Turta rapida cu spanac si cascaval
Vroiam neaparat sa fac in acest sezon o placinta cu spanac, dar cand am vazut varianta rapida am renuntat sa fac una clasica, si bine am facut!
Este foarte buna, moale, pufoasa si in plus - foarte rapida, spanacul se pune crud deasupra si cam atat cu unplutura - nu-si pierde deloc din gust si aroma. Este ca o pizza cu blat mai pufos, eu am mai adaugat si putina branza telemea pe langa cascaval, dar nu este obligatoriu.
La ultimul pas v-am pus si o sectiune, este mai reprezentativa :)
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
200 g
●
Drojdie uscata
1 lingurita
●
Ulei de masline
1 lingura
plus putin ulei pentru umplutura
●
Spanac
500 g
eu am luat spanac la legatura - 500g - dar dupa curatare a ramas cam jumatate din el
●
Cascaval clasic
150 g
plus putina telemea dupa preferinta
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol amestecati drojdia cu apa calda si zahar, lasati 15 minute pana incepe sa faca spuma.
Pas 2
Apoi adaugam uleiul de masline, sarea ...
Pas 5
Amestecati bine cu o spatula sau lingura, va fi un aluat moale si lipicios - il lasati asa, nu se framanta mai mult.
Acoperiti bolul cu un prosop si lasati 30 minute la crescut.
Pas 6
Dupa acest timp scoateti aluatul pe masa presarata cu faina si il uniformizati putin, nu trebuie framantat - doar trecut prin faina atat ca sa puteti lucra cu el.
Pas 7
Intindeti o foaie rotunda cam de 6-7mm grosime, o puneti intr-o tava unsa cu ulei sau asternuta cu hartie de copt.
Eu am folosit aici o tava rotunda de 32cm , dar merge bine pusa si in tava simpla de cuptor - cea patrata.
Pas 8
Facem repede umplutura - spanacul (spalat si curatat in prealabil) se toaca marunt, se amesteca cu cascavalul dat prin razatoare. Se stropeste cu putin ulei, eventual foarte putina sare si piper (daca puneti si telemea sarata nu mai puneti sare) - amestecati bine.
Pas 9
Treceti toata aceasta compozitie peste aluat - nu va speriati daca este o gramada mare - va scadea toata la cuptor.
Pas 10
Se coace timp de 40 de minute la cuptor preincalzit la 180 grade - trebuie sa se rumeneasca si aluatul pe margini.
Pas 11
Dupa copt lasati sa se racoreasca putin, apoi serviti pe un platou sau portionata cum va place.
Pas 12
Aici o sectiune, destul de reprezentativa cred.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(10-12 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)