Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

O placinta simplu de preparat, super delicioasa, arata foarte bine ca desert la o masa festiva.

Ingrediente

Aluat foietaj(frantuzesc)
450 g
O jumatate din aluatul de foietaj din comert.
Dovleac
2 kg
Cantitatea este aproximativa, eu am luat un dovleac intreg.
Zahar
1 pahare
Oua
1 buc

Pasi de urmat

1

Este foarte importanta alegerea unui dovleac bun. In ultimul timp prefer sa iau dovleac de acest soi, are foarte putini samburi, doar in partea aia bombata jos.

2

Dovleacul se spala, se curata de coaja si samburi, se portioneaza si se da prin razatoare.

 

3

Intr-o oala/tigaie se pune dovleacul, jumatate de pahar de apa, 1 pahar de zahar si scortisoara daca va place. Se pune la foc mediu, se amesteca din cand in cand.

4

Se lasa pe foc pana nu scade tot lichidul si dovleacul se moaie bine. Gustati de zahar, daca va place mai dulce mai adaugati putin. Lasati sa se racoreasca.

5

Ungeti cu ulei o tava plata rotunda, eu am folosit-o pe cea de pizza.

Aluatul de foietaj(dezghetat) il despachetati.

6

Aluatul de foietaj se pune in tava, se taie marginile care sunt in plus.

Atentie, aluatul nu trebuie intins cu facaletul, se  lasa asa cum este in pachet.

7

Peste aluat se intinde compozitia de dovleac, atat cat s-o acopere bine. Daca va mai ramane dovleac puteti face strudele cu cealalta jumatate de foietaj, sau il puneti intr-o punga la congelator, pentru o alta tarta.

8

Din resturile ramase dupa aranjarea aluatului in tigaie, taiati fasii subtiri, de 6-7 mm.

9

Aranjati astfel fasiile peste dovleac.

10

Ungeti cu galbenus de ou tarta, inainte s-o puneti la cuptor.

11

Lasati tarta la cuptor 40-50 de min, pana se rumeneste bine deasupra.

12

Inainte de servire o puteti presara cu zahar pudra. Taiati felii si mancati cu mare pofta :) !

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 700 grame (8 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (14 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 38

Amane
Amane 21 oct 2018, 19:12

Ok,inseamna ca am luat ce trebuie!Multumesc

Amane
Amane 21 oct 2018, 18:39

Aluatul de foietaj trebuie sa fie frantuzesc,neaparat.Ca sincer nu ma pricep si oriunde am cautat nu scrie frantuzesc, scrie foar aluat de foietaj.Ms

lena
Elena (lena) Amane 21 oct 2018, 19:09

Este acelasi aluat, pe unele etichete se mai adauga “aluat frantuzesc”.

sanda-anka
sanda (sanda-anka) 02 nov 2017, 12:58

Foarte uşor si rapid. Eu însă am modificat reteta după mine. Am copt dovleacul in cuptor si apoi l-am pisat cu furculita .oricum a iesit super bună!

Nota mea pentru reteta:
stepanenco
stepanenco 11 dec 2014, 14:39

o reteta foarte usoara. mai ales cind vrei ceva rapid la ceai!!! lena, merci!!!

Poza mea pentru reteta:
petite souris
petite souris 03 dec 2014, 12:30

Am uitat sa spun despre rezultat...super a iesit!!!

Poza mea pentru reteta:
taziana
taziana 02 dec 2014, 18:17

E usor si gustos si sanatos

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Shyenna
Shyenna 13 feb 2014, 16:01

Aceasta placinta a iesit foarte delicioasa...iti multumim!!!!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 28 sep 2013, 20:18

Buna placinta.

Simplu de facut.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cori
Cori 23 ian 2012, 19:58

Foarte buna placinta de dovleac. Eu am facut-o pt. prima oara si dupa mama, ca ea asa o face, dar acum vad ce frumoasa e cea facuta de tine. O sa fac si eu asa cu model, atat ca nu am tavita rotunda. 

Poza mea pentru reteta:
ana333
ana333 24 dec 2011, 17:05

este placinta preferata,pofta buna......

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile