Ingrediente
●
Aluat foietaj(frantuzesc)
450 g
O jumătate din aluatul de foietaj din comerț.
●
Dovleac
2 kg
Cantitatea este aproximativă, eu am luat un dovleac întreg.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Este foarte importantă alegerea unui dovleac bun. În ultimul timp prefer să iau dovleac de acest soi, are foarte puțini sâmburi, doar în partea aia bombată jos.
Pas 2
Dovleacul se spală, se curăță de coajă și sâmburi, se porționează și se dă prin răzătoare.
Pas 3
Într-o oală/tigaie se pune dovleacul, jumătate de pahar de apă, 1 pahar de zahăr și scorțișoară dacă vă place. Se pune la foc mediu, se amestecă din când în când.
Pas 4
Se lasă pe foc până nu scade tot lichidul și dovleacul se moaie bine. Gustăți de zahăr, dacă vă place mai dulce mai adăugați puțin. Lăsați să se răcorească.
Pas 5
Ungeți cu ulei o tavă plată rotundă, eu am folosit-o pe cea de pizza.
Aluatul de foietaj (dezghețat) îl despachetați.
Pas 6
Aluatul de foietaj se pune în tavă, se taie marginile care sunt în plus.
Atenție, aluatul nu trebuie întins cu făcălețul, se lasă așa cum este în pachet.
Pas 7
Peste aluat se întinde compoziția de dovleac, atât cât s-o acopere bine. Dacă vă mai rămâne dovleac puteți face ștrudele cu cealaltă jumătate de foietaj, sau îl puneți într-o pungă la congelator, pentru o altă tartă.
Pas 8
Din resturile rămase după aranjarea aluatului în tigaie, tăiați fâșii subțiri, de 6-7 mm.
Pas 9
Aranjați astfel fâșiile peste dovleac.
Pas 10
Ungeți cu gălbenuș de ou tarta, înainte s-o puneți la cuptor.
Pas 11
Lăsați tarta la cuptor 40-50 de min, până se rumenește bine deasupra.
Pas 12
Înainte de servire o puteți presăra cu zahăr pudră. Tăiați felii și mâncați cu mare poftă :) !
Cantitate:
700 g
(8 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (14 voturi)