Tort cu cremă de piersici, de post

Tort cu cremă de piersici, de post

Un tort simplu de preparat, ingredientele sunt de bază - de gust... fraged, proaspăt, pufos - un desert mai ușor decât multe altele dar la fel de delicios. Va fi o adevărată răsfățare pentru cei ce țin post și nu mai știu ce să gătească bun și dulce și de post ... și tort....

Ingrediente

Făină albă calitate superioară
375 g
câte 125g pentru fiecare foaie de blat
Praf de copt
4.5 lingurite
câte 1.5 lingurițe pentru fiecare blat
Zahăr
225 g
câte 75g pentru fiecare blat + 2 linguri de zahăr pentru cremă
Ulei de floarea-soarelui
9 linguri
câte 3 linguri pentru fiecare blat
Apă minerală
450 ml
câte 150ml pentru fiecare blat
Orice suc de culoare galbenă
2 pahare
eu am luat suc de portocale cu mango
Griș de grâu
3 linguri
   
Compot de piersici
2 buc
2 borcane de 700 ml
Nucă de cocos
1 pahar
poate mai mult puțin, să aveți o rezervă, depinde cât va lua crema

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim pe rând 3 blaturi, deci:

Luați 125g făină + 1.5 lingurițe de praf de copt - amestecați bine.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 1
Pas 2

Adăugați 75g de zahăr.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 2
Pas 3

Urmează apa minerală - amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 3
Pas 4

Și ultimul este uleiul - 3 linguri - amestecați bine.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 4
Pas 5

Așterneți cu hârtie de copt o formă de 28cm diametru. Turnați aluatul în tavă și puneți la cuptor pentru 20 de minute la 180-200 grade.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 5
Pas 6

Când se rumenește ușor o scoateți din cuptor, lăsați 10 minute să se răcorească puțin.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 6
Pas 7

Scoateți blatul pe un grătar și lăsați să se răcorească complet.

În același fel faceți celelalte 2 blaturi - repetați exact pașii.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 7
Pas 8

În timp ce se coc blaturile pregătiți crema. Aici o poză cu sucul pe care l-am folosit.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 8
Pas 9

Turnați sucul într-o cratiță, îl amestecați cu 2 linguri de zahăr și lăsați să fiarbă.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 9
Pas 10

Până fierbe sucul măsurați grișul.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 10
Pas 11

Când începe să fiarbă sucul adăugați grișul în ploaie și amestecați continuu cu telul - să evitați formarea cocoloașelor. Lăsați să fiarbă la foc mic 15 minute, amestecați periodic.

După acest timp puneți crema la răcit.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 11
Pas 12

Scoateți piersicile dintr-un borcan de compot, le puneți în blender și pasați foarte bine.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 12
Pas 13

După ce se răcește crema de griș adăugați piersicile pasate.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 13
Pas 14

Pentru a uniformiza crema o mai pasați bine cu blenderul, va fi mai cremoasă și mai fină.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 14
Pas 15

Aici cele 3 blaturi gata coapte și răcorite.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 15
Pas 16

Ungeți cu cremă blaturile - puneți multă cremă, să fie mai gustos tortul. Dacă vedeți că nu se așează perfect foile, se formează "dealuri" puneți printre blaturi și bucățele de piersici, acolo unde trebuie nivelat.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 16
Pas 17

În restul de cremă care rămâne după ce ați uns blaturile adăugați nuca de cocos - amestecați bine, vedeți să fie de o consistență mai groasă.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 17
Pas 18

Cu o paletă ungeți tortul cu respectiva pastă - îl nivelăm și pregătim pentru înfrumusețat.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 18
Pas 19

Aici tortul gata de înfrumusețat cum vă place.

Eu am ales varianta cu piersici feliate și nucă de cocos pe borduri.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 19
Pas 20

Deci, am feliat bucățile de piersici din compot.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 20
Pas 21

Am ornat deasupra cu piersici și am presărat bordurile cu nucă de cocos.

Lăsați tortul 1-2 ore să se pătrundă - eu l-am lăsat peste noapte și a fost mai însiropat. Depinde cum vă place.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 21
Pas 22

Aici aveți și o felie.

Deși sunt mai mulți pași să nu credeți că este complicat, am încercat să detaliez pașii ca să nu dați greș la prepararea rețetei.

Poftă Bună!

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 22

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-12 porții)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 4 (7 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Lilicica
Lilia (Lilicica) 01 Apr 2011, 09:52

Inca o reteta, pe care am avut privilegiul sa o probez la Lena. E absolut delicios! Si din punctul meu de vedere, e atat de bun, incat ar putea concura cu succes cu alte retete care nu sunt de post. Si ar avea acelasi succes si in afara postului.

Nota mea pentru rețetă:
Natali
Natali 01 Apr 2011, 09:53

E cumva tortul ala din care am mincat si noi? A fost delicios!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Natali 01 Apr 2011, 12:43

Da Natali, acela este - ma bucur ca v-o placut

lyly
liliana (lyly) 01 Apr 2011, 12:48

Superrr!Multumesc mult! Nu stiam ce sa fac  dulce deosebit si de post.

Acum stiu ce sa fac duminica dulce.

Mery75
Mery75 01 Apr 2011, 13:51

M-a coplesit reteta asta......o sa-ti spun parerea mea dupa ce il gust dar sunt convinsa ca e minunat ca de altfel toate retetele tale......o zi buna iti doresc ....

MichelleS
Mihaela Sanda (MichelleS) 01 Apr 2011, 13:58

arata minunat

Emma
Emma 01 Apr 2011, 15:02

Nu am facut de mult tort ca sa evit caloriile si zaharul. Tortul asta mi se pare mai putin incarcat si cred ca e extrem de gustos. O sa-l fac neaparat. Multumesc inca o data! De cand am descoperit site-ul aceasta, calitatea prestatiei mele in bucatarie s-a imbunatatit considerabil.

Nota mea pentru rețetă:
gelu
Gheorghe Serbu (gelu) 01 Apr 2011, 19:06

Arata foarte bine si ests sigur si gustos

dany pink
dany pink 01 Apr 2011, 19:07

Super, super cand mi-a venit mail-ul si am vazut reteta am zis:nu asta este dulcele perfect pentru prietenii fiicei mele care sunt si vegani printre ei.Multumesc Lena!

Nota mea pentru rețetă:
Ellena
Elena (Ellena) 02 Apr 2011, 15:17

Minunat tort Lena! Nu am facut niciodata tort de post! e f.bine venit in acest post! Trebuie incercat!

Nota mea pentru rețetă:
fibi33
fibi33 03 Apr 2011, 19:02

E deosebita aceasta reteta,la fel ca si multe altele defapt,mi-a prins bine multe sfaturide-ale tale,multumesc.

stiuca
stiuca 03 Apr 2011, 19:38

Mai mai ce faceti voi,pe acolo prin casa .

cornelia
cornelia 04 Apr 2011, 19:08

Am facut reteta si a iesit super ,...dar am modificat forma in patrat , a iesit asa de racoros si blatul super pufos , Merge si dupa post cu mare succes fructele se pot inlocui dupa preferinte ...eu am folosit caise . Multumesc inca o data Lena pentru cea ce faci pentru noi.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 04 Apr 2011, 19:10

Ma bucur mult ca v-o placut Cornelia Intr-adevar merge si cu alte fructe. Si multumesc de aprecierea site-ului

onela
onela 05 Apr 2011, 17:16

se poate inlocui grisul cu altceva?

astept raspuns multumesc frumos

lena
Elena (lena) onela 06 Apr 2011, 08:56

Nu cred ca se poate inlocui cu ceva, dar daca gasesti o solutie ne spui si noua

mihia
mihaela mihia (mihia) 06 Apr 2011, 10:15

da suna interesant tortu  ,am sal fac si eu si dupaia va spun cum este ...................

Cori
Cori 15 Feb 2012, 21:34

E minunat. Eu nu l-am facut chiar de post 

Poza mea pentru rețetă:
Anca Teo
Anca Teo 23 Feb 2012, 14:15

Felicitari pentru retetele minunate! de pe site-ul tau am facut paine de casa, cozonac cu nuca si alte prajituri. insa acum as vrea sa fac acest tort de ziua fetitei mele pe 25 martie si am 2 intrebari: blatul sa inteleg ca nu e nevoie sa il insiropam si cea de-a doua e legata de piersicile de pe deasupra, nu se innegresc daca il ornam cu o zi inainte? multumesc

lena
Elena (lena) Anca Teo 23 Feb 2012, 15:31

Anca nu trebuie insiropat si fara grija cu piersicile, sigur nu se innegresc.

Multumesc mult de apreciere!

danielavlascu
Daniela (danielavlascu) 05 Apr 2012, 17:25

Buna Lena. Pregatesc acest tort, iar primul blat a ramas lipit de hartia de copt, te rog ajuta-ma, cum il deslipesc, ahaaaaaaaa.Mersi. pupici

lena
Elena (lena) 05 Apr 2012, 17:34

Pai nu prea stiu cum sa te ajut, hartia de copt de obicei iese usor de pe aluaturile gata coapte....

danielavlascu
Daniela (danielavlascu) 05 Apr 2012, 18:50

UF!!! Gata m-am descurcat, l-am terminat si l-am pus la frigider, arata ca o "mamaligutza", hihihihihi, foarte delicioasa, hihihihihi. Nu am mai folosit pana acum hartie de copt si nu stiam "cu ce se mananca", dar m-am descurcat, cu rabdare si "pricepere" ,hihihi. Multumesc Lena. Pupicei :)

melindutza
melindutza 20 Feb 2014, 12:01

Buna,am facut tortul si nu sunt foarte incantata:(,aluatul are gust de paine indulcita,iar crema mie mi-a iesit mult prea subtire,cu toate ca am respectat toate instructiunile.Eventual a-i putea mentiona ce marime sa aiba paharul de suc.La asamblare m-am chinuit un pic,imi alunecau blaturile,fiind foarte groase,iar crema foarte multa.Cred totusi ca ajunge un compot,nu e nevoie de 2 borcane,pentru decorare ajung 2 bucati de piersici scosi din borcanul pentru crema.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 20 Feb 2014, 12:10

Orice pahar are 250ml, pahar de bucatarie am in vedere, nu de suc/bere/apa.

In rest recomand sa urmati reteta dar si sa fiti atenta, va adaptati, multe ingrediente pot si de calitate diferita si bineinteles gusturile nu se discuta.

Olgutza
Olgutza 23 Dec 2015, 14:16

Se poate unge tortul cu crema la plic de la Dr.Oetker?

lena
Elena (lena) Olgutza 23 Dec 2015, 15:13

Da, sigur

IoanaAB
IoanaAB 11 Apr 2017, 16:08

Tocmai fac acest tort si crema pe care trebuie sa ung blaturile mi se pare cam lichida. Asa trebuie sa fie ? Daca nu, cum as putea sa o mai ingros ? Va multumesc frumos si astept raspunsul dumneavoastra !

Va urmaresc de mult timp si mereu fac retetele dumneavoastra si sunt un succes pt familia mea.

lena
Elena (lena) IoanaAB 11 Apr 2017, 16:24

De la gris se ingroasa, acum nu stiu daca mai puteti face ceva, poate mai puneti niste piersici...