Galeta cu dovlecei si cascaval

Galeta cu dovlecei si cascaval

In ultimul timp am facut o adevarata pasiune pentru tot felul de galete, dar majoritatea au fost in varianta dulce, cu fructe. Astazi vreau sa va arat o galeta minunata in varianta sarata, cu legume, de fapt cu dovlecei, dar cred ca puteti improviza cu oricare alte legume preferati si aveti la indemana. Cand vine sezonul de vinete, neaparat sa incercati si o galeta cu ele - sigur va fi delicioasa!

Vreau in special sa mentionez aluatul la aceasta galeta, este foarte simplu de facut si din ingrediente la indemana. Am experimentat foarte mult cu celalalt aluat de galete/placinte, este si el o varianta buna, mai de post - poate ceva mai fraged si crocant din cauza prafului de copt din compozitie. Aici insa, aluatul este mai ferm, mai putin fraged, dar foarte bun, crocant si inca o varianta minunata cu care puteti lucra.

Ingrediente

Oua
1 buc
Ulei de masline
70 ml
sau oricare alt ulei preferati
Apa
60 ml
Faina alba
270 g
Sare
1 lingurite
Dovlecel
250 g
aproximativ un dovlecel de marime medie
Ardei gras
1 buc
Rosii
250 g
aproximativ 1 rosie medie
Cascaval
200 g
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Oregano uscat
0.5 lingurite
optional
Gris de grau
3 linguri
optional

Pasi de urmat

1

Pregatim repede aluatul:

- Intr-un bol puneti 1 ou, 70ml ulei si 60ml de apa, amestecati bine;

2

- Adaugati 0.5 lingurita de sare si 270g de faina.

3

- Amestecati mai intai cu o lingura sau spatula, pana se leaga toate ingredientele.

4

- Apoi il treceti pe masa si mai framantati 5 minute pana devine uniform si neted - faina nu mai este nevoie sa puneti, aluatul este foarte placut, moale si nelipicios.

5

- Lasati bila de aluat 10minute pe masa, la odihnit - eventual acoperiti cu o folie de plastic sau punga, sau nu se usuce deasupra.

6

Pana se odihneste coca, pregatiti si spalati legumele.

7

Apoi intindeti o foie mare din aluat(presarati putina faina pe masa, sa se intinda mai usor) si o mutati pe tava de cuptor clasic, acoperita cu hartie de copt.

Observati ca marginile aluatului chiar ies putin din tava, asa sa faceti si voi.

8

Presarati pe mijlocul foii 2-3 linguri de gris, de obicei asa recomand daca folositi umplutura cruda - legume, sau fructe. Acesta va absorbi excesul de zeama si baza placintei nu va fi cruda dupa copt.

9

Taiati dovlecelul rondele cat mai subtiri si le distribuiti uniform peste aluat.

Observati ca trebuie sa lasati 2-3cm liberi la bordura, fara umplutura.

10

Ardeiul se taie julien subtire, puneti peste dovlecei.

11

Apoi taiati cubulete rosiile, la fel distribuiti uniform peste restul legumelor.

12

Acum presarati peste legume putina sare si piper negru macinat.

13

Taiati cascavalul felii subtiri si il puneti deasupra, pe toata suprafata legumelor.

14

Acum aduceti bordurile aluatului  lasate libere anterior, peste legume - usor presati cu degetele sa se aseze mai uniform.

Deasupra recomand sa mai stropiti totul cu putin ulei de masline si oregano uscat.

15

Coaceti galeta in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30-40 de minute.

16

Lasati sa se raceasca macar jumatate de ora inainte de servire, va fi la fel de gustoasa calda, sau rece.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !