Brânzică de migdale, de post
M-am convins de multe ori că mâncarea vegană poate fi delicioasă și variată, vă trebuie doar puțină informare și curaj să încercați combinații mai altfel. La fel și cu această brânzică de migdale, este complet vegană, dar garantez că veți fi surprinși de gust și sigur o veți mai prepara de multe ori.
Pe lângă faptul că este o brânzică de post, trebuie să observați neapărat conținutul ei plin de nutrienți și vitamine - de la migdalele și fulgii de drojdie inactivă (preferatii mei) din compoziție. O puteți folosi în diverse sandwich-uri și combinații cu lipii, legume, chiftele de post, etc.
Și această rețetă face parte din campania desfășurată împreună cu SanoVita - "De la rezoluții la soluții!", despre cum puteți diversifica prin idei noi și simple, alimentația familiei dumneavoastră.
Ingrediente
●
Migdale uscate
200 g
sau mai multe
●
Fulgi de drojdie inactivă
2 linguri
●
Usturoi (cățeii)
2 buc
plus alte mirodenii după preferință - verdeață tocată, oregano uscat, curcuma, boia, etc.
●
Ulei de măsline extravirgin
3 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Turnați apă fierbinte peste migdalele crude și lăsați 3-5 minute.
Omiteți pașii 1-2 dacă folosiți migdale decojite deja sau preferați să folosiți în rețetă migdale direct cu coajă (se poate, doar că va fi brânzica mai maro).
Pas 2
Scurgeți apa fierbinte și le decojiți repede, doar apăsând ușor.
Pas 3
Migdalele decojite le puneți într-un bol și turnați apă rece peste ele.
Acoperiți cu o folie, puneți la frigider și lăsați așa 24 de ore.
Pas 4
După acest timp, scurgeți apa, iar migdalele le puneți în vasul unui blender de bucătărie.
Adăugați peste ele 2-3 linguri de fulgi de drojdie inactivă și zeama de la 1 lămâie.
Fulgii de drojdie inactivă vor da un gust mai specific și foarte apropiat de brânza clasică, ar fi de preferat să nu omiteți acest ingredient.
Pas 5
Mai puneți aici 1 linguriță de sare, 2 căței de usturoi, jumătate de pahar de apă și câteva linguri ulei de măsline extravirgin.
Pas 6
Mixați bine până compoziția devine uniformă și cremoasă.
Pas 7
Așezați o sită peste cratiță sau bol și așterneți cu un prosop de bucătărie.
Pas 8
Turnați aici compoziția de brânză, veți observa că este ceva mai cremoasă și lichidă.
Dacă vă place să fie așa, puteți să omiteți pașii cu scurgerea ei prin sită.
Pas 9
Puneți la frigider bolul cu sită și brânzica pentru 8-10 ore.
În acest timp excesul de lichid se va scurge și compoziția va fi ceva mai fermă.
Pas 10
Așa arată brânza de migdale după scurgere.
Eu am împărțit-o în 3 boluri și voi asezona diferit fiecare compoziție.
Pas 11
1. Pe una dintre ele o las simplă - doar mai potrivesc de sare, zeamă de lămâie, ulei de măsline și încă puțini fulgi de drojdie. Sinceră să fiu, este preferata mea.
2. În alta am pus turmeric (sau curcuma).
3. Și pe cealaltă am amestecat-o cu verdeață tocată - oregano, pătrunjel, mărar.
Pas 12
Puteți să asezonați compoziția de bază după placul dvs și cu orice mirodenii preferați - ceapă, usturoi, boia, curcuma, lămâie, etc.
Serviți pe pâine, lipii sau rondele de orez, pe lângă chiftele sau legume, este delicioasă!
Poftă Bună!
Cantitate:
200 g
Timp de preparare:
600 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
600 min
Data publicării:
Colecții:
Mâncăruri cu LEGUME,
Sosuri diverse,
Utile,
Mâncăruri de Post,
Mâncăruri dietetice,
Mâncăruri vegetariene,
Rețete Vegane fără foc,
Mâncăruri diverse copii,
Rețete ușoare,
Aperitive cu Brânză, Ouă, Legume,
Rețete SanoVita