Budincă de Psillyum (Raw)

Budincă de Psillyum (Raw)

AzI una din cele mai reușite invenții culinare din bucătăria raw, o budincă foarte fină și dacă până acum nu aveați idee ce sunt tărâțele de psillyum, sper ca această rețetă să vă intereseze subiectul.

Foarte sănătoase și în combinație cu un lapte de migdale (sau alt lapte vegetal), ceva arome, cacao, fructe - vor face un desert bun, gustos și sănătos.

Eu am descoperit această rețetă la o degustare de produse raw și chiar am fost impresionată, încercați și voi!

Ingrediente

Lapte de migdale
500 ml
sau alt lapte vegetal care vă place
Tărâțe de psyllium
4 linguri
   
Miere
3 linguri
îndulciți după gust
Arome
1 lingurita
sau cacao
Fructe asortate
1 pahar
eu am pus portocale, goji, mere și caise uscate

Pași de urmat

Pas 1

Într-un blender turnați laptele de migdale, dacă nu este dulce adăugați miere (sau alt îndulcitor) după gust.

Apoi potriviți de arome - eu am pus doar goji, dar recomand pentru început să folosiți aromele preferate - scorțișoară, vanilie, cacao, etc.

Budincă de Psillyum (Raw) - Pas 1
Pas 2

Blendați bine.

Budincă de Psillyum (Raw) - Pas 2
Pas 3

Turnați laptele într-un bol, adăugați tărâțele de psillyum și amestecați bine cu un tel.

Lăsați să se umfle cam 30-60 de minute.

Budincă de Psillyum (Raw) - Pas 3
Pas 4

Observați că se face o compoziție groasă.

Budincă de Psillyum (Raw) - Pas 4
Pas 5

O turnați în pahare și puneți fructele preferate.

Puteți să le puneți și înainte, în bol, eu le-am pus în straturi în fiecare pahar individual.

Primele portocalele...

Budincă de Psillyum (Raw) - Pas 5
Pas 6

Apoi merele...

Budincă de Psillyum (Raw) - Pas 6
Pas 7

Și am ornat cu bucățele de caise uscate.

Aș recomanda să puneți paharele în frigider pentru câteva ore, budinca va deveni și mai fermă și densă, dar este bună și așa.

Aici aveți multă libertate de improvizare, în funcție de gusturi și preferințe. Tărâțele nu au nici un gust specific, sunt neutre, vor prelua aroma pe care le-o dați prin preparatele alese.

Poftă Bună!

Budincă de Psillyum (Raw) - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 ml (3 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 08 Apr 2013, 19:28

buna, lena!

imi place reteta, doar cu o remarca cind maninci psilium, sau alt fel de tarite este nevoie de foarte multa apa, altfel dai mina cu constipatia! In rest e tare buna si ca produs de curatare!

lena
Elena (lena) 08 Apr 2013, 20:58

Asa este, merci mult ca mi-ai amintit!

ianadeea
Andreea (ianadeea) 09 Apr 2013, 14:17

Salut, Lena. Am facut si am si gustat ieri o portiuca din aceasta budinca. Pt ca nu mai am momentan migdale in casa, am luat lapte de soia din comert care era deja indulcit, iar cele 2 linguri de miere au facut aceasta budinca putin cam prea dulce. Noroc cu fructele pe care le-am bagat: coacaze, grapefruit, mar, mango, care i-au mai taiat din dulceata (goji n-am avut, nici alte arome n-am pus). Tura viitoare gust intai laptele cumparat, daca va mai fi cazul, pt ca reteta ta de lapte de migdale e perfecta.

Ca impresii: budinca are gust si textura similara cu un gris cu lapte, putin mai gelatinoasa, cu o aroma usoara de miere, iar faptul ca nu "balteste" de la miere si fructe e un mare atuu, merge deci de minune cu orice fructe. Sanatoasa, gustoasa, aspectuoasa, iar, cum zicea elenabordianu, impreuna cu multa apa e o adevarata hrana pt tranzit. Multumim de reteta, Lena. Pupici.

Lia1
Lia1 12 Apr 2013, 19:02

taratele astea se gasesc la orice Plafar sau unde?

lena
Elena (lena) Lia1 12 Apr 2013, 20:18

Da, in mare parte la Plafar, dar le-am vazut si raionul de faina de la Carrefour.