Brânzică de migdale, de post

Brânzică de migdale, de post

M-am convins de multe ori că mâncarea vegană poate fi delicioasă și variată, vă trebuie doar puțină informare și curaj să încercați combinații mai altfel. La fel și cu această brânzică de migdale, este complet vegană, dar garantez că veți fi surprinși de gust și sigur o veți mai prepara de multe ori.

Pe lângă faptul că este o brânzică de post, trebuie să observați neapărat conținutul ei plin de nutrienți și vitamine - de la migdalele și fulgii de drojdie inactivă (preferatii mei) din compoziție. O puteți folosi în diverse sandwich-uri și combinații cu lipii, legume, chiftele de post, etc.

Și această rețetă face parte din campania desfășurată împreună cu SanoVita - "De la rezoluții la soluții!", despre cum puteți diversifica prin idei noi și simple, alimentația familiei dumneavoastră.

Ingrediente

Migdale uscate
200 g
sau mai multe
Fulgi de drojdie inactivă
2 linguri
   
Sare
1 lingurita
   
Lămâie
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
plus alte mirodenii după preferință - verdeață tocată, oregano uscat, curcuma, boia, etc.
Ulei de măsline extravirgin
3 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Turnați apă fierbinte peste migdalele crude și lăsați 3-5 minute.

Omiteți pașii 1-2 dacă folosiți migdale decojite deja sau preferați să folosiți în rețetă migdale direct cu coajă (se poate, doar că va fi brânzica mai maro).

Brânzică de migdale, de post - Pas 1
Pas 2

Scurgeți apa fierbinte și le decojiți repede, doar apăsând ușor.

Brânzică de migdale, de post - Pas 2
Pas 3

Migdalele decojite le puneți într-un bol și turnați apă rece peste ele.

Acoperiți cu o folie, puneți la frigider și lăsați așa 24 de ore.

Brânzică de migdale, de post - Pas 3
Pas 4

După acest timp, scurgeți apa, iar migdalele le puneți în vasul unui blender de bucătărie.

Adăugați peste ele 2-3 linguri de fulgi de drojdie inactivă și zeama de la 1 lămâie.

Fulgii de drojdie inactivă vor da un gust mai specific și foarte apropiat de brânza clasică, ar fi de preferat să nu omiteți acest ingredient.

Brânzică de migdale, de post - Pas 4
Pas 5

Mai puneți aici 1 linguriță de sare, 2 căței de usturoi, jumătate de pahar de apă și câteva linguri ulei de măsline extravirgin.

Brânzică de migdale, de post - Pas 5
Pas 6

Mixați bine până compoziția devine uniformă și cremoasă.

Brânzică de migdale, de post - Pas 6
Pas 7

Așezați o sită peste cratiță sau bol și așterneți cu un prosop de bucătărie.

Brânzică de migdale, de post - Pas 7
Pas 8

Turnați aici compoziția de brânză, veți observa că este ceva mai cremoasă și lichidă.

Dacă vă place să fie așa, puteți să omiteți pașii cu scurgerea ei prin sită.

Brânzică de migdale, de post - Pas 8
Pas 9

Puneți la frigider bolul cu sită și brânzica pentru 8-10 ore.

În acest timp excesul de lichid se va scurge și compoziția va fi ceva mai fermă.

Brânzică de migdale, de post - Pas 9
Pas 10

Așa arată brânza de migdale după scurgere.

Eu am împărțit-o în 3 boluri și voi asezona diferit fiecare compoziție.

Brânzică de migdale, de post - Pas 10
Pas 11

1. Pe una dintre ele o las simplă - doar mai potrivesc de sare, zeamă de lămâie, ulei de măsline și încă puțini fulgi de drojdie. Sinceră să fiu, este preferata mea.

2. În alta am pus turmeric (sau curcuma).

3. Și pe cealaltă am amestecat-o cu verdeață tocată - oregano, pătrunjel, mărar.

Brânzică de migdale, de post - Pas 11
Pas 12

Puteți să asezonați compoziția de bază după placul dvs și cu orice mirodenii preferați - ceapă, usturoi, boia, curcuma, lămâie, etc.

Serviți pe pâine, lipii sau rondele de orez, pe lângă chiftele sau legume, este delicioasă!

Poftă Bună!

Brânzică de migdale, de post - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 g
Timp de preparare: 600 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 600 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 18 Mar 2022, 22:02

Oare ar merge și cu făină de migdale cu puțină apă fiartă și ingredientele din rețeta ta? Voi incerca. Pentru moment blenderul meu vertical este stricat și sunt foarte curioasă de gustul brânzicii de migdale. Probabil va ieși o cremă bună de întins pe pâine.

lena
Elena (lena) Stroe Adriana (adriana st) 19 Mar 2022, 20:55

Sigur merge.😉🤗