Placinta rapida cu sunca si cascaval
Foarte buna aceasta placinta, si ca un aperitiv frumos si delicios, sau ca o buna varianta de luat la picnic, la drum sau de servit colegii de servici :) Sofiei i-a placut mult, mi-a spus ca este un fel de sandwich gigantic.
Aluatul este ceva mai interesant, fiindca este cu drojdie si are textura mai moale. Macul si susanul de deasupra sunt potrivite si ii dau un gust in plus, mai ales ca arata si frumos.
I-as zice si economica, dar totusi merge in ea o cantitate mare de cascaval si sunca, care nu sunt chiar ieftine. Cantitatile de ingrediente din reteta sunt adaptate pentru o tava mare de aragaz, din acela de 4 ochiuri si nu-mi pare rau ca am facut mai multa, s-a mancat repede :)
Ingrediente
●
Drojdie proaspata
25 g
sau 10g drojdie uscata
●
Faina alba calitate superioara
600 g
●
Ulei de floarea soarelui
160 ml
●
Sunca
500 g
sau salam, parizer - orice mezel va place
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Laptele cald se amesteca cu drojdia.
Intr-un bol se masoara cantitatea de faina, apoi adaugati la ea laptele cu drojdia, ouale, uleiul, sarea.
Amestecati bine cu un tel sau lingura sa nu fie cocoloase.
Pas 2
Aluatul iese ceva mai gros, ca o smantana.
Pas 3
Asterneti tava de aragaz cu hartie de copt.
Turnati jumatate de aluat in ea si il nivelati. Presarati grisul pe toata suprafata.
Pas 4
Aranjati peste aluat sunca taiata felii subtiri(va ajuta mult daca o luati gata feliata).
Pas 5
Urmeaza un strat de cascaval dat prin razatoarea mare.
Peste cascaval trebuia sa puneti inca un strat de sunca - eu nu am avut, asa ca am lasat cu 1 strat de sunca+1 strat de cascaval. Daca va ajunge, as recomanda sa-l puneti si ultimul strat de mezel.
Pas 6
Apoi turnati restul de aluat pe toata suprafata si atent il intindeti cu o lingura, sa acopere perfect umplutura.
Pas 7
Presarati macul si susanul deasupra, lasati placinta 20-25 de minute sa creasca.
In acest timp preincalziti cuptorul la 160-180 de grade.
Pas 8
Se coace timp de 20-25 de minute, pana se rumeneste frumos.
Apoi o scoateti si lasati putin sa se racoreasca.
Pas 9
Feliati si serviti cu mare placere, este buna si calda si rece.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(o tava de aragaz mare)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (7 voturi)