Ingrediente
●
Apa calda
1 pahar
de 250ml
●
Faina alba calitate superioara
600 g
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Coaja de lamaie rasa
1 lingura
●
Ulei de floarea soarelui
200 ml
●
Dulceata
5 linguri
sau orice gem aveti - posibil sa trebuiasca mai mult sau mai putin, in functie de cat de lichid este
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Drojdia se dizolva cu jumatate de pahar de apa calda si se lasa 10 minute.
2
In acest timp amestecati faina cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie si otetul.
3
Adaugati drojdia dizolvata la pasul 1.
4
Apoi adaugati restul de apa(jumatate de pahar) si uleiul. Amestecati bine aluatul cu o lingura si o sa vedeti ca se uniformizeaza si devine foarte placut la atingere.
5
Il scoateti pe masa si framantati vreo 10 minute.
6
Puneti aluatul intr-un bol sau punga(faceti o gaura mica sa iasa aerul prin ea) si il lasati la frigider 1-2 ore.
7
Cat aluatul se odihneste va faceti treburile prin casa si pregatiti repede si umplutura: amestecati nucile cu gem si amestecati bine. Eu am pus niste dulceata de visine...
8
Si am mai adaugat si cateva linguri de dulceata de zmeura, pentru culoare si aroma mai fina. Umplutura trebuie sa fie mai groasa, dar nici prea uscata si nici sa curga tare.
9
Aluatul il luati din frigider si impartiti in 2 bucati egale. Intindeti o foaie groasa cam de 2-3 mm(din fiecare bucata de aluat), de marimea tavii de cuptor.
10
Puneti foaia respectiva in tava unsa cu putin ulei si o intindeti usor cu mainile sa acopere mai toata suprafata. Turnati umplutura si incepeti s-o intindeti usor pe aluat.
11
Cam asa trebuie sa vina umplutura.
12
Acoperiti cu a 2-a foaie de aluat si lipiti bine marginile.
13
Lasati placinta cu cuptor preincalzit la 150-180 de grade pana se rumenste frumos - cam 35-40 de minute.
14
Dupa ce o scoateti din cuptor, se acopera cu un prosop pana se racoreste bine.
15
Apoi o portionati cum va place si serviti cu mare pofta la un ceai....
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)