Popcorn de casa
Cu cateva zile in urma mi-a venit o comanda mai mare de produse, printre care si o punga de porumb pentru popcorn. Aveam demult pofta de floricele din porumb asa cum le facea bunica, la ceaun, deci m-am si pus pe treaba. Ne-a placut tare mult la toti acest popcorn de casa, fetele nu se mai puteau opri din mancat si tot ma laudau ca sunt cea mai buna mama. Deci a meritat sa fac floricele macar pentru asta!
Oricum, aceste floricele de porumb chiar sunt bune si nu se compara deloc cu cele din comert - aroma de prajit e mai intensa chiar, si puteti oricand sa controlati pe ce le prajiti - uleiul preferat sau unt. Facusem o tura si cu unt, ies foarte bune, dar are tendinta sa arda ceva mai repede - daca aveti cum, mai bine sa faceti Unt clarifiat sau Ghee(acesta nu arde), si apoi sa-l folositi la gatit popcorn de casa.
Ingrediente
●
Porumb de floricele
1 pahar
se mai numeste porumb pentru popcorn
●
Ulei
100 ml
puteti folosi orice ulei fara miros prea intens, sau unt(eventual unt clarifiat-ghee)
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Asa arata porumbul pentru floricele, deci aveti grija sa nu luati oricare porumb uscat pentru asta - trebuie sa fie clar mentionat ca se foloseste la popcorn.
Pas 2
Pentru 1 pahar de porumb uscat aveti nevoie de un tuci mare(sau oala cu fund mai gros) de aproximativ 7 litri volum.
Daca nu aveti un vas atat de mare, puteti folosi o tigaie adanca cu capac - dar neaparat micsorati proportional si cantitatea de porumb!
Pas 3
Deci puneti pe foc oala cu ulei si lasati sa se incinga bine.
Pas 4
In acest timp pregatiti si masurati porumbul pentru floricele.
Pas 5
Cand s-a incalzit bine uleiul, adaugati in el porumbul si sarea.
Pas 6
Amestecati repede cu o lingura si puneti capacul la tuci.
Lasati in continuare oala pe foc mediu spre mare si asteptati.
Pas 7
Peste cateva minute incepe show-ul - porumbul se desface si sare, iar datorita capacelor moderne de sticla puteti observa acest proces foarte frumos.
Maria mea mica a fost foarte incantata de el :)
Pas 8
Foarte repede oala se umple cu popcorn, iar cand nu mai auziti pocnituri inchideti focul si dati capacul la o parte.
Pas 9
Apoi il treceti in boluri si savurati, cat e fierbinte pare putin mai moale, dar se raceste repede si devine crocant si delicios. Il mai reglati dupa gust cu sare, dar asta depinde de gusturile fiecaruia.
Oricum, manutele mici se apuca repede de furat floricele...abia mai reuseam sa fac poza finala :)
Pofta Buna!
Cantitate:
2 buc
(adica 2 boluri mari)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
5 min
Data publicarii: