Ingrediente
●
Apa calda
1 pahar
de 250ml
●
Faina alba calitate superioara
600 g
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Coaja de lamaie rasa
1 lingura
●
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
●
Dulceata
5 linguri
sau orice gem aveți - posibil să trebuiască mai mult sau mai puțin, în funcție de cât de lichid este
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Drojdia se dizolvă cu jumătate de pahar de apă caldă și se lasă 10 minute.
Pas 2
În acest timp amestecați făina cu zahărul, vanilia, coaja de lămâie și oțetul.
Pas 3
Adăugați drojdia dizolvată la pasul 1.
Pas 4
Apoi adăugați restul de apă(jumătate de pahar) și uleiul. Amestecați bine aluatul cu o lingură și o să vedeți că se uniformizează și devine foarte plăcut la atingere.
Pas 5
Îl scoateți pe masă și frământați vreo 10 minute.
Pas 6
Puneți aluatul într-un bol sau pungă(faceți o gaură mică să iasă aerul prin ea) și îl lăsați la frigider 1-2 ore.
Pas 7
Cât aluatul se odihnește vă faceți treburile prin casă și pregătiți repede și umplutura: amestecați nucile cu gem și amestecați bine. Eu am pus niște dulceață de vișine...
Pas 8
Și am mai adăugat și câteva linguri de dulceață de zmeură, pentru culoare și aromă mai fină. Umplutura trebuie să fie mai groasă, dar nici prea uscată și nici să curgă tare.
Pas 9
Aluatul îl luați din frigider și împărțiți în 2 bucăți egale. Întindeți o foaie groasă cam de 2-3 mm(din fiecare bucată de aluat), de mărimea tăvii de cuptor.
Pas 10
Puneți foaia respectivă în tava unsă cu puțin ulei și o întindeți ușor cu mâinile să acopere mai toată suprafața. Turnați umplutura și începeți s-o întindeți ușor pe aluat.
Pas 11
Cam așa trebuie să vină umplutura.
Pas 12
Acoperiți cu a 2-a foaie de aluat și lipiți bine marginile.
Pas 13
Lăsați plăcinta cu cuptor preîncălzit la 150-180 de grade până se rumenește frumos - cam 35-40 de minute.
Pas 14
După ce o scoateți din cuptor, se acoperă cu un prosop până se răcorește bine.
Pas 15
Apoi o porționați cum vă place și serviți cu mare poftă la un ceai....
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(15-20 porții mici și ușoare)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)