Ingrediente
●
Apa clocotita
0.5 pahare
●
Ulei de floarea soarelui
0.5 pahare
●
Sare
0.5 lingurite
plus 1 lingurita pentru umplutura
●
Piept de pui
1 buc
sau alta carne care va place
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
●
Oua
1 buc
pt uns deasupra, este optional
●
Praf de copt
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Preparati aluatul conform pasilor 1-5 din reteta de Galeta cu mere.
Lasati-l 30 minute la odihnit, si apropo sa nu va alarmati daca aluatul e uleios - este normal doar contine ulei.
Pas 2
Cartofii cruzi si ceapa se taie cubulete marunte.
Pas 3
La fel si carnea, o taiati cubulete mici(daca aveti carne de vita mai bine s-o dati prin masina de tocat carne).
Adaugati carnea la cartofi si ceapa, puneti 1 lingurita de sare, 1 de ulei si putin piper negru macinat - amestecati bine.
Pas 4
Aluatul se intinde intr-o foaie mai mare, mai groasa pe mijloc si subtire pe margini.
Presarati putin gris in mijloc.
Pas 5
Puneti umplutura, asa ca sa ramana cam 5-7 cm de margini libere din foaia de aluat.
Pas 6
Adunati spre mijloc aceste margini lasand centrul placintei deschis.
Optional puteti s-o ungeti deasupra cu ou, sa fie mai lucioasa cand se coace.
Pas 7
Mijlocul lasat deschis il acoperiti cu o bucatica de folie, sa se coaca bine cartofii si carnea in aburi.
Puneti placinta la cuptor pentru 45-50 de minute, la 200 grade.
Cam dupa 40 minute luati folia si verificati daca s-au facut cartofii, daca sunt moi, lasati-o inca 10 minute in cuptor fara folie.
Pas 8
Daca se rumeneste prea tare deasupra dar cartofii inca nu sunt gata, puneti o bucata de folie mai mare peste placinta din cuptor, sa nu o ardeti, dar o tineti pana legumele sunt gata.
O scoateti, lasati sa se racoreasca putin si serviti, este delicioasa si calda si rece.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(6-7 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
45 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)