Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

O placinta simplu de preparat, super delicioasa, arata foarte bine ca desert la o masa festiva.

Ingrediente

Aluat foietaj(frantuzesc)
450 g
O jumatate din aluatul de foietaj din comert.
Dovleac
2 kg
Cantitatea este aproximativa, eu am luat un dovleac intreg.
Zahar
1 pahar
Oua
1 buc

Pasi de urmat

1

Este foarte importanta alegerea unui dovleac bun. In ultimul timp prefer sa iau dovleac de acest soi, are foarte putini samburi, doar in partea aia bombata jos.

2

Dovleacul se spala, se curata de coaja si samburi, se portioneaza si se da prin razatoare.

 

3

Intr-o oala/tigaie se pune dovleacul, jumatate de pahar de apa, 1 pahar de zahar si scortisoara daca va place. Se pune la foc mediu, se amesteca din cand in cand.

4

Se lasa pe foc pana nu scade tot lichidul si dovleacul se moaie bine. Gustati de zahar, daca va place mai dulce mai adaugati putin. Lasati sa se racoreasca.

5

Ungeti cu ulei o tava plata rotunda, eu am folosit-o pe cea de pizza.

Aluatul de foietaj(dezghetat) il despachetati.

6

Aluatul de foietaj se pune in tava, se taie marginile care sunt in plus.

Atentie, aluatul nu trebuie intins cu facaletul, se  lasa asa cum este in pachet.

7

Peste aluat se intinde compozitia de dovleac, atat cat s-o acopere bine. Daca va mai ramane dovleac puteti face strudele cu cealalta jumatate de foietaj, sau il puneti intr-o punga la congelator, pentru o alta tarta.

8

Din resturile ramase dupa aranjarea aluatului in tigaie, taiati fasii subtiri, de 6-7 mm.

9

Aranjati astfel fasiile peste dovleac.

10

Ungeti cu galbenus de ou tarta, inainte s-o puneti la cuptor.

11

Lasati tarta la cuptor 40-50 de min, pana se rumeneste bine deasupra.

12

Inainte de servire o puteti presara cu zahar pudra. Taiati felii si mancati cu mare pofta :) !

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g (8 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (14 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 45

Vivi2109
Vivi2109 25 Oct 2020, 21:01

Mă interesa să aflu dacă există vreun aluat foietaj cu mențiunea "franțuzesc" sau cu unt, că știu bine ce există in comerț, Bella, etc.

lena
Elena (lena) Vivi2109 25 Oct 2020, 21:02

Aluatul de foietaj se mai numeste aluat frantuzesc, unele firme mentioneaza pe eticheta si a doua denumire, dar nu neaparat.

Vivi2109
Vivi2109 25 Oct 2020, 20:10

Unde gasesc aluat frantuzesc in comert, ce firma?!

lena
Elena (lena) Vivi2109 25 Oct 2020, 20:11

Orice aluat de foietaj va place si gasiti.😉

Millina
Millina 24 Oct 2020, 20:21

Draga Lena, cat de tare sa fie focul la cuptor? Mediu sau mic?

lena
Elena (lena) Millina 24 Oct 2020, 20:28

180-200 de grade, temperatura medie.

Millina
Millina Elena (lena) 24 Oct 2020, 21:11

multumesc. a iesit tare buna!

stepanenco
stepanenco 11 Dec 2014, 14:39

o reteta foarte usoara. mai ales cind vrei ceva rapid la ceai!!! lena, merci!!!

Poza mea pentru reteta:
petite souris
petite souris 03 Dec 2014, 12:30

Am uitat sa spun despre rezultat...super a iesit!!!

Poza mea pentru reteta:
taziana
taziana 02 Dec 2014, 18:17

E usor si gustos si sanatos

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 28 Sep 2013, 20:18

Buna placinta.

Simplu de facut.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cori
Cori 23 Jan 2012, 19:58

Foarte buna placinta de dovleac. Eu am facut-o pt. prima oara si dupa mama, ca ea asa o face, dar acum vad ce frumoasa e cea facuta de tine. O sa fac si eu asa cu model, atat ca nu am tavita rotunda. 

Poza mea pentru reteta:
amalia16
Amalia (amalia16) 14 Jan 2012, 19:43

Excelenta! Prima placinta cu dovleac pe anul asta. 

Poza mea pentru reteta:
ana333
ana333 24 Dec 2011, 17:05

este placinta preferata,pofta buna......

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile