Merdenele cu brânză
Este foarte simplu să cumperi niște merdenele de la patiseria de cartier, dar cu greu, sau chiar imposibil, să găsiți merdenele care să aibă miros intens de unt și un gust de brânză bun. Anume așa sunt merdenelele de casă, pregătite cu grijă și din ingrediente sigure. Mi-a plăcut mult și procesul de pregătire - nu este complicat, observați în pași că nici multe ingrediente sofisticate nu vă trebuie.
Cu toții am fost încântați de aceste merdenele de casă - chiar sunt foietate, cu aromă de unt și gust minunat de brânză aleasă cu grijă (fără miros și gust specific de brânză stricată, cum mai găsesc la unele patiserii).
Eu prefer să nu folosesc griș în compoziția de brânză pentru merdenele, dar în acest caz trebuie să cumpărați o brânză de vaci mai sfărâmicioasă, și nici într-un caz prea cremoasă sau lichidă. Dacă nu găsiți, atunci da, folosiți câteva linguri de griș, să nu curgă umplutura la copt.
Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
500 g
●
Unt
150 g
să fie de 80% și moale, la temperatura camerei
●
Brânză de vaci
500 g
alegeți brânza mai sfărâmicioasă și scursă bine de zer
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți într-un bol făina cu sarea și adăugați peste acestea apa și oțetul.
Amestecați bine mai întâi cu o lingură, până se încorporează ingredientele.
Pas 2
Apoi treceți aluatul pe masa presărată cu un pic de făină și îl mai frământați până devine uniform.
Lăsați acum 10 minute să se odihnească, chiar așa pe masă și acoperit cu un prosop.
Pas 3
După acest timp îl tăiați în 8 bucăți uniforme și formați bile din ele.
Iarăși lăsați să se odihnească pe masă timp de 15 minute.
Pas 4
Până se odihnește aluatul pregătiți untul - tăiați-l și pe acesta în 8 cuburi cât de cât uniforme.
Pas 5
Acum întindeți fiecare bilă de aluat într-o foaie cât mai subțire.
Vă ajutați cu puțină făină, să nu se lipească aluatul de masă în proces.
Pas 6
Luați un cub de unt și ungeți foaia cu el - cel mai simplu este să o faceți cu degetele, dar depinde cum vă descurcați mai bine.
Pas 7
Acum aduceți una din margini spre mijloc, așa cum vedeți în poză.
Suprapuneți peste ea cealaltă margine.
Pas 8
Apoi iarăși aduceți marginile spre mijloc și formați așa un plic.
Pas 9
Acesta îl îndoiți și primul aluat pentru o merdenea este gata.
Pas 10
La fel întindeți, ungeți cu unt și împăturiți restul bilelor - la final aranjați toate aceste aluaturi pe un fund sau farfurie.
Acoperiți cu o folie de plastic și puneți la frigider pentru 1-2 ore.
Cred că merg și congelate, pentru când aveți poftă de merdenele și nu aveți timp să lucrați foile.
Pas 11
Până se răcește aluatul, aveți timp să pregătiți umplutura.
Într-un bol amestecați brânza de vaci cu telemeaua sfărâmată bucățele și oul.
La mine nu a fost nevoie să mai adaug sare, pentru că s-a reglat bine cu brânza telemea, dar gustați și potriviți după necesitate.
Dacă este mai lichidă compoziția de brânză, adăugați 2-3 linguri de griș în ea, să rețină zerul în exces.
Pas 12
Acum luați fiecare bucată de aluat și o întindeți într-un pătrat mare - recomand mijlocul să-l lăsați puțin mai gros și marginile mai subțiri, veți observa mai jos de ce.
Pe mijloc întindeți umplutura de brânză.
Pas 13
Aduceți marginile laterale spre mijloc.
Pas 14
Apoi celelalte iarăși spre mijloc și obținem așa un plic.
Pas 15
Acest plic îl aranjăm cu marginile în jos pe o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
La fel modelați și restul merdenelelor.
Pas 16
Le coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20-30 de minute, sau până se rumenesc frumos.
Pas 17
După ce le lăsați un pic să se răcească, le puteți savura și observați cât de foietate sunt.
De gust nici nu mai spun...
Poftă Bună!
Cantitate:
8 buc
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
180 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)