Placinta cu cartofi si carne

Placinta cu cartofi si carne

A venit timpul sa experimentez aluatul de la Galeta cu umpluturile sarate si am fost din nou foarte placut surprinsa, si nu numai eu. Placinta a fost absolut delicioasa, s-a terminat repede si chiar v-o recomand - in plus se prepara repede pentru ca toate ingredientele din umplutura sunt crude.

Apropo, in varianta de post placinta merge facuta doar cu cartofi si ceapa, fara oul uns deasupra, este foarte gustoasa si in aceasta varianta.

Ingrediente

Apa clocotita
0.5 pahare
Ulei de floarea soarelui
0.5 pahare
Faina alba
2 pahare
Sare
0.5 lingurite
plus 1 lingurita pentru umplutura
Cartofi
3 buc
Ceapa alba
1 buc
Piept de pui
1 buc
sau alta carne care va place
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Gris de grau
3 linguri
Oua
1 buc
pt uns deasupra, este optional
Praf de copt
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Preparati aluatul conform pasilor 1-5 din reteta de Galeta cu mere.

Lasati-l 30 minute la odihnit, si apropo sa nu va alarmati daca aluatul e uleios - este normal doar contine ulei.

2

Cartofii cruzi si ceapa se taie cubulete marunte.

3

La fel si carnea, o taiati cubulete mici(daca aveti carne de vita mai bine s-o dati prin masina de tocat carne).

Adaugati carnea la cartofi si ceapa, puneti 1 lingurita de sare, 1 de ulei si putin piper negru macinat - amestecati bine.

4

Aluatul se intinde intr-o foaie mai mare, mai groasa pe mijloc si subtire pe margini.

Presarati putin gris in mijloc.

5

Puneti umplutura, asa ca sa ramana cam 5-7 cm de margini libere din foaia de aluat.

6

Adunati spre mijloc aceste margini lasand centrul placintei deschis.

Optional puteti s-o ungeti deasupra cu ou, sa fie mai lucioasa cand se coace.

7

Mijlocul lasat deschis il acoperiti cu o bucatica de folie, sa se coaca bine cartofii si carnea in aburi.

Puneti placinta la cuptor pentru 45-50 de minute, la 200 grade.

Cam dupa 40 minute luati folia si verificati daca s-au facut cartofii, daca sunt moi, lasati-o inca 10 minute in cuptor fara folie.

8

Daca se rumeneste prea tare deasupra dar cartofii inca nu sunt gata, puneti o bucata de folie mai mare peste placinta din cuptor, sa nu o ardeti, dar o tineti pana legumele sunt gata.

O scoateti, lasati sa se racoreasca putin si serviti, este delicioasa si calda si rece.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (6-7 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

lylya
lylya 08 nov 2013, 11:27

arata placinta extraordinar

Nota mea pentru reteta:
andi
andi 08 nov 2013, 15:02

Lena,cum muti placinta de pe silicon pe tava?Eu am intins-o direct in tava cu mainile,normal ca nu iese asa simetrica,asta pana ajung la Selgros sa-mi iau un sucitor din cel mic. 

lena
Elena (lena) andi 08 nov 2013, 15:15

Eu montez placinta in tava, pun foaia intinsa in tava pregatita si apoi umplutura si o inchid.

myshel.m
myshel.m 09 nov 2013, 11:17

Felicitari pt blog sunt retete delicioase si la indemina oricui chiar si pt. cei incepatori Arata superrrrrrrrrb placinta mi se pare delicioasa Va multumesc pt sugestie si va astept cu multe alte retete gustoase.......

Nota mea pentru reteta:
andi
andi 09 nov 2013, 17:41

N-ar fi mai bine sa comentam cum a iesit reteta si sa venim cu eventuale sugestii,decat sa comentam extaziati cum arata,cat de gustoasa e si cat de bine miroase,bineinteles cand o sa ne mobilizam sa o si facem?E doar o idee. 

mioaraana
mioaraana 13 nov 2013, 13:43

A fost foarte foarte buna !

Nota mea pentru reteta:
laura99
laura99 19 nov 2013, 16:46

si eu am facut-o azi si mi-a iesit foarte buna dar totusi cred ca facuta cu aluat de foitaj e si mai buna.

Tasika-89
Tasika-89 30 dec 2013, 11:38

cum se face aluatul

lena
Elena (lena) 30 dec 2013, 11:49

Cititi mai atent pasul1!

Tasika-89
Tasika-89 30 dec 2013, 15:27

mersi mult Lena ,,,nu am observat...