Ingrediente
●
Aluat foietaj(frantuzesc)
450 g
O jumatate din aluatul de foietaj din comert.
●
Dovleac
2 kg
Cantitatea este aproximativa, eu am luat un dovleac intreg.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Este foarte importanta alegerea unui dovleac bun. In ultimul timp prefer sa iau dovleac de acest soi, are foarte putini samburi, doar in partea aia bombata jos.
2
Dovleacul se spala, se curata de coaja si samburi, se portioneaza si se da prin razatoare.
3
Intr-o oala/tigaie se pune dovleacul, jumatate de pahar de apa, 1 pahar de zahar si scortisoara daca va place. Se pune la foc mediu, se amesteca din cand in cand.
4
Se lasa pe foc pana nu scade tot lichidul si dovleacul se moaie bine. Gustati de zahar, daca va place mai dulce mai adaugati putin. Lasati sa se racoreasca.
5
Ungeti cu ulei o tava plata rotunda, eu am folosit-o pe cea de pizza.
Aluatul de foietaj(dezghetat) il despachetati.
6
Aluatul de foietaj se pune in tava, se taie marginile care sunt in plus.
Atentie, aluatul nu trebuie intins cu facaletul, se lasa asa cum este in pachet.
7
Peste aluat se intinde compozitia de dovleac, atat cat s-o acopere bine. Daca va mai ramane dovleac puteti face strudele cu cealalta jumatate de foietaj, sau il puneti intr-o punga la congelator, pentru o alta tarta.
8
Din resturile ramase dupa aranjarea aluatului in tigaie, taiati fasii subtiri, de 6-7 mm.
9
Aranjati astfel fasiile peste dovleac.
10
Ungeti cu galbenus de ou tarta, inainte s-o puneti la cuptor.
11
Lasati tarta la cuptor 40-50 de min, pana se rumeneste bine deasupra.
12
Inainte de servire o puteti presara cu zahar pudra. Taiati felii si mancati cu mare pofta :) !
Cantitate:
700 g
(8 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (14 voturi)