Biscuiți cu nucă de cocos și ovăz (de post)

Biscuiți cu nucă de cocos și ovăz (de post)

Absolut fenomenali acești biscuiți - aromați, crocanți la exterior, fragezi și moi înăuntru - singura întrebare a soțului după ce a mâncat vreo 5 dintr-o înghițitură a fost - "Mai faci și mâine?"

Aș zice că sunt printre cei mai reușiți biscuiți pe care i-am încercat până acum, un tandem perfect de ingrediente sănătoase și gust extraordinar - și cea mai tare fază este că se fac în cam 15 minute, plus 10-15 minute la cuptorul preîncălzit.

Eu sunt mare fan și utilizator a fulgilor de ovăz, plini de vitamine, fibre, minerale - și caut întotdeauna modalități cât mai gustoase de a le introduce în alimentația familiei și mai ales a Sofiei. Azi dimineață înainte să meargă la grădi, a savurat 2 biscuiți și sunt cu inima împăcată că a mâncat sănătos copilul.

Deci neapărat să-i încercați!

Apropo, în loc de nucă de cocos puteți pune fulgi de migdale și esență de migdale, azi urmează să fac și varianta asta...

Ingrediente

Făină integrală de grâu
70 g
sau făină albă
Nucă de cocos
60 g
răzuită uscată
Fulgi de ovăz
75 g
fulgi mai mari integrali
Ulei de floarea-soarelui
6 linguri
sau 100g unt moale
Miere
1 lingura
   
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
stins cu 2 linguri de oțet sau suc de lămâie
Zahăr
50 g
   
Apă
7 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol amestecați făina, fulgii de ovăz, nuca de cocos și zahărul.

Biscuiți cu nucă de cocos și ovăz (de post) - Pas 1
Pas 2

Amestecați uleiul cu mierea.

Biscuiți cu nucă de cocos și ovăz (de post) - Pas 2
Pas 3

Adăugați bicarbonatul stins cu oțet, amestecați puțin.

Biscuiți cu nucă de cocos și ovăz (de post) - Pas 3
Pas 4

Turnați acest amestec în bolul cu făină.

Biscuiți cu nucă de cocos și ovăz (de post) - Pas 4
Pas 5

Adăugați și apa, amestecați cu mâinile bine - va fi un aluat destul de fărâmicios, ușor lipicios.

Biscuiți cu nucă de cocos și ovăz (de post) - Pas 5
Pas 6

Singura problemă la acești biscuiți este că nu puteți să-i formați simplu cu mâinile - din cauza aluatului fărâmicios.

Dar se rezolvă dacă modelați biscuiții într-o lingură de înghețată (dar și una simplă mai adâncă). Puneți câte puțin și presați bine să fie plină lingura până la margini.

Biscuiți cu nucă de cocos și ovăz (de post) - Pas 6
Pas 7

Apoi ușor împingeți și observați că alunecă bine și iese din lingură.

Autorul rețetei zice să întoarceți lingura și să scuturați biscuiții în tava, la mine nu a mers, doar scoși alunecând din lingură.

Biscuiți cu nucă de cocos și ovăz (de post) - Pas 7
Pas 8

Aici toți biscuiții gata de pus la cuptor.

Mi-au ieșit fix 18 bucăți - recomand să faceți din start porție dublă, pentru că se topesc tare repede din farfurie.

Biscuiți cu nucă de cocos și ovăz (de post) - Pas 8
Pas 9

Se coc la cuptor preîncălzit timp de 10-15 minute, sau până se rumenesc frumos. Aveți grijă că se fac destul de repede și mai ales la fund.

Biscuiți cu nucă de cocos și ovăz (de post) - Pas 9
Pas 10

Lăsați să se răcească bine apoi savurați.

Deși aluatul crud este destul de fărâmicios, biscuiții se țin bine și sunt taman buni.

Poftă Bună!

Biscuiți cu nucă de cocos și ovăz (de post) - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (18-20 bucăți)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (18 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 82

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 23 May 2023, 21:42

I-am facut azi acesti bicsuiti, am respectat reteta doar ca am adaugat cam o lingura de alune torefiate si farimitate.

Ies ft ft buni, si da, chiar ft putini dintr-o portie 😄

Data viitoare fac si alte combinatii de cereale si nuci, fructe uscate, dar fac portie dubla 👍

Multumesc Lena pentru reteta!

Esti minunata! 😘😘

Poza mea pentru rețetă:
Camelia camy
Camelia camy 07 Mar 2023, 18:17

Super buni , abia i-am scis din cuptor, exact ceea ce căutam , Multumesc pentru reteta

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Diada
Diana Daria (Diada) 20 Dec 2022, 19:11

Lena, se coc cu hartie de copt sau fara? Multumesc☺

lena
Elena (lena) Diana Daria (Diada) 20 Dec 2022, 19:14

Merg si fara.😉

Crista
Cristina Sabau (Crista) 04 Apr 2016, 06:27

Am făcut și eu! !!! Subt delicioși! Ne plac f mult. Am făcut 2 porții. ... una rețeta originală si una cu puțină nucă in lic de toată cantitatea de cocos. Dar nu mi s au întărit. ..si nu stiu ubde am greșit :( .... sunt moi.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Alionutza
Alionutza 26 Aug 2015, 17:56

Buna! Am incercat si eu acesti biscuiti super gustosi si sanatosi! Am gatit 2 variante: 1 - cu nuca de cocos, susan si cacao, 2 - susan si seminte de floarea-soarelui. Doar un lucru m-a intristat... la a 2-a varianta biscuitii s-au lipit foarte tare de hirtia de copt. De ce oare?

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
DorinaB
DorinaB 05 Jun 2015, 00:51

Lena esti o minune, demult vroiam reteta cu biscuiti de ovas, "'ofiseanie"", cum ii spune la noi, am maruntit mai bine fulgii si am adaugat si o multime de seminte(dovleac, floarea soarelui, migdale, susan) maruntite sa se primeasca ca cei din comert, dar am pus mai putin zahar,  imi plac la nebunie!!! Cind le maninc stiu ca primesc o portie de sanatate si fibre!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Veronica BB
Veronica (Veronica BB) 05 Mar 2014, 20:32

Nu am avut timp sa-i modelez asa ca i-am turtit ca pe chiftele si i-am ,, aruncat'' in tava . Am pus si stafide si sunt foarte buni !    Notele de la cei care au mancat sunt urmatoarele : cu multumiri pentru reteta !

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Galia
Galia 04 Feb 2014, 22:27

Sunt incantata, deliciosi biscuitii !

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 14 Dec 2013, 23:05

Buna seara. Cand am citit ca ies putine,m-am bucurat sa nu mananc mult.Dar nici chiar asa. Cand am ajuns la a 6-a am vazut ca nu mai am "material",si atunci am facut 6 si cu lingura normala. F.bine a mers cu lingura de inghetata,mai ales ca pe fund are o sarma care gliseaza la strangerea de coada (hahaha) si iese f,fain aluatul.Probabil lingura mea de inghetata e mai adanca...??? Dar biscuitii,  splendizi, se topesc in gura,aromati.Mai fac precis ca merge f.repede.I-am pus pe "raftul" de sus in cuptor,am facut exact reteta,cu faina integrala si - in poza - parca sunt chiftele..Multumesc. Pupici si noapte buna.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Cristina Maria
Cristina Maria 05 Nov 2013, 22:14

Buna!

Tocmai am facut aceasta reteta, din start in portie dubla, si sunt deliciosi. Parintii mei inca "se cearta" care sa manance mai multi. Multumesc Lena! Chiar cautam o reteta de biscuiti cu fulgi de ovaz, preferatii mei la micul dejun.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile