Coaja de portocala confiata, simpla sau low-carb

Coaja de portocala confiata, simpla sau low-carb

Fie ca o folositi in cozonaci si prajituri, o savurati simpla zaharisita, sau glazurata cu ciocolata neagra - coaja de portocala confiata este un deliciu simplu, ieftin, de post si chiar poate fi low-carb! Chiar nu inteleg de ce nu am preparat-o mai demult, mai ales ca de fiecare data cand vreau sa cumpar coaja de portocala pentru cozonaci, mi se pare ca are un pret cam nesimtit la cantitatea oferita... Si apropo, la fel puteti pregati coji de lamaie confiata, lime, sau chiar grapefruit.

Probabil nu gasisem reteta de coaja de portocala confiata portivita, si nu stiam ca poate fi preparata si in varianta low-carb daca folositi indulcitor(vedeti mai jos toate instructiunile). Ne-am delectat cu acest desert aromat si deosebit, fiecare dupa placul lui - parerile s-au impartit, dar totusi preferata a ramas coaja glazurata cu ciocolata.

Un desert simplu, aromat, delicios, interesant, de post, low-carb si festiv - chiar va recomand sa-l incercati in aceasta perioada!

Ingrediente

Portocale
6 buc
vom folosi doar coaja
Apa
300 ml
Zahar
300 g
in varianta low-carb folositi 150g de indulcitor pe baza de erithritol si stevie
Ciocolata neagra/amaruie
100 g
optional

Pasi de urmat

1

Spalati bine portocalele cu apa fierbinte si eventual chiar putin detergent eco de vase.

2

Apoi le curatati de coaja, pulpa o consumati cu toata familia(eu de obicei o pun in casoleta la frigider).

3

Apoi luati fiecare coaja, o mai curatati putin de excesul de fire albe si taiati felii uniforme.

Cojile mai deformate le puteti lasa simple, nu e neaparat sa le taiati felii.

4

Mutati cojile de portocala intr-o oala, turnati apa cat sa le acopere complet si puneti pe foc.

Cand incepe sa fiarba, mai lasati 2-3 minute sa clocoteasca.

5

Apoi scurgeti cojile de apa in care au fiert.

6

Le puneti inapoi in oala, turnati apa si lasati sa fiarba 2-3 minute, iarasi scurgeti apa.

Aceasta procedura cu fiertul si scursul apei din coji trebuie executata de 3 ori, ca sa extragem cat mai mult gustul amar din ele.

7

Dupa ce le-ati scurs a 3-a oara, le puneti pe niste servetele sau prosoape de hartie, tapetati si le uscati putin.

8

Luati o tigaie larga de 28-30cm si turnati in ea apa cu 300g de zahar. Puneti pe foc, amestecati periodic pana se dizolva zaharul si compozitia incepe sa fiarba.

In varianta low-carb fierbeti apa si 150g de indulcitor.

9

Acum puneti in acest sirop cojile de portocale pregatite anterior.

Le lasati sa fiarba intens in tigaie, la foc mai mare.

10

In 15-20 de minute apa se va evapora complet, observati in tigaie ca nu se mai vede lichid.

Acum luati tigaia de pe foc si lasati aproximativ 1 ora sa se racoreasca.

11

Dupa acest timp aranjati cojile pe un platou. Lasati sa se usuce la temperatura camerei sau in frigider - ale mele(cele cu zahar) au fost uscate bine chiar a 2-a zi.

12

Cojile confiate cu indulcitor se usuca mai greu, si neaparat la frigider(sau balconul rece).

Vedeti aici cum arata cele low-carb.

13

Dupa uscare le mai presarati cu putin zahar/indulcitor.

14

Acum le puteti depozita in borcane/casolete, si de preferat sa le pastrati in frigider, mai ales cele low-carb.

15

Cojile mai deformate si neuniforme se pot taia cubulete mici, pentru cozonac sau prajituri.

16

Iar daca vreti sa va delectati cu ele si mai frumos, topiti putina ciocolata neagra preferata, si inmuiati cojile de portocale confiate acolo.

17

Scuturati bine ciocolata, apoi le aranjati intr-o tava asternuta cu hartie de copt.

Puneti la frigider pana ciocolata se intareste si savurati!

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g
Timp de preparare: 300 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !