Untul Ghee este foarte popular in bucataria indiana ayurvedica, dar mai nou este unul din cele mai cautate produse in magazinele naturiste si nu numai. Asta in primul rand pentru gustul minunat dar si punctul de ardere foarte mare, ceea ce il face foarte potrivit pentru a gati si praji sanatos mancarea. Untul clarifiat este practic 99-100% grasime curata, nu contine lactoza din cauza procesului de preparare specific, deci este consumat si de cei care au intoleranta la cazeina si lactoza.
Am facut mai jos o lista impresionanta cu beneficiile acestui unt minunat, este chiar la indemana sa-l faceti si sa mai alternati cu alte uleiuri sanatoase in alimentatia familiei dvs.
Deci, unt ghee beneficii(lista e mai lunga, mai jos doar cateva din ele):
- foarte bogat in vitaminele A, D, K si E
- mult mai usor de digerat decat alte grasimi saturate, reduce colesterolul(desi este o grasime animala) si protejeaza flora intestinala
- efect antiinflamator si antioxidant datorita acidului linoleic pe care il contine
- stimuleaza metabolismul, activitatea cerebrala si intareste sistemul imunitar
- gust minunat
- punct de ardere foarte ridicat.