Hummus din linte
Daca sunteti fan al hummusului libanez eu zic sa vedeti si aceasta varianta, veti fi uimiti de faptul ca nu veti observa practic nici o diferenta intre hummusul din linte si hummusul clasic. In general eu consider ca cel mai greu in reteta de hummus clasic este sa gasiti sau sa fierbeti nautul - eu am detaliat si in video cum faceti toata procedura. Oricum, va trebuie organizare foarte buna si un naut de calitate pentru un hummus perfect. Ei, la hummusul din linte totul este banal de simplu - lintea(recomand lintea rosie, dar ar merge si cea verde) se fierbe f.repede, nu trebuie inmuiata si sa stiti ca am testat reteta aceasta de hummus pe cineva care mananca hummus toata viata - nu si-a dat seama ca nu e din naut!
Pe langa faptul ca este interesant eu recomand aceasta varianta si pentru diversificarea meniului familiei dvs - eu alternez de obicei hummusul clasic sau combinat cu cel de linte, ca sa mai luam nutritienti si din linte.
Bineinteles mai departe puteti combina compozitia cu orice va place, la fel ca la hummusul clasic - hummus cu ardei copti, hummus cu avocado, hummus cu pesto, hummus cu sfecla, etc.
Ingrediente
●
Usturoi (catei)
1 buc
sau 2 buc daca il vreti mai aromat :)
●
Zeama de lamaie
3 linguri
reglati dupa gust
●
Sare
1 lingurita
reglati dupa gust
●
Ulei de masline extravirgin
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Lintea rosie uscata se spala in 2-3 apa si se scurge bine.
Pas 2
Intr-o cratita mica puneti 2 pahare de apa la fiert.
Pas 3
Cand apa incepe sa fiarba puneti lintea, amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mic 10-15 minute, amestecand periodic.
Pas 4
Observati ca se va umfla repede in volum, dar o mai tineti pe foc sa absoarba cat mai bine apa si sa nu fie cruda.
Cand e fiarta bine o lasati sa se raceasca putin, eventual o mutati din cratita fierbinte intr-o farfurie - asa se va raci mai repede.
Pas 5
Si acum mergem mai departe la fel ca la hummusul obisnuit.
Puneti lintea intr-un bol adanc, adaugati sare, zeama de lamaie, usturoiul si pasta tahini.
In plus mai puteti adauga putin chimion macinat(nu mult, este f.aromat), curry pudra sau putina boia de ardei - dar asta numai daca aveti si va place.
Pas 6
Pasati bine cu blenderul vertical pana obtineti o pasta cremoasa si uniforma.
Daca la naut de obicei trebuie sa mai adaugati putina zeama in care a fiert sau apa calda - la hummusul din linte nu trebuie, lintea este un pic mai apoasa si nu e nevoie, dar oricum va orientati dupa consistenta.
Pas 7
Treceti hummusul intr-o farfurie adanca sau bol, cu lingura faceti niste valuri la suprafata.
Pas 8
Si stropiti bine deasupra cu ulei de masline, acele valuri formate vor tine uleiul mai frumos si mai estetic la suprafata.
Pas 9
Deasupra puteti presara turmeric, curry, boia de ardei, chimion macinat, susan - mai nou am pus un pic de sumac si mi-a placut mult, are gust usor acrisor si aromat, se combina perfect cu hummus.
Eu de obicei prefer sa-l las cateva ore sa se patrunda la frigider, dar merge consumat si imediat.
Pofta Buna!
Cantitate:
300 g
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)