Toba de pui/curcan Reteta VIDEO
Si acum a venit timpul de o reteta de toba de pui(sau puteti sa faceti toba de curcan) pe care v-o propun pentru masa festiva - este reteta mea preferata de toba, dar chiar si copiii o mananca cu mare placere, deci preferata tuturor :)
Mai am o toba de pui pe site, ceva mai diferita ca mod de preparare si o gasiti aici: Reteta de toba de pui, dar puteti combina cumva aceste 2 retete, sugestie de la una din cititoarele site-ului - faceti carnea la cuptor, fara punga si pentru forma o puteti muta intr-o sticla de la apa, dar cu conditia sa raciti putin compozitia inainte. Este foarte delicioasa - mai colorata, un pic picanta, chiar merita incercata si servita la o masa festiva.
Eu o fac si pentru mic dejun, in loc de mezelurile clasice, si ca o mancare - gen piftie - o combin cu salata sau legume sotate.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Pulpe de pui dezosate si fara piele
700 g
●
Usturoi (catei)
3 buc
sau 1 lingurita de usturoi granulat uscat
●
Piper negru
0.5 lingurite
●
Boia ardei dulce
2 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatim carnea - o curatam si spalam bine.
Pas 2
O taiati pe toata felii lungi si subtiri.
Pas 3
Peste carne puneti toate mirodeniile, usturoiul pisat si gelatina.
Pas 4
Amestecati bine totul - sa nu va fie frica sa puneti si mainile la treaba :)
Pas 5
Acest amestec se pune intr-o punga de friptura - o vedeti in poza.
Pas 6
Legati bine punga, si o puneti intr-o tava de chec/cozonac. Dati la cuptor, la 180-200 grade pentru 45-50 de minute.
Pas 7
Asa arata carnea gata, fierbinte, scoasa din cuptor.
Lasati 20-30 de minute sa se mai racoreasca, apoi cu o lingura incercati s-o mai agitati putin, apasand deasupra punga sa patrunda zeama mai multa printre bucatile de carne coapte.
Pas 8
Si pentru a avea o toba perfecta, sa fie cuprinsa toata de jeleu - va trebui sa puneti niste greutate peste ea pana se raceste.
Eu am pus o tava de chec, de aceeasi dimensiune cu cea in care am facut toba - si am incarcat-o cu tot ce aveam mai greu prin bucatarie(dar nu puneti mai mult de 2kg, va apasa prea tare si zeama va iesi complet de printre bucatile de carne, deci toba va fi prea uscata). Am facut toba seara si am lasat-o peste noapte, asa presata, pana s-a racit complet.
Pas 9
Dimineata am scos greutatile si am pus tava pentru cateva ore la frigider, sa se intareasca mai bine gelatina.
Pas 10
Apoi scoateti punga si toba este gata de feliat si servit.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(10-12 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (11 voturi)
Colectii:
Carne de Pui,
Mancaruri diverse,
Mancaruri dietetice,
Mancaruri diverse VIDEO,
Retete usoare,
Pui,
Carne de Curcan,
Aperitive cu Carne,
Aperitive,
Mancaruri low carb cu carne,
Mancaruri cu CARNE