Ingrediente
●
Apa calda
1 pahar
de 250ml
●
Faina alba calitate superioara
600 g
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Coaja de lamaie rasa
1 lingura
●
Ulei de floarea soarelui
200 ml
●
Dulceata
5 linguri
sau orice gem aveti - posibil sa trebuiasca mai mult sau mai putin, in functie de cat de lichid este
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Drojdia se dizolva cu jumatate de pahar de apa calda si se lasa 10 minute.
Pas 2
In acest timp amestecati faina cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie si otetul.
Pas 3
Adaugati drojdia dizolvata la pasul 1.
Pas 4
Apoi adaugati restul de apa(jumatate de pahar) si uleiul. Amestecati bine aluatul cu o lingura si o sa vedeti ca se uniformizeaza si devine foarte placut la atingere.
Pas 5
Il scoateti pe masa si framantati vreo 10 minute.
Pas 6
Puneti aluatul intr-un bol sau punga(faceti o gaura mica sa iasa aerul prin ea) si il lasati la frigider 1-2 ore.
Pas 7
Cat aluatul se odihneste va faceti treburile prin casa si pregatiti repede si umplutura: amestecati nucile cu gem si amestecati bine. Eu am pus niste dulceata de visine...
Pas 8
Si am mai adaugat si cateva linguri de dulceata de zmeura, pentru culoare si aroma mai fina. Umplutura trebuie sa fie mai groasa, dar nici prea uscata si nici sa curga tare.
Pas 9
Aluatul il luati din frigider si impartiti in 2 bucati egale. Intindeti o foaie groasa cam de 2-3 mm(din fiecare bucata de aluat), de marimea tavii de cuptor.
Pas 10
Puneti foaia respectiva in tava unsa cu putin ulei si o intindeti usor cu mainile sa acopere mai toata suprafata. Turnati umplutura si incepeti s-o intindeti usor pe aluat.
Pas 11
Cam asa trebuie sa vina umplutura.
Pas 12
Acoperiti cu a 2-a foaie de aluat si lipiti bine marginile.
Pas 13
Lasati placinta cu cuptor preincalzit la 150-180 de grade pana se rumenste frumos - cam 35-40 de minute.
Pas 14
Dupa ce o scoateti din cuptor, se acopera cu un prosop pana se racoreste bine.
Pas 15
Apoi o portionati cum va place si serviti cu mare pofta la un ceai....
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)