcut până acum, dar multe altele nu prea îmi plac din cauza texturii moi și cleioase.
Aici am fost intrigată de combinația de năut cu morcovi - deci am zis să fac niște experimente culinare :) Și mare bucurie, pentru că mi-au ieșit niște chiftele minunate, delicioase, consistente și cred că ar satisface și gusturile multor carnivori.
Recomand să încercați rețeta, sunt o alternativă minunată la chiftelele clasice din carne.
Aveți aici și o metodă mai explicată cum se fierbe năutul.
Ingrediente
●
Morcov ras mărunt
150 g
●
Ceapă albă
1 buc
una mică
●
Făină de năut
3 linguri
se găsește la Plafar și magazine naturiste
●
Tahini
0.5 lingurite
sau 1 linguriță de susan măcinat
●
Garam masala
0.25 lingurite
sau un amestec de mirodenii de: piper, coriandru, chimen, scorțișoară - sau ce aveți prin cămară
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un blender/robot puneți năutul și ceapa tăiată bucăți mai mari.
Pas 2
Adăugați și restul ingredientelor - lăsați la o parte doar făina de năut.
Pas 3
Și blendați bine, să fie o pastă omogenă. Gustați de sare, mai adăugați dacă este nevoie.
Pas 4
Așa arată punga mea de făină de năut - am găsit-o la Plafarul din cartier.
Este o chestie foarte bună, un înlocuitor de ouă în multe preparate vegetariene de gen chiftele, clătite, etc.
Pas 5
La pasta de năut cu legume adăugați făina de năut și amestecați bine cu o lingură sau chiar cu mâinile.
Pas 6
Lăsați 5 minute și apoi verificați dacă compoziția este bună de format chiftele.
Trebuie să fie mai groasă și nelipicioasă - dacă-i prea lichidă mai adăugați 1-2 linguri de făină de năut.
Pas 7
Formați chiftelele(recomand să le faceți puțin mai groase decât cele din poză) și le puneți pe o tavă antiaderentă sau așternută cu hârtie de copt.
Pas 8
Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade, timp de 15-20 minute pe o parte, apoi le întoarceți și mai lăsați 5 minute la cuptor.
Pas 9
Lăsați puțin să se răcorească și serviți cu o salată de verdețuri, un sos de roșii sau orice garnitură vă place - orez, cartofi, legume, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)