Ingrediente
●
Faina integrala de grau
300 g
se poate combina cu putina faina de secara sau ovaz
●
Unt
60 g
sa fie moale, la temperatura camerei
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol amestecati 300g faina integrala, 10g praf de copt, 100g de nuci,100g merisoare, 200g zahar si un varf de lingurita sare.
Pas 2
Apoi puneti 2 oua, esenta de vanilie si 60g de unt moale.
Pas 3
Amestecati totul cu mainile, o lingura sau cu mixerul (paleta pentru aluat fraged), pana aluatul este uniform, nu insistati prea mult.
Pas 4
Scoateti pe masa aluatul si il impartiti in 2 bucati egale.
Pas 5
Din fiecare formati cate un rulou mai gros, cam de 3cm in diametru.
Pas 6
Puneti-le acestea in tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
Apasati putin cu degetele rulourile si le turtiti, sa fie cam de 1.5cm grosime.
Pas 7
Se pun in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 minute.
Pas 8
Dupa cuptor lasati 5 minute tava pe masa, apoi luati fiecare bucata de coca si o taiati in felii cam de 1.5cm grosime.
Aveti grija sa folositi un cutit bun si ascutit, pentru a nu se forma firimituri prea multe cand taiati biscuitii.
Pas 9
Feliile de biscuiti se pun inapoi in tava cu sectiunea in sus si se mai coc 5-10 minute la 180 de grade.
Lasati sa se raceasca si serviti cu placere.
Pofta Buna!
Cantitate:
40 buc
(o tava mare de cuptor)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii: