Placinta frageda cu mere/dovleac (de post)
Demult vroiam sa fac o varianta de post a Placintei fragede cu mere, problema era ca majoritatea retetelor sunt cu margarina, produs pe care eu il evit in bucatarie pe cat se poate. Aceasta reteta mi-a sarit in ochi pe Facebook si imediat am si aplicat-o, chiar cu cu copil mic in brate am reusit s-o fac in dublu exemplar, cu mere si dovleac, in aceeasi zi.
Este foarte simpla, chiar banala, rapida si foarte buna. Parerile sunt foarte impartite care varianta ar fi mai gustoasa - am dat sa guste la vreo 5 persoane, toti au zis ca ba cu mere e buna, ba cu dovleac, deci depinde de preferinte. La ultimul pas aveti si o poza cu sectiunea din placinta cu dovleac.
Ingrediente
●
Apa
200 ml
sau 15 linguri
●
Ulei de floarea soarelui
200 ml
sau 15 linguri
●
Zahar
350 g
sau 15 linguri
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Esenta de vanilie
1 buc
+ coaja de lamaie, optional
●
Mere
6 buc
aproximativ 1.5 kg, plus 3 linguri de zahar
●
Dovleac
700 g
in varianta daca faceti cu dovleac, plus 4-5 linguri de zahar
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol amestecati apa cu uleiul si zaharul.
Pas 2
Apoi adaugati faina si praful de copt, framantati aluatul - va fi putin moale si placut la lucru.
Pas 3
Il treceti pe masa presarata cu faina, impartiti in 2 bucati si formati 2 bile.
Le lasati sa se odihneasca 10 minute.
Pas 4
In acest timp se pregatesc merele - ei doar le-am dat repede prin robot, cu tot cu coaja.
La fel si dovleacul, dar puteti sa le dati si prin razatoarea mare.
Presarati zahar peste ele si eventual scortisoara dupa preferinte.
Pas 5
Prima bila de aluat am intins-o intr-o foaie mare, cat este dimensiunea tavii de aragaz. Am presarat 3 linguri de gris peste ea.
Pas 6
Am distribuit uniform merele pe toata suprafata si am presarat inca 2 linguri de gris peste ele.
Pas 7
Am intins si a 2-a foaie, am pus-o peste mere si am intepat cu furculita din loc in loc.
Pas 8
Se coace la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos.
Pas 9
Lasati sa se raceasca, portionati si serviti optional ornata cu zahar pudra.
Pas 10
Aici varianta cu dovleac - procedura este aceeasi ca si la mere, dovleacul crud, amestecat cu zahar se pune in loc de mere.
O mica remarca - placinta a 2-3-a zi se face mai moale, asa ca aveti grija s-o coaceti mai bine, mai rumena sa fie.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(1 tava de aragaz)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (11 voturi)