Toba de pui/curcan Reteta VIDEO

Toba de pui/curcan

Si acum a venit timpul de o reteta de toba de pui(sau puteti sa faceti toba de curcan) pe care v-o propun pentru masa festiva - este reteta mea preferata de toba, dar chiar si copiii o mananca cu mare placere, deci preferata tuturor :)

Mai am o toba de pui pe site, ceva mai diferita ca mod de preparare si o gasiti aici: Reteta de toba de pui, dar puteti combina cumva aceste 2 retete, sugestie de la una din cititoarele site-ului - faceti carnea la cuptor, fara punga si pentru forma o puteti muta intr-o sticla de la apa, dar cu conditia sa raciti putin compozitia inainte. Este foarte delicioasa - mai colorata, un pic picanta, chiar merita incercata si servita la o masa festiva.

Eu o fac si pentru mic dejun, in loc de mezelurile clasice, si ca o mancare - gen piftie - o combin cu salata sau legume sotate.

Ingrediente

Piept de pui
800 g
Pulpe de pui dezosate si fara piele
700 g
Usturoi(catei)
3 buc
sau 1 lingurita de usturoi granulat uscat
Piper negru
0.5 lingurite
Boia ardei dulce
2 lingurite
Sare
2 lingurite
Gelatina
30 g

Pasi de urmat

1

Pregatim carnea - o curatam si spalam bine.

2

O taiati pe toata felii lungi si subtiri.

3

Peste carne puneti toate mirodeniile, usturoiul pisat si gelatina.

4

Amestecati bine totul - sa nu va fie frica sa puneti si mainile la treaba :)

5

Acest amestec se pune intr-o punga de friptura - o vedeti in poza.

6

Legati bine punga, si o puneti intr-o tava de chec/cozonac. Dati la cuptor, la 180-200 grade pentru 45-50 de minute.

7

Asa arata carnea gata, fierbinte, scoasa din cuptor.

Lasati 20-30 de minute sa se mai racoreasca, apoi cu o lingura incercati s-o mai agitati putin, apasand deasupra punga sa patrunda zeama mai multa printre bucatile de carne coapte.

8

Si pentru a avea o toba perfecta, sa fie cuprinsa toata de jeleu - va trebui sa puneti niste greutate peste ea pana se raceste.

Eu am pus o tava de chec, de aceeasi dimensiune cu cea in care am facut toba - si am incarcat-o cu tot ce aveam mai greu prin bucatarie(dar nu puneti mai mult de 2kg, va apasa prea tare si zeama va iesi complet de printre bucatile de carne, deci toba va fi prea uscata). Am facut toba seara si am lasat-o peste noapte, asa presata, pana s-a racit complet.

9

Dimineata am scos greutatile si am pus tava pentru cateva ore la frigider, sa se intareasca mai bine gelatina.

10

Apoi scoateti punga si toba este gata de feliat si servit.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (11 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 94

violeta.nuky
violeta.nuky 23 dec 2018, 12:22

Multam mult.Sarbatori fericite,cu toata stima,Violeta

violeta.nuky
violeta.nuky 23 dec 2018, 12:18

Ma uit pe video si vad ca nu ai sigilat bine punga.Ma uit pe poze si vad ca ai sigilat-o.Care crezi ca e mai bine de facut?Acum preincalzesc cuptorul si o bag.Cu stima, Violeta

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) violeta.nuky 23 dec 2018, 12:19

E bine oricum.

DariaSovei472
Daria Sovei (DariaSovei472) 07 dec 2018, 20:04

Buna seara !Pot sa pun punga intr o tava mai mare iar cand o scot din cuptor sa o asez in forma de cozonac?

lena
Elena (lena) Daria Sovei (DariaSovei472) 07 dec 2018, 20:08

Da, puteti incerca.

piti
Daniela (piti) 27 dec 2016, 20:37

Foarte buna!Lena ești mereu lăudată la masa :-).Mulțumesc!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Daniela (piti) 28 dec 2016, 10:10

Ma bucur mult! Multumesc mult de comentariu si apreciere, chiar conteaza :)

crismi
crismi 03 feb 2012, 16:45

Multumesc pentru reteta.Chiar daca n-a iesit la fel de aspectuoasa ca a ta (am in casa un soricel caruia tare ii place boiaua, pe care o mananca de zici ca e zahar, si din cauza caruia am ramas fara acest condiment in casa), la gust a fost foarte buna. Am facut-o doar din pulpe dezosate, fara piept de pui. Am servit-o langa salata de ciuperci, a carei reteta am postat-o pe site.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 23 dec 2011, 21:56

Si inca o poza...artistica!

Poza mea pentru reteta:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 23 dec 2011, 21:55

Lena, vin tare din urma! Am comis-o si pe asta! Ii dau 5 puncte fara discutie! Cu modificarile de rigoare..adica am avut doar vreo 600 g de piept de pui, am pus in plus mustar cu hrean si 2 lingurite de sos de soia. Recomad sa o faceti, iese indiscutabil! Multumiri si pentru reteta asta! Pun acum si dovezi!

Poza mea pentru reteta:
Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 13 dec 2011, 16:58

Dupa atatea peripetii nu puteam sa nu pun o poza servita cu piure de conopida! Extraordinara!

Poza mea pentru reteta:
klaudya
kaya (klaudya) 24 apr 2011, 21:27

HRİSTOS A INVİAT !!  Sarbatori fericite si multumesc ptr reteta am facut-o ieri dar din lipsa de timp de abia azi pot sa zic ca este ceva superrrr mii de multumiri ptr toata munca depusa>:d<

Nota mea pentru reteta:
gabidari
gabriela (gabidari) 12 apr 2011, 16:38

fara cuvinte m-ai lasat si cu reteta asta!!!te intreci pe tine  cu fiecare zi!!!bravo esti minunata!!si uite asa ai facut si din noi bucatarese deosebite!!multumim din suflet!!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile