Blinii-placinte cu diverse umpluturi
Super reteta de placinte, desi aluatul este asemanator cu cel de pancakes, un mic detaliu si avem niste placinte delicioase, rapide si frumoase. Se gateste cu doar cateva picaturi de ulei, deci nu sunt uleioase deloc, in plus se pot face cu diverse umpluturi - carne, ciuperci, branza, cascaval, mere, dovleac, ananas din conserva maruntit sau piersici din conserva maruntite. Deci ce aveti in casa si va place cel mai mult.
Aici le-am facut cu piept de pui cu ciuperci si cascaval ras amestecat cu telemea.
Ingrediente
●
Lapte batut/iaurt/chefir
500 ml
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Zahar
1 lingura
adaugati zaharul numai daca le faceti cu umplutura dulce
●
Carne tocata de pui
500 g
●
Ciuperci conservate
1 buc
200g
●
Patrunjel verde
1 lingura
patrunjel tocat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mai intai am pregatit umplutura de carne. Am curatat si taiat marunt o ceapa si am calit-o in putin ulei.
Pas 2
Apoi am adaugat carnea tocata, amestecata periodic pana se evapora apa.
Pas 3
Cand s-a facut carnea, cam in 15 min dupa ce am adaugat-o, punem ciupercile scurse de apa. Amestecati si lasati inca 10 min.
Pas 4
La final adaugati patrunjelul tocat si sare cu piper dupa gust.. Stingeti focul si lasati sa se racoreasca un pic umplutura.
Pas 5
Acum facem aluatul. Intr-un bol mai mare puneti branza de vaci, ouale si jumatate din cantitatea de lapte batut.
Pas 6
Amestecati bine cu mixerul, adaugati sare si zahar(daca faceti cu umplutura dulce).
Pas 7
Urmeaza faina, iarasi amestecati bine cu mixerul sa nu fie cocoloase.
Pas 8
In cealalta cantitate de lapte bautut adaugati bicarbonatul de sodiu, amestecati bine si turnati in aluat.
Pas 9
Amestecati din noua aluatul, ar trebui sa fie de consistenta ca la smantana, un pic mai lichida. Daca este prea gros puteti sa-l mai diluati cu lapte.
Pas 10
Ungeti o tigaie de teflon incinsa cu 1-2 lingurite de ulei. Turnati un polonic de aluat, cand se vede ca a inceput se se coaca, marginile se fac un pic mai rumenite - puneti umplutura in mijloc.
Pas 11
Si usor cu o paleta de teflon sau lemn indoiti aluatul, sa fie ca un semicerc. Atent sa nu iasa umplutura.
Lasati 5 min la foc mic pe fiecare parte sa se coaca bine.
Pas 12
Aici am facut o poza cu umplutura de cascaval si telemea date prin razatoare.
Pas 13
In asa fel faceti toata cantitatea de aluat cu ce umplutura va place. Placintele le scoateti si lasati putin sa se racoreasca. Sunt foarte bune si calde si reci.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10 - 12 bucati)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)