Pot sa declar cu siguranta ca reteta de macarons a fost cea mai testata in bucataria mea. Si asta numai din cauza spiritului meu critic si perfectionist - am avut incercari reusite, dar din cauza la cateva esecuri pe care nu mi le puteam explica, am testat in continuare reteta pentru a deduce formula de macarons cu cea mai mare rata de reusita. Asa ca toata familia, rudele si prietenii au mancat timp de 1 an macarons frumoase, dar si crapate, explodate, inmuiate, etc.
Din start va atentionez ca trebuie sa aveti un cuptor cu o temperatura posibil de controlat electronic la 120-150 de grade, altfel va fi un fel de joc de noroc, cu siguranta. Eu am avut un cuptor cu temperatura reglabila aproximativ si imi facea alternativ cate o tura de macarons bunicele, iar alta mi-o strica definitiv. Dar dupa ce s-au aliniat stelele si a trebuit sa-l schimb pe unul mai bun, bineinteles ca iarasi am reluat testele cu reteta de macarons. Si ca prin minune, ies perfect in 9 din 10 cazuri!
Oricum, reteta de macarons este una in care trebuie sa aveti precizie maxima, de la cantarirea ingredientelor, pana la timpul de mixare si coacere. Deci nu va amuzati acolo unde vi se pare ca am insistat pe anumite lucruri, aparent inutile.
Mai jos am incercat sa detaliez procesul cat mai clar(fara sa intru in alte explicatii care sa incurce), sa va arat de ce instrumente si ingrediente aveti nevoie obligatoriu, dar daca mai aveti intrebari nu ezitati sa-mi scrieti in comentarii.