Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
375 g
cate 125g pentru fiecare foaie de blat
●
Praf de copt
4.5 lingurite
cate 1.5 lingurite pentru fiecare blat
●
Zahar
225 g
cate 75g pentru fiecare blat + 2 linguri de zahar pentru crema
●
Ulei de floarea soarelui
9 linguri
cate 3 linguri pentru fiecare blat
●
Apa minerala
450 ml
cate 150ml pentru fiecare blat
●
Orice suc de culoare galbena
2 pahare
eu am luat suc de portocale cu mango
●
Compot de piersici
2 buc
2 borcane de 700 ml
●
Nuca de cocos
1 pahar
poate mai mult putin, sa aveti o rezerva, depinde cat va lua crema
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatim pe rand 3 blaturi, deci:
Luati 125g faina + 1.5 lingurite de praf de copt - amestecati bine.
Pas 3
Urmeaza apa minerala - amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Pas 4
Si ultimul este uleiul - 3 linguri - amestecati bine.
Pas 5
Asterneti cu hartie de copt o forma de 28cm diametru. Turnati aluatul in tava si puneti la cuptor pentru 20 de minute la 180-200 grade.
Pas 6
Cand se rumeneste usor o scoateti din cuptor, lasati 10 minute sa se racoreasca putin.
Pas 7
Scoateti blatul pe un gratar si lasati sa se racoreasca complet.
In acelasi fel faceti celelalte 2 blaturi - repetati exact pasii.
Pas 8
In timp ce se coc blaturile pregatiti crema. Aici o poza cu sucul pe care l-am folosit.
Pas 9
Turnati sucul intr-o cratita, il amestecati cu 2 linguri de zahar si lasati sa fiarba.
Pas 10
Pana fierbe sucul masurati grisul.
Pas 11
Cand incepe sa fiarba sucul adaugati grisul in ploaie si amestecati continuu cu telul - sa evitati formarea cocoloaselor. Lasati sa fiarba la foc mic 15 minute, amestecati periodic.
Dupa acest timp puneti crema la racit.
Pas 12
Scoateti piersicii dintr-un borcan de compot, le puneti in blender si pasati foarte bine.
Pas 13
Dupa ce se raceste crema de gris adaugati piersicile pasate.
Pas 14
Pentru a uniformiza crema o mai pasati bine cu blenderul, va fi mai cremoasa si mai fina.
Pas 15
Aici cele 3 blaturi gata coapte si racorite.
Pas 16
Ungeti cu crema blaturile - puneti multa crema, sa fie mai gustos tortul. Daca vedeti ca nu se aseaza perfect foile, se formeaza "dealuri" puneti printre blaturi si bucatele de piersici, acolo unde trebuie nivelat.
Pas 17
In restul de crema care ramane dupa ce ati uns blaturile adaugati nuca de cocos - amestecati bine, vedeti sa fie de o consistenta mai groasa.
Pas 18
Cu o paleta ungeti tortul cu respectiva pasta - il nivelam si pregatim pentru infrumusetat.
Pas 19
Aici tortul gata de infrumusetat cum va place.
Eu am ales varianta cu piersici feliate si nuca de cocos pe borduri.
Pas 20
Deci, am feliat bucatile de piersici din compot.
Pas 21
Am ornat deasupra cu piersici si am presarat bordurile cu nuca de cocos.
Lasati tortul 1-2 ore sa se patrunda - eu l-am lasat peste noapte si a fost mai insiropat. Depinde cum va place.
Pas 22
Aici aveti si o felie.
Desi sunt mai multi pasi sa nu credeti ca este complicat, am incercat sa detaliez pasii ca sa nu dati gres la prepararea retetei.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10-12 portii)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
4 (7 voturi)