Merdenele cu branza
Este foarte simplu sa cumperi niste merdenele de la patiseria de cartier, dar cu greu, sau chiar imposibil, sa gasiti merdenele care sa aiba miros intens de unt si un gust de branza bun. Anume asa sunt merdenelele de casa, pregatite cu grija si din ingrediente sigure. Mi-a placut mult si procesul de pregatire - nu este complicat, observati in pasi ca nici multe ingrediente sofisticate nu va trebuie.
Cu totii am fost incantati de aceste merdenele de casa - chiar sunt foietate, cu aroma de unt si gust minunat de branza aleasa cu grija(fara miros si gust specific de branza stricata, cum mai gasesc la unele patiserii).
Eu prefer sa nu folosesc gris in compozitia de branza pentru merdenele, dar in acest caz trebuie sa cumparati o branza de vaci mai sfaramicioasa, si nici intr-un caz prea cremoasa sau lichida. Daca nu gasiti, atunci da, folositi cateva linguri de gris, sa nu curga umplutura la copt.
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
500 g
●
Unt
150 g
sa fie de 80% si moale, la temperatura camerei
●
Branza de vaci
500 g
alegeti branza mai sfaramicioasa si scursa bine de zer
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti intr-un bol faina cu sarea si adaugati peste acestea apa si otetul.
Amestecati bine mai intai cu o lingura, pana se incorporeaza ingredientele.
Pas 2
Apoi treceti aluatul pe masa presarata cu un pic de faina si il mai framantati pana devine uniform.
Lasati acum 10 minute sa se odihneasca, chiar asa pe masa si acoperit cu un prosop.
Pas 3
Dupa acest timp il taiati in 8 bucati uniforme si formati bile din ele.
Iarasati lasati sa se odihneasca pe masa timp de 15 minute.
Pas 4
Pana se odihneste aluatul pregatiti untul - taiati-l si pe acesta in 8 cuburi cat de cat uniforme.
Pas 5
Acum intindeti fiecare bila de aluat intr-o foaie cat mai subtire.
Va ajutati cu putina faina, sa nu se lipeasca aluatul de masa in proces.
Pas 6
Luati un cub de unt si ungeti foaia cu el - cel mai simplu este sa o faceti cu degetele, dar depinde cum va descurcati mai bine.
Pas 7
Acum aduceti una din margini spre mijloc, asa cum vedeti in poza.
Suprapuneti peste ea cealalta margine.
Pas 8
Apoi iarasi aduceti marginile spre mijloc si formati asa un plic.
Pas 9
Acesta il indoiti si primul aluat pentru o merdenea este gata.
Pas 10
La fel intindeti, ungeti cu unt si impaturiti restul bilelor - la final aranjati toate aceste aluaturi pe un fund sau farfurie.
Acoperiti cu o folie de plastic si puneti la frigider pentru 1-2 ore.
Cred ca merg si congelate, pentru cand aveti pofta de merdenele si nu aveti timp sa lucrati foile.
Pas 11
Pana se raceste aluatul, aveti timp sa pregatiti umplutura.
Intr-un bol amestecati branza de vaci cu telemeaua sfaramata bucatele si oul.
La mine nu a fost nevoie sa mai adaug sare, pentru ca s-a reglat bine cu branza telemea, dar gustati si potriviti dupa necesitate.
Daca este mai lichida compozitia de branza, adaugati 2-3 linguri de gris in ea, sa retina zerul in exces.
Pas 12
Acum luati fiecare bucata de aluat si o intindeti intr-un patrat mare - recomand mijlocul sa-l lasati putin mai gros si marginile mai subtiri, veti observa mai jos de ce.
Pe mijloc intindeti umplutura de branza.
Pas 13
Aduceti marginile laterale spre mijloc.
Pas 14
Apoi celelalte iarasi spre mijloc si obtinem asa un plic.
Pas 15
Acest plic in aranjam cu marginile in jos pe o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
La fel modelati si restul merdenelelor.
Pas 16
Le coaceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 20-30 de minute, sau pana se rumenesc frumos.
Pas 17
Dupa ce le lasati un pic sa se raceasca, le puteti savura si observati cat de foietate sunt.
De gust nici nu mai spun...
Pofta Buna!
Cantitate:
8 buc
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
180 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)