Drob de miel

Drob de miel

De 14 ani sunt in Romania si abia ultimii 5 ani gatesc drob de miel, nu prea ma tenta ideea si reteta, am tot facut drob de pui, am gatit si miel dar de reteta de drob de miel imi era cam frica.

Dar de cand m-am apucat, in fiecare an am tot schimbat cate un mic detaliu si am ajuns la reteta perfecta, simpla, care este mancata cu pofta chiar si de cei care nu mananca miel, efectiv dispare de pe farfurie dintr-un foc.

Apropo, un mic pont, la orice preparat de miel - friptura, drob, etc - daca vreti sa mai scoateti din mirosul de oaie, adaugati putina pudra de cuisoare macinate - se "pupa" perfect cu carnea de miel.

Ingrediente

Organe de la 1 miel
1 buc
mai puneti si cam 300g de carne de miel
Ceapa alba
2 buc
Frunza de dafin
2 buc
Piper negru(boabe)
1 lingurita
+macinat, mai puteti adauga si putin praf de cuisoare macinate
Oua
8 buc
5 fierte+3 crude
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Ceapa verde
2 buc
2 fire de ceapa si 2 fire de usturoi verde
Sare
1 lingura

Pasi de urmat

1

Organele de miel le alegeti si spalati - eu de obicei mai pun si putina carne - ca sa fie drobul mai interesant.

Intr-o cratita mare le puneti la fiert in apa, 1 ceapa intreaga, frunza de dafin si piperul boabe. Cand incepe sa fiarba, luati spuma si lasati 1 ora la foc mic.

2

Dupa acest timp le scoateti din apa si lasati putin sa se racoreasca.

3

Intr-o tigaie caliti 1 ceapa cu putin ulei, pana incepe sa se rumeneasca usor.

4

Adaugati organele fierte si taiate bucati mai mari - lasati cam 3 minute la calit.

5

Opriti focul, adaugati piper macinat, praf de cuisoare si orice alte mirodenii va plac in drob.

6

Treceti totul din tigaie prin masina de tocat carne(sau puteti taia marunt cu cutitul, robotul).

Adaugati ceapa si usturoiul verde tocate marunt, potriviti de sare.

7

Adaugati ouale, amestecati bine.

8

Asterneti o tava de chec cu hartie de copt(eu nu folosesc prapure la drob, dar voi puteti sa-l puneti).

Ca sa se lipeasca mai bine ung tava cu putin ulei/unt, la fel si hartia.

9

Puneti jumatate din amestecul de drob in tava, presati bine, aranjati ouale fierte.

10

Deasupra merge restul de amestec, presati bine cu lingura.

11

Il coaceti la cuptor preincalzit la 200 grade, aproximativ 40 de minute.

Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet in tava - recomand peste noapte la figider, dupa ce s-a mai racorit din cuptor.

12

Apoi intoarceti pe un fund si portionati.

Este mult mai buna si ferma la textura, daca il lasati macar 8 ore la frigider dupa gatit, deci aveti grija cu planificarea timpului.

13

Este f.bun, chiar si pentru cei care mananca prima data.

Observatie: Eu folosesc de obicei la drob doar inima, plamanii, ficatul si resturile de carne care raman dupa portionarea mielului.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

adi72q
Adrian (adi72q) 22 Apr 2013, 19:55

Eu personal am invatat un mic secret de la soacra mea care e o foarte buna bucatareasa, prin urmare am sa v-o impartasesc si voua . Fierbeti maruntaiele dupa reteta prezentata de simpatica Lena , dar ficatul lasati-l crud , il dati prin masina de tocat si il amestecati in compozitia finala inainte de a-l pune la cuptor . Am mai adaugat si ceapa verde cruda impreuna cu usturoiul verde,dar asta este un amanunt legat de gusturile fiecaruia :) .Oricum reteta prezentata mai sus este foarte buna ! Va doresc spor la treaba si pofta buna !

karo
karo 23 Apr 2013, 21:14

buna Lena! reteta ta este si reteta mea de baza doar ca  ficatul doar il oparesc putin(sa ramana mai mult crud la mijloc)-datorita acestui "procedeu"compozitia ramane cremoasa, nu nisipoasa si pentru a anihila mirosul( si nu numai)pun muuuulta ceapa verede si usturoi verde si muulta verdeata(marar si patrunjel verde tocat). Este adevarat ca necesita mai multe oua pentru a lega compozitia(8-10 bucati)dar si gustul si aspectul este pe placul meu!

tiki
tiki 19 Aug 2013, 08:57

Tot eu. Acuma pot posta si eu poze,asa ca va zapacesc cu atatea.. Am mai avut niste maruntaie de miel de la Pasti si erau cam demult,asa ca m-am hotarat sa la prepar. Am amestecat si cu "maruntaie de pui",fiind cam putine de miel si a iesit un drob super. Dar,...dar...parca nu s-a potrivit cu perioada de canicula. In final s-a mancat.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dan
Dan 13 Apr 2023, 16:52

Vă rog frmos, schimbați culoarea fontului. Scrisul alb pe fond galben, nu poate fi citit. Eu am aplicația dumneavoastră dar, comentariile și postarea rețetelor pe site, nu se văd, nu por fi citite.

Mulțumesc.

Vă doresc mult succes în continuare.

igor.butuc.g
igor.butuc.g Dan 13 Apr 2023, 17:37

Puteti sa-mi trimiteti va rog niste screenshot-uri pe adresa [email protected]? Nu pot gasi unde anume e aceasta problema de care spuneți.