Popcorn de casa

Popcorn de casa

Cu cateva zile in urma mi-a venit o comanda mai mare de produse, printre care si o punga de porumb pentru popcorn. Aveam demult pofta de floricele din porumb asa cum le facea bunica, la ceaun, deci m-am si pus pe treaba. Ne-a placut tare mult la toti acest popcorn de casa, fetele nu se mai puteau opri din mancat si tot ma laudau ca sunt cea mai buna mama. Deci a meritat sa fac floricele macar pentru asta!

Oricum, aceste floricele de porumb chiar sunt bune si nu se compara deloc cu cele din comert - aroma de prajit e mai intensa chiar, si puteti oricand sa controlati pe ce le prajiti - uleiul preferat sau unt. Facusem o tura si cu unt, ies foarte bune, dar are tendinta sa arda ceva mai repede - daca aveti cum, mai bine sa faceti Unt clarifiat sau Ghee(acesta nu arde), si apoi sa-l folositi la gatit popcorn de casa.

Ingrediente

Porumb de floricele
1 pahare
se mai numeste porumb pentru popcorn
Ulei
100 ml
puteti folosi orice ulei fara miros prea intens, sau unt(eventual unt clarifiat-ghee)
Sare
1 linguri

Pasi de urmat

1

Asa arata porumbul pentru floricele, deci aveti grija sa nu luati oricare porumb uscat pentru asta - trebuie sa fie clar mentionat ca se foloseste la popcorn.

2

Pentru 1 pahar de porumb uscat aveti nevoie de un tuci mare(sau oala cu fund mai gros) de aproximativ 7 litri volum.

Daca nu aveti un vas atat de mare, puteti folosi o tigaie adanca cu capac - dar neaparat micsorati proportional si cantitatea de porumb!

3

Deci puneti pe foc oala cu ulei si lasati sa se incinga bine.

4

In acest timp pregatiti si masurati porumbul pentru floricele.

5

Cand s-a incalzit bine uleiul, adaugati in el porumbul si sarea.

6

Amestecati repede cu o lingura si puneti capacul la tuci.

Lasati in continuare oala pe foc mediu spre mare si asteptati.

7

Peste cateva minute incepe show-ul - porumbul se desface si sare, iar datorita capacelor moderne de sticla puteti observa acest proces foarte frumos.

Maria mea mica a fost foarte incantata de el :)

8

Foarte repede oala se umple cu popcorn, iar cand nu mai auziti pocnituri inchideti focul si dati capacul la o parte.

9

Apoi il treceti in boluri si savurati, cat e fierbinte pare putin mai moale, dar se raceste repede si devine crocant si delicios. Il mai reglati dupa gust cu sare, dar asta depinde de gusturile fiecaruia.

Oricum, manutele mici se apuca repede de furat floricele...abia mai reuseam sa fac poza finala :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 bucati (adica 2 boluri mari)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Data publicarii:

Comentarii

VeronicaDruta633
Veronica Druta (VeronicaDruta633) 31 mar 2020, 13:29

MERCI Lena, si eu il fac asa asta sarat, cel dulce imi da batai de cap, se arde prea repede

VictorSandu385
Victor Sandu (VictorSandu385) 31 mar 2020, 18:30

timotei
timotei 02 apr 2020, 03:19

😋😋😋😋😋

Poza mea pentru reteta: