Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
375 g
câte 125g pentru fiecare foaie de blat
●
Praf de copt
4.5 lingurite
câte 1.5 lingurițe pentru fiecare blat
●
Zahăr
225 g
câte 75g pentru fiecare blat + 2 linguri de zahăr pentru cremă
●
Ulei de floarea-soarelui
9 linguri
câte 3 linguri pentru fiecare blat
●
Apă minerală
450 ml
câte 150ml pentru fiecare blat
●
Orice suc de culoare galbenă
2 pahare
eu am luat suc de portocale cu mango
●
Compot de piersici
2 buc
2 borcane de 700 ml
●
Nucă de cocos
1 pahar
poate mai mult puțin, să aveți o rezervă, depinde cât va lua crema
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim pe rând 3 blaturi, deci:
Luați 125g făină + 1.5 lingurițe de praf de copt - amestecați bine.
Pas 3
Urmează apa minerală - amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.
Pas 4
Și ultimul este uleiul - 3 linguri - amestecați bine.
Pas 5
Așterneți cu hârtie de copt o formă de 28cm diametru. Turnați aluatul în tavă și puneți la cuptor pentru 20 de minute la 180-200 grade.
Pas 6
Când se rumenește ușor o scoateți din cuptor, lăsați 10 minute să se răcorească puțin.
Pas 7
Scoateți blatul pe un grătar și lăsați să se răcorească complet.
În același fel faceți celelalte 2 blaturi - repetați exact pașii.
Pas 8
În timp ce se coc blaturile pregătiți crema. Aici o poză cu sucul pe care l-am folosit.
Pas 9
Turnați sucul într-o cratiță, îl amestecați cu 2 linguri de zahăr și lăsați să fiarbă.
Pas 10
Până fierbe sucul măsurați grișul.
Pas 11
Când începe să fiarbă sucul adăugați grișul în ploaie și amestecați continuu cu telul - să evitați formarea cocoloașelor. Lăsați să fiarbă la foc mic 15 minute, amestecați periodic.
După acest timp puneți crema la răcit.
Pas 12
Scoateți piersicile dintr-un borcan de compot, le puneți în blender și pasați foarte bine.
Pas 13
După ce se răcește crema de griș adăugați piersicile pasate.
Pas 14
Pentru a uniformiza crema o mai pasați bine cu blenderul, va fi mai cremoasă și mai fină.
Pas 15
Aici cele 3 blaturi gata coapte și răcorite.
Pas 16
Ungeți cu cremă blaturile - puneți multă cremă, să fie mai gustos tortul. Dacă vedeți că nu se așează perfect foile, se formează "dealuri" puneți printre blaturi și bucățele de piersici, acolo unde trebuie nivelat.
Pas 17
În restul de cremă care rămâne după ce ați uns blaturile adăugați nuca de cocos - amestecați bine, vedeți să fie de o consistență mai groasă.
Pas 18
Cu o paletă ungeți tortul cu respectiva pastă - îl nivelăm și pregătim pentru înfrumusețat.
Pas 19
Aici tortul gata de înfrumusețat cum vă place.
Eu am ales varianta cu piersici feliate și nucă de cocos pe borduri.
Pas 20
Deci, am feliat bucățile de piersici din compot.
Pas 21
Am ornat deasupra cu piersici și am presărat bordurile cu nucă de cocos.
Lăsați tortul 1-2 ore să se pătrundă - eu l-am lăsat peste noapte și a fost mai însiropat. Depinde cum vă place.
Pas 22
Aici aveți și o felie.
Deși sunt mai mulți pași să nu credeți că este complicat, am încercat să detaliez pașii ca să nu dați greș la prepararea rețetei.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
4 (7 voturi)