Tort cu crema de piersici, de post

Tort cu crema de piersici, de post

Un tort simplu de preparat, ingredientele sunt de baza - de gust... fraged, proaspat, pufos - un desert mai usor decat multe altele dar la fel de delicios. Va fi o adevarata rasfatare pentru cei ce tin post si nu mai stiu ce sa gateasca bun si dulce si de post ... si tort....

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
375 g
cate 125g pentru fiecare foaie de blat
Praf de copt
4.5 lingurite
cate 1.5 lingurite pentru fiecare blat
Zahar
225 g
cate 75g pentru fiecare blat + 2 linguri de zahar pentru crema
Ulei de floarea soarelui
9 linguri
cate 3 linguri pentru fiecare blat
Apa minerala
450 ml
cate 150ml pentru fiecare blat
Orice suc de culoare galbena
2 pahare
eu am luat suc de portocale cu mango
Gris de grau
3 linguri
Compot de piersici
2 buc
2 borcane de 700 ml
Nuca de cocos
1 pahar
poate mai mult putin, sa aveti o rezerva, depinde cat va lua crema

Pasi de urmat

1

Pregatim pe rand 3 blaturi, deci:

Luati 125g faina + 1.5 lingurite de praf de copt  - amestecati bine.

2

Adaugati 75g de zahar.

3

Urmeaza apa minerala - amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

4

Si ultimul este uleiul - 3 linguri - amestecati bine.

5

Asterneti cu hartie de copt o forma de 28cm diametru. Turnati aluatul in tava si puneti la cuptor pentru 20 de minute la 180-200 grade.

6

Cand se rumeneste usor o scoateti din cuptor, lasati 10 minute sa se racoreasca putin.

7

Scoateti blatul pe un gratar si lasati sa se racoreasca complet.

In acelasi fel faceti celelalte 2 blaturi - repetati exact pasii.

8

In timp ce se coc blaturile pregatiti crema. Aici o poza cu sucul pe care l-am folosit.

9

Turnati sucul intr-o cratita, il amestecati cu 2 linguri de zahar si lasati sa fiarba.

10

Pana fierbe sucul masurati grisul.

11

Cand incepe sa fiarba sucul adaugati grisul in ploaie si amestecati continuu cu telul - sa evitati formarea cocoloaselor. Lasati sa fiarba la foc mic 15 minute, amestecati periodic.

Dupa acest timp puneti crema la racit.

12

Scoateti piersicii dintr-un borcan de compot, le puneti in blender si pasati foarte bine.

13

Dupa ce se raceste crema de gris adaugati piersicile pasate.

14

Pentru a uniformiza crema o mai pasati bine cu blenderul, va fi mai cremoasa si mai fina.

15

Aici cele 3 blaturi gata coapte si racorite.

16

Ungeti cu crema blaturile - puneti multa crema, sa fie mai gustos tortul. Daca vedeti ca nu se aseaza perfect foile, se formeaza "dealuri" puneti printre blaturi si bucatele de piersici, acolo unde trebuie nivelat.

17

In restul de crema care ramane dupa ce ati uns blaturile adaugati nuca de cocos - amestecati bine, vedeti sa fie de o consistenta mai groasa.

18

Cu o paleta ungeti tortul cu respectiva pasta - il nivelam si pregatim pentru infrumusetat.

19

Aici tortul gata de infrumusetat cum va place.

Eu am ales varianta cu piersici feliate si nuca de cocos pe borduri.

20

Deci, am feliat bucatile de piersici din compot.

21

Am ornat deasupra cu piersici si am presarat bordurile cu nuca de cocos.

Lasati tortul 1-2 ore sa se patrunda - eu l-am lasat peste noapte si a fost mai insiropat. Depinde cum va place.

22

Aici aveti si o felie.

Desi sunt mai multi pasi sa nu credeti ca este complicat, am incercat sa detaliez pasii ca sa nu dati gres la prepararea retetei.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 4 (7 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 29

IoanaAB
IoanaAB 11 Apr 2017, 16:08

Tocmai fac acest tort si crema pe care trebuie sa ung blaturile mi se pare cam lichida. Asa trebuie sa fie ? Daca nu, cum as putea sa o mai ingros ? Va multumesc frumos si astept raspunsul dumneavoastra !

Va urmaresc de mult timp si mereu fac retetele dumneavoastra si sunt un succes pt familia mea.

lena
Elena (lena) IoanaAB 11 Apr 2017, 16:24

De la gris se ingroasa, acum nu stiu daca mai puteti face ceva, poate mai puneti niste piersici...

Olgutza
Olgutza 23 Dec 2015, 14:16

Se poate unge tortul cu crema la plic de la Dr.Oetker?

lena
Elena (lena) Olgutza 23 Dec 2015, 15:13

Da, sigur

lena
Elena (lena) 20 Feb 2014, 12:10

Orice pahar are 250ml, pahar de bucatarie am in vedere, nu de suc/bere/apa.

In rest recomand sa urmati reteta dar si sa fiti atenta, va adaptati, multe ingrediente pot si de calitate diferita si bineinteles gusturile nu se discuta.

Cori
Cori 15 Feb 2012, 21:34

E minunat. Eu nu l-am facut chiar de post 

Poza mea pentru reteta:
cornelia
cornelia 04 Apr 2011, 19:08

Am facut reteta si a iesit super ,...dar am modificat forma in patrat , a iesit asa de racoros si blatul super pufos , Merge si dupa post cu mare succes fructele se pot inlocui dupa preferinte ...eu am folosit caise . Multumesc inca o data Lena pentru cea ce faci pentru noi.

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 02 Apr 2011, 15:17

Minunat tort Lena! Nu am facut niciodata tort de post! e f.bine venit in acest post! Trebuie incercat!

Nota mea pentru reteta:
dany pink
dany pink 01 Apr 2011, 19:07

Super, super cand mi-a venit mail-ul si am vazut reteta am zis:nu asta este dulcele perfect pentru prietenii fiicei mele care sunt si vegani printre ei.Multumesc Lena!

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 01 Apr 2011, 15:02

Nu am facut de mult tort ca sa evit caloriile si zaharul. Tortul asta mi se pare mai putin incarcat si cred ca e extrem de gustos. O sa-l fac neaparat. Multumesc inca o data! De cand am descoperit site-ul aceasta, calitatea prestatiei mele in bucatarie s-a imbunatatit considerabil.

Nota mea pentru reteta:
Natali
Natali 01 Apr 2011, 09:53

E cumva tortul ala din care am mincat si noi? A fost delicios!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Natali 01 Apr 2011, 12:43

Da Natali, acela este - ma bucur ca v-o placut

Lilicica
Lilia (Lilicica) 01 Apr 2011, 09:52

Inca o reteta, pe care am avut privilegiul sa o probez la Lena. E absolut delicios! Si din punctul meu de vedere, e atat de bun, incat ar putea concura cu succes cu alte retete care nu sunt de post. Si ar avea acelasi succes si in afara postului.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile