Biscotti cu faina integrala, nuci si merisoare

Biscotti cu faina integrala, nuci si merisoare

Sezonul de gustari pentru scoala copiilor este in toi, asa ca incerc sa le fac ceva de casa cat mai des, iar acesti biscuiti italieni, sau biscotti, se potrivesc perfect. Nu necesita mult efort, ingredientele sunt destul de simple, puteti chiar sa le preparati cu copiii impreuna.

Sunt foarte buni biscotti in aceasta combinatie - fragezi, crocanti si cu usoara aroma de iarna datorita nucilor si merisoarelor (daca nu aveti le puteti inlocui cu stafide, prune uscate sau alte fructe uscate).

Ingrediente

Faina integrala de grau
300 g
se poate combina cu putina faina de secara sau ovaz
Praf de copt
10 g
Nuci
100 g
Merisoare uscate
100 g
Zahar
200 g
Sare
0.25 lingurite
Oua
2 buc
Unt
60 g
sa fie moale, la temperatura camerei
Esenta de vanilie
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol amestecati 300g faina integrala, 10g praf de copt, 100g de nuci,100g merisoare, 200g zahar si un varf de lingurita sare.

Biscotti cu faina integrala, nuci si merisoare - Pas 1
Pas 2

Apoi puneti 2 oua, esenta de vanilie si 60g de unt moale.

Biscotti cu faina integrala, nuci si merisoare - Pas 2
Pas 3

Amestecati totul cu mainile, o lingura sau cu mixerul (paleta pentru aluat fraged), pana aluatul este uniform, nu insistati prea mult.

Biscotti cu faina integrala, nuci si merisoare - Pas 3
Pas 4

Scoateti pe masa aluatul si il impartiti in 2 bucati egale.

Biscotti cu faina integrala, nuci si merisoare - Pas 4
Pas 5

Din fiecare formati cate un rulou mai gros, cam de 3cm in diametru.

Biscotti cu faina integrala, nuci si merisoare - Pas 5
Pas 6

Puneti-le acestea in tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

Apasati putin cu degetele rulourile si le turtiti, sa fie cam de 1.5cm grosime.

Biscotti cu faina integrala, nuci si merisoare - Pas 6
Pas 7

Se pun in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 minute.

Biscotti cu faina integrala, nuci si merisoare - Pas 7
Pas 8

Dupa cuptor lasati 5 minute tava pe masa, apoi luati fiecare bucata de coca si o taiati in felii cam de 1.5cm grosime.

Aveti grija sa folositi un cutit bun si ascutit, pentru a nu se forma firimituri prea multe cand taiati biscuitii.

Biscotti cu faina integrala, nuci si merisoare - Pas 8
Pas 9

Feliile de biscuiti se pun inapoi in tava cu sectiunea in sus si se mai coc 5-10 minute la 180 de grade.

Lasati sa se raceasca si serviti cu placere.

Pofta Buna!

Biscotti cu faina integrala, nuci si merisoare - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 40 buc (o tava mare de cuptor)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !