Branzica de migdale, de post

Branzica de migdale, de post

M-am convins de multe ori ca mancare vegana poate fi delicioasa si variata, va trebuie doar putina informare si curaj sa incercati combinatii mai altfel. La fel si cu aceasta branzica de migdale, este complet vegana, dar garantez ca veti fi surprinsi de gust si sigur o veti mai prepara de multe ori.

Pe langa faptul ca este o branzica de post, trebuie sa observati neaparat continutul ei plin de nutrienti si vitamine - de la migdalele si fulgii de drojdie inactiva (preferatii mei) din compozitie. O puteti folosi in diverse sandwich-uri si combinatii cu lipii, legume, chiftele de post, etc.

Si aceasta reteta face parte din campania desfasurata impreuna cu SanoVita - "De la rezolutii la solutii!", despre cum puteti diversifica prin idei noi si simple, alimentatia familiei dumneavoastra.

Ingrediente

Migdale uscate
200 g
sau mai multe
Fulgi de drojdie inactiva
2 linguri
Sare
1 lingurita
Lamaie
1 buc
Usturoi (catei)
2 buc
plus alte mirodenii dupa preferinta - verdeata tocata, oregano uscat, curcuma, boia, etc.
Ulei de masline extravirgin
3 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Turnati apa fierbinte peste migdalele crude si lasati 3-5 minute.

Omiteti pasii 1-2 daca folositi migdale decojite deja sau preferati sa folositi in reteta migdale direct cu coaja (se poate, doar ca va fi branzica mai maro).

Branzica de migdale, de post - Pas 1
Pas 2

Scurgeti apa fierbinte si le decojiti repede, doar apasand usor.

Branzica de migdale, de post - Pas 2
Pas 3

Migdalele decojite le puneti intr-un bol si turnati apa rece peste ele.

Acoperiti cu o folie, puneti la frigider si lasati asa 24 de ore.

Branzica de migdale, de post - Pas 3
Pas 4

Dupa acest timp, scurgeti apa, iar migdalele le puneti in vasul unul blender de bucatarie.

Adaugati peste ele 2-3 linguri de fulgi de drojdie inactiva si zeama de la 1 lamaie.

Fulgii de drojdie inactiva vor da un gust mai specific si foarte apropiat de branza clasica, ar fi de preferat sa nu omiteti acest ingredient.

Branzica de migdale, de post - Pas 4
Pas 5

Mai puneti aici 1 lingurita de sare, 2 catei de usturoi, jumatate de pahar de apa si cateva linguri ulei de masline extravirgin.

Branzica de migdale, de post - Pas 5
Pas 6

Mixati bine pana compozitia devine uniforma si cremoasa.

Branzica de migdale, de post - Pas 6
Pas 7

Asezati o sita peste cratita sau bol si asterneti cu un prosop de bucatarie.

Branzica de migdale, de post - Pas 7
Pas 8

Turnati aici compozitia de branza, veti observa ca este ceva mai cremoasa si lichida.

Daca va place sa fie asa, puteti sa omiteti pasii cu scurgerea ei prin sita.

Branzica de migdale, de post - Pas 8
Pas 9

Puneti la frigider bolul cu sita si branzica pentru 8-10 ore.

In acest timp excesul de lichid se va scurge si compozitia va fi ceva mai ferma.

Branzica de migdale, de post - Pas 9
Pas 10

Asa arata branza de migdale dupa scurgere.

Eu am impartit-o in 3 boluri si voi asezona diferit fiecare compozitie.

Branzica de migdale, de post - Pas 10
Pas 11

1. Pe una dintre ele o las simpla - doar mai potrivesc de sare, zeama de lamaie, ulei de masline si inca putini fulgi de drojdie. Sincera sa fiu, este preferata mea.

2. In alta am pus turmeric (sau curcuma).

3. Si pe cealalta am amestecat-o cu verdeata tocata - oregano, patrunjel, marar.

Branzica de migdale, de post - Pas 11
Pas 12

Puteti sa asezonati compozitia de baza dupa placul dvs si cu orice mirodenii preferati - ceapa, usturoi, boia, curcuma, lamaie, etc.

Serviti pe paine, lipii sau rondele de orez, pe langa chiftele sau legume, este delicioasa!

Pofta Buna!

Branzica de migdale, de post - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 g
Timp de preparare: 600 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 600 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 18 Mar 2022, 22:02

Oare ar merge și cu făină de migdale cu puțină apă fiartă și ingredientele din rețeta ta? Voi incerca. Pentru moment blenderul meu vertical este stricat și sunt foarte curioasă de gustul brânzicii de migdale. Probabil va ieși o cremă bună de întins pe pâine.

lena
Elena (lena) Stroe Adriana (adriana st) 19 Mar 2022, 20:55

Sigur merge.😉🤗