Ceapa murata in otet, varianta rapida
Cred ca va dati seama - aceasta ceapa murata taiata nu este o acritura pe care sa o mancati cu lingura, e mai mult un adaos sau un condiment in plus(cum sunt mustarul sau ketchup-ul) la un sandwich, mici, carne la gratar, burger, wrap, shaorma, carne de orice fel, burger vegan, etc. Cateva firicele de ceapa murata in otet pe langa cele de mai sus vor da un gust perfect si final.
Cu toate acestea, fiica mea mai mica de 4 ani cere cu gura mare ceapa murata la masa, deci totul depinde de preferinte. Fiindca se face cu otet are un gust mai intens si acru, mie imi place mai mult combinata cu alte muraturi sau carne. Marele avantaje sunt - se prepara repede, sta foarte bine in frigider si 2 luni si o puteti regla dupa gust, se poate face mai sarata sau mai dulce, direct in preparatul final sau chiar din borcan.
Ingrediente
●
Ceapa rosie
3 buc
luati 3 bucati mai mici sau 2 mai mari
●
Zahar
3 linguri
puteti inlocui cu orice indulcitor, eu am folosit 3 linguri de xylitol
●
Oregano uscat
1 lingurita
este optional, mai puteti adauga si niste fulgi de chilli daca o vreti picanta
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Am avut acum 3 bucati de ceapa rosie mai mica, daca ceapa este mai mare folosesc numai 2.
Teoretic se poate marina si ceapa alba, doar ca asta rosie are culoarea mai frumoasa.
Pas 2
Provocarea este sa taiati fideluta cat mai fina ceapa, se poate si la cutit dar o razatoarea mandolina ajuta si mai bine.
Pas 3
Acum peste ceapa taiata adaugati sarea si zaharul.
Pas 4
Apoi usturoiul taiat felii subtiri, oregano si fulgi de chilli daca o vreti picanta.
Pas 5
Amestecati-presati bine cu mainile ceapa si toate mirodeniile, sarea si zaharul.
Pas 6
O mutati intr-un borcan de 500ml, incape perfect si nici nu trebuie mult presata.
Pas 7
Turnati deasupra otetul de mere.
Eu combin cu otet de cocos cand il am in casa, se gaseste la Plafaruri, are ceva mai multe vitamine si aminoacizi.
Pas 8
Trebuie sa acopere perfect ceapa, dar nici sa curga din borcan cand inchideti capacul.
Pas 9
Acum puneti la frigider si peste 2 ore se poate folosi.
Dar merge pastrata pana la 2 luni in frigider si se face tot mai buna.
Pas 10
Il puteti regla dupa sare si zahar dupa preferinte, faceti prima data cu proportiile mele si apoi schimbati cum va place. Dupa mine as mai pune sare, dar asta mai bine o face fiecare separat, decat de exagerat.
Altfel e minunata cu carne la gratar, mici, chiftele, burgeri de carne sau vegani, etc. La fel imi place sa fac salata cu diverse muraturi si aceasta ceapa, este colorata si da un gust in plus.
Pofta buna!
Cantitate:
150 g
(un borcan de 500ml)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)
Colectii:
Mancaruri cu LEGUME,
Garnituri,
Utile,
Salate,
Salate de post,
Salate dietetice,
Mancaruri vegetariene,
Salate,
Retete usoare,
Retete rapide,
Salate cu Legume,
Muraturi, legume si altele,
Salate de Pasti,
Salate Keto si Gustari,
Mancaruri low-carb cu legume