Nici nu mi-am imaginat ca voi face si otet de mere in casa, dar vara aceasta eram la parinti in vacanta, iar merii din spatele casei erau plini de fructe. Am facut atunci prajituri, compot, gem, dar nu mai aveam nici un fel de inspiratie ce sa mai gatim si cum sa nu pierdem asa produse naturale crescute bio.
Exact atunci am citit pe net un articol despre beneficiile miraculoase a otetului de mere, si anume cel fermentat natural, nepasteurizat si cat mai bio. Asa ca m-am apucat de treaba, am luat dupa mine la Bucuresti o punga generoasa de mere si vedeti mai jos ce mi-a iesit.
Din start va spun ca mi-a iesit minunat, nici nu mi-am imaginat ca va fi asa de aromat, perfect de acru si placut. Imi place ca nu trebuie pastrat in conditii deosebite, si nici inchis ermetic - otetul nu expira, ba dimpotriva devine tot mai bun cu timpul. Apropo, asa in viata mea de low-carb am gasit o metoda sa mananc mere, dar fara aport de carbohidrati! Am citit undeva ca 1-2 linguri din acest otet natural fermentat, pastreaza toate vitaminele dintr-un mar, dar mai este imbogatit si de alte proprietati.
Noi acum dizolvam cate 1 lingura de otet intr-un pahar de apa si il bem inainte de masa, pe stomacul gol, o data pe zi. Este un fel de vitaminizare si imunizare naturala si inofensiva. Recomand sa incercati, mai ales daca aveti multe mere care incep sa se treaca si vreti sa le utilizati cat mai eficient si sanatos. Nu mai spun cat de bun este in salata...
Despre beneficiile otetului de mere puteti citi cate ceva aici pe Sfatul Medicului, dar si pe multe alte resurse de pe net. Cu siguranta veti fi impresionati!
Am inteles ca dupa aceeasi metoda se poate face otet si din alte fructe, eu nu am incercat inca, dar urmeaza.