Tort Diplomat cu fructe de pădure
Este minunat tortul Diplomat - simplu, rapid, ușor, delicios și foarte frumos! Bineînțeles că puteți improviza rețeta de tort Diplomat cu orice fructe - portocale, vișine, piersici, căpșuni, etc. Oricare variantă este întotdeauna de efect și foarte apreciată de toată lumea.
Varianta cu fructe de pădure este una din cele mai fresh, contrastul de culori este foarte frumos, iar în combinație cu frișca și crema de vanilie devine un adevărat deliciu rafinat. Și apropo, este un tort bun de montat împreună cu copiii, eu chiar am fost surprinsă cât de bine s-a descurcat Sofia mea în aranjatul pișcoturilor, însiropare și ornare.
În bucătăria internațională acest tort se mai numește Tort Charlotte, se poate prepara cu pișcoturi cumpărate sau preparare în casă, dar oricum s-ar numi, este delicios și frumos!
Ingrediente
●
Amidon alimentar
50 g
sau făină
●
Biscuiți savoiardi (pișcoturi)
500 g
●
Smântână dulce pentru frișcă (32-35%)
500 g
să fie rece, de la frigider
●
Fructe de pădure
300 g
oricare preferați, proaspete sau congelate
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cu câteva ore înainte să vă apucați de montarea tortului, pregătiți crema de vanilie astfel:
- turnați într-o cratiță cu fund gros 750ml de lapte și puneți pe foc până începe să fiarbă;
Pas 2
- cât se încălzește laptele, într-un bol amestecați cu telul 3 ouă, 125g de zahăr și 50g de amidon;
Pas 3
- adăugați încet laptele fierbinte peste compoziția de ouă, amestecați repede cu telul;
Pas 4
- puneți înapoi compoziția în oală și aprindeți focul sub ea. Amestecați continuu cu telul până crema începe să fiarbă și devine densă.
Pas 5
- luați de pe foc, mutați crema într-un bol mare și acoperiți cu folie alimentară de plastic, să nu formeze crustă deasupra cât se răcește.
Crema astfel pregătită o lăsați să se răcorească complet și neapărat la temperatura camerei, nu la rece!
Pas 6
Montarea Tortului
Înainte să vă apucați efectiv de montarea tortului Diplomat, pregătiți mai întâi puțin sirop - doar amestecați aproximativ 0.5 cană de apă caldă cu puțină miere sau zahăr. Puteți înlocui apa cu orice suc de fructe preferați sau compot, ca la mine.
Pas 7
Apoi turnați aproximativ 200ml de apă rece peste gelatina uscată și lăsați 10-15 minute la înmuiat.
Pas 8
După acest timp puneți oala cu gelatina pe foc mic, amestecați continuu până se dizolvă toate cristalele și imediat luați de pe aragaz. Lăsați puțin pe masă să se mai răcorească.
Aveți grijă să nu o fierbeți, doar să fie fierbinte bine - gelatina la fierbere își pierde proprietățile de gelifiere.
Pas 9
Acum luați bordura detașabilă de la tava de cuptor rotundă, a mea este de 26-28cm în diametru.
Puneți aceasta pe o tavă sau farfurie plată pe care veți forma tortul.
Pas 10
Tăiați puțin vârful fiecărui pișcot, eventual măsurați cu el înălțimea bordurii și tăiați cât să arate bine.
Pas 11
Mai întâi aranjați pișcoturile pe lângă marginea bordurii, în "picioare", cu secțiunea în jos și partea zaharisită spre exterior.
Pas 12
Apoi puneți pișcoturi și la baza tortului, să acopere cât mai bine toată suprafața.
Însiropați puțin pișcoturile de la baza tortului(cele de la borduri nu trebuie!). Pentru însiropare folosiți o lingură, dar mult mai bine o puteți face cu orice pensulă de bucătărie.
Pas 13
Revenim la cremă, între timp cea de vanilie pregătită la primii pași trebuie să fie răcorită și neapărat la temperatura camerei, nu de la frigider!
Într-un bol mare turnați 500ml de smântână rece pentru frișcă, mixați bine timp de 5 minute la viteză maximă, apoi adăugați câte puțin 150g de zahăr și continuați până frișca devine fermă și nu curge.
Pas 14
Apoi mixați bine crema de vanilie răcorită(de la primii pași), încorporați în ea treptat gelatina dizolvată caldă.
Pas 15
Tot aici adăugați jumătate din frișca bătută, amestecați atent cu un tel sau spatulă toată compoziția - crema pentru tortul Diplomat este gata!
Cealaltă jumătate de frișcă o păstrați la frigider, pentru ornarea tortului la final.
Pas 16
Turnați jumătate din crema pentru tort peste pișcoturile din tavă.
Pas 17
Puneți un strat de fructe de pădure.
Pas 18
Aranjați încă un strat de pișcoturi și le însiropați.
Pas 19
Turnați restul de cremă în tavă și nivelați atent cu lingura.
Pas 20
Ornați atent deasupra cu frișcă, cea rămasă la frigider.
Puneți apoi tortul la frigider pentru minim 4-5 ore, să se prindă gelatina.
Pas 21
După răcire, scoateți bordura de la tort, ornați deasupra cu fructe proaspete și serviți.
Pas 22
Și o secțiune delicioasă - un tort fantastic de bun, fin și gustos!
Poftă Bună!
Cantitate:
10 portii
Timp de preparare:
300 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
300 min
Data publicării: