Mă gândeam acum când puneam titlul rețetei, cum să-l fac mai sugestiv - pentru că mi se pare prea puțin spus "Plăcintă cu mere.." și dacă mai zic ca este de post sigur majoritatea sunt sceptici.... După mine, aș numi-o "Plăcintă cu mere cu aluat pufos și moale, fragedă și aromată" - dar am zis că vă uitați și mai jos de titlu, și poza feliei vă convinge să vedeți mai jos descrierea.
Plăcinta este inspirată din bucătăria rusească (este rețetă de la o mănăstire), acolo plăcintele cu mere se fac cu aluat dospit și se numesc "Pirog". Impresionant este aluatul, banal de simplu dar foarte potrivit, moale, pufos și plăcut de lucrat. Gustul plăcintei este deosebit - aluatul moale și fraged, un pic pufos, merele aromate.... combinație perfectă.
Din cantitățile de mai jos de aluat eu am făcut o plăcintă cu mere și 2 cozonaci, deci aveți grijă la proporții dacă vreți să faceți doar plăcintă - micșorați cantitățile minim în jumătate. Promit luni să vă arăt și cozonacii din acest aluat, foarte buni și moi.
Așa, am și uitat să spun - plăcinta nici nu zici că este de post, eu o voi face neapărat și așa când am chef de plăcintă bună, este și mai bună decât orice plăcintă simplă cu mere.