Nici nu mi-am imaginat că voi face și oțet de mere în casă, dar vara aceasta eram la părinți în vacanță, iar merii din spatele casei erau plini de fructe. Am făcut atunci prăjituri, compot, gem, dar nu mai aveam nici un fel de inspirație ce să mai gătim și cum să nu pierdem așa produse naturale crescute bio.
Exact atunci am citit pe net un articol despre beneficiile miraculoase ale oțetului de mere, și anume cel fermentat natural, nepasteurizat și cât mai bio. Așa că m-am apucat de treabă, am luat după mine la București o pungă generoasă de mere și vedeți mai jos ce mi-a ieșit.
Din start vă spun că mi-a ieșit minunat, nici nu mi-am imaginat că va fi așa de aromat, perfect de acru și plăcut. Îmi place că nu trebuie păstrat în condiții deosebite, și nici închis ermetic - oțetul nu expiră, ba dimpotrivă devine tot mai bun cu timpul. Apropo, așa în viața mea de low-carb am găsit o metodă să mănânc mere, dar fără aport de carbohidrați! Am citit undeva că 1-2 linguri din acest oțet natural fermentat păstrează toate vitaminele dintr-un măr, dar mai este îmbogățit și de alte proprietăți.
Noi acum dizolvăm câte 1 lingură de oțet într-un pahar de apă și îl bem înainte de masă, pe stomacul gol, o dată pe zi. Este un fel de vitaminizare și imunizare naturală și inofensivă. Recomand să încercați, mai ales dacă aveți multe mere care încep să se treacă și vreți să le utilizați cât mai eficient și sănătos. Nu mai spun cât de bun este în salată...
Despre beneficiile oțetului de mere puteți citi câte ceva aici pe Sfatul Medicului, dar și pe multe alte resurse de pe net. Cu siguranță veți fi impresionați!
Am înțeles că după aceeași metodă se poate face oțet și din alte fructe, eu nu am încercat încă, dar urmează.