Blinii-placinte cu diverse umpluturi

Blinii-placinte cu diverse umpluturi

Super reteta de placinte, desi aluatul este asemanator cu cel de pancakes, un mic detaliu si avem niste placinte delicioase, rapide si frumoase. Se gateste cu doar cateva picaturi de ulei, deci nu sunt uleioase deloc, in plus se pot face cu diverse umpluturi - carne, ciuperci, branza, cascaval, mere, dovleac, ananas din conserva maruntit sau piersici din conserva maruntite. Deci ce aveti in casa si va place cel mai mult.

Aici le-am facut cu piept de pui cu ciuperci si cascaval ras amestecat cu telemea.

Ingrediente

Oua
2 buc
Lapte batut/iaurt/chefir
500 ml
Branza de vaci
200 g
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
Faina
250 g
Sare
0.25 lingurite
Zahar
1 linguri
adaugati zaharul numai daca le faceti cu umplutura dulce
Carne tocata de pui
500 g
Ceapa alba
1 buc
Ciuperci conservate
1 buc
200g
Patrunjel verde
1 linguri
patrunjel tocat

Pasi de urmat

1

Mai intai am pregatit umplutura de carne. Am curatat si taiat marunt o ceapa si am calit-o in putin ulei.

2

Apoi am adaugat carnea tocata, amestecata periodic pana se evapora apa.

3

Cand s-a facut carnea, cam in 15 min dupa ce am adaugat-o, punem ciupercile scurse de apa. Amestecati si lasati inca 10 min.

4

La final adaugati patrunjelul tocat si sare cu piper dupa gust.. Stingeti focul si lasati sa se racoreasca un pic umplutura.

5

Acum facem aluatul. Intr-un bol mai mare puneti branza de vaci, ouale si jumatate din cantitatea de lapte batut.

6

Amestecati bine cu mixerul, adaugati sare si zahar(daca faceti cu umplutura dulce).

7

Urmeaza faina, iarasi amestecati bine cu mixerul sa nu fie cocoloase.

8

In cealalta cantitate de lapte bautut adaugati bicarbonatul de sodiu, amestecati bine si turnati in aluat.

9

Amestecati din noua aluatul, ar trebui sa fie de consistenta ca la smantana, un pic mai lichida. Daca este prea gros puteti sa-l mai diluati cu lapte.

10

Ungeti o tigaie de teflon incinsa cu 1-2 lingurite de ulei. Turnati un polonic de aluat, cand se vede ca a inceput se se coaca, marginile se fac un pic mai rumenite - puneti umplutura in mijloc.

11

Si usor cu o paleta de teflon sau lemn indoiti aluatul, sa fie ca un semicerc. Atent sa nu iasa umplutura.

Lasati 5 min la foc mic pe fiecare parte sa se coaca bine.

12

Aici am facut o poza cu umplutura de cascaval si telemea date prin razatoare.

13

In asa fel faceti toata cantitatea de aluat cu ce umplutura va place. Placintele le scoateti si lasati putin sa se racoreasca. Sunt foarte bune si calde si reci.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (10 - 12 bucati)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 24

delfysis
cristina (delfysis) 15 mar 2013, 13:59

Lena ,daca vreau sa le fac cu varza, cum trebuie s-o prepar?  ms.

lena
Elena (lena) cristina (delfysis) 15 mar 2013, 14:27

O calesti bine inainte.

liliaviscun
Lilia Viscun (liliaviscun) 13 mar 2013, 16:47

de mult ma uit lung la aceasta retzeta, shi iata azi am facut-o! 
eu am pus iaurt dar aluatul sa primit tare, asha c-am mai adaugat 100 ml de lapte shi inca 1/4 de linguritza de bicarbonat ( gustul nu s-a stricat deloc).
le-am umplut cu piept de curcan ciuperci cashcaval, au ieshit super delicioase shi pufoase. sunt ff satisfacuta! 
data viitoare le voi incerca cu ceva dulce!

Nota mea pentru reteta:
elena-marius77
elena-marius77 23 nov 2011, 22:32

intradevar arata bine si merita probate  fii binecuvantata si iubita 

amalia80
amalia80 16 nov 2010, 14:39

Am avut mari emotii ca nu se va praji bine partea din interior, dar datorita prafului de copt (n-aveam bicarbonat in casa) a iesit foarte foarte bine. Am facut o umplutura usoara, cu cascaval, putin piept de pui si masline rondele, dar data viitoare voi incerca altceva.

Nota mea pentru reteta:
Lary18
Larisa Barbu (Lary18) 17 iul 2010, 23:07

Lena eu am tigaie speciala pt clatite,mai e nevoie sa pun ulei?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Larisa Barbu (Lary18) 18 iul 2010, 11:14

Daca este teflonata si noua nu este obligatoriu, poate doar putin s-o ungi la prima clatita.

nina
nina 21 ian 2010, 13:41

superrrrrr

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 20 ian 2010, 09:08

am iesit super ..... eu am facut aluatul mai subtire pt ca nu am tigaie de teflon ....  mi-au iesit mai subtiri dar sunt delicioase. si sotul meu a fost incantat 

Nota mea pentru reteta:
mioara
mioara 19 ian 2010, 19:15

multumesc pt reteta am sa o incerc.

Nota mea pentru reteta:
marisan
marisan 19 ian 2010, 18:11

super,super,ce idee minunata  felicitari lena esti o dulce

Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 19 ian 2010, 11:59

Mi-a lasat gura apa cand am deschis pagina si le-am vazut!!!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile