Ingrediente
●
Aluat de paine
500 g
puteți face din jumate de kg de făină
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Dovleacul se curăță, spală și se dă prin răzătoarea medie.
Pas 2
Faceți aluatul de pâine, urmați toți pașii din rețetă.
Când este gata, formați bile mici, cam de 3-4 cm în diametru și le lăsați să se odihnească.
Pentru tava de cuptor cu 4 ochiuri fac 9 bile din astea, pentru 9 plăcinte.
Pas 3
Fiecare bilă o întindeți cu sucitorul (vă ajutați cu puțină făină), să fie cam de 3 mm grosime.
Le ungeți pe mijloc cu puțin ulei - marginile nu se ung, n-o să le puteți forma și lipi.
Pas 4
Pe fiecare plăcintă puneți câte o mână (cam 3 linguri) de dovleac dat prin răzătoare.
Deasupra puneți 1 lingură de zahăr (dacă le vreți mai dulci puteți pune și 2 linguri).
Pas 5
Prindeți marginile opuse ale plăcintei, vedeți poza.
Pas 6
Colțurile care au rămas le desfaceți ușor, se aduc spre mijloc și se lipesc.
Vedeți poza.
Pas 8
Așa faceți cu toate 4 colțurile.
Pas 9
Aranjați plăcintele într-o tavă de cuptor unsă cu puțin ulei.
Nu le lăsați să crească, se pun imediat la cuptor preîncălzit la 200 grade și se lasă 30-40 de minute.
Pas 10
După ce se rumenesc frumos, le scoateți din cuptor și imediat le ungeți cu puțin ulei (de floarea soarelui, fără miros).
Pas 11
Le lăsați 10 minute în tavă apoi le scoateți cu o spatulă.
S-ar putea să curgă și să se caramelizeze zeama din dovleac, plăcintele pot să se lipească de tavă, aveți grijă să le scoateți atent.
Pas 12
Le răcoriți bine, apoi tăiați jumătăți și serviți cu mare poftă :)
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(6-7 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)