Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb

Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb

Fie că o folosiți în cozonaci și prăjituri, o savurați simplă zaharisită, sau glazurată cu ciocolată neagră - coaja de portocală confiată este un deliciu simplu, ieftin, de post și chiar poate fi low-carb! Chiar nu înțeleg de ce nu am preparat-o mai demult, mai ales că de fiecare dată când vreau să cumpăr coajă de portocală pentru cozonaci, mi se pare că are un preț cam nesimțit la cantitatea oferită... Și apropo, la fel puteți pregăti coji de lămâie confiată, lime, sau chiar grapefruit.

Probabil nu găsisem rețeta de coajă de portocală confiată potrivită, și nu știam că poate fi preparată și în varianta low-carb dacă folosiți îndulcitor(vedeti mai jos toate instrucțiunile). Ne-am delectat cu acest desert aromat și deosebit, fiecare după placul lui - părerile s-au împărțit, dar totuși preferată a rămas coaja glazurată cu ciocolată.

Un desert simplu, aromat, delicios, interesant, de post, low-carb și festiv - chiar vă recomand să-l încercați în această perioadă!

Ingrediente

Portocale
6 buc
vom folosi doar coaja
Apa
300 ml
   
Zahar
300 g
în varianta low-carb folosiți 150g de îndulcitor pe bază de eritritol și ștevie
Ciocolata neagra/amaruie
100 g
opțional

Pași de urmat

Pas 1

Spălați bine portocalele cu apă fierbinte și eventual chiar puțin detergent eco de vase.

Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb - Pas 1
Pas 2

Apoi le curățați de coajă, pulpa o consumați cu toată familia(eu de obicei o pun în caserolă la frigider).

Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb - Pas 2
Pas 3

Apoi luați fiecare coajă, o mai curățați puțin de excesul de fire albe și tăiați felii uniforme.

Cojile mai deformate le puteți lăsa simple, nu e neapărat să le tăiați felii.

Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb - Pas 3
Pas 4

Mutati cojile de portocală într-o oală, turnați apă cât să le acopere complet și puneți pe foc.

Când începe să fiarbă, mai lăsați 2-3 minute să clocotească.

Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb - Pas 4
Pas 5

Apoi scurgeți cojile de apă în care au fiert.

Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb - Pas 5
Pas 6

Le puneți înapoi în oală, turnați apă și lăsați să fiarbă 2-3 minute, iarasi scurgeți apa.

Această procedură cu fiertul și scursul apei din coji trebuie executată de 3 ori, ca să extragem cât mai mult gustul amar din ele.

Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb - Pas 6
Pas 7

După ce le-ați scurs a 3-a oară, le puneți pe niște șervețele sau prosoape de hârtie, tapetați și le uscați puțin.

Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb - Pas 7
Pas 8

Luați o tigaie largă de 28-30cm și turnați în ea apă cu 300g de zahăr. Puneți pe foc, amestecați periodic până se dizolvă zahărul și compoziția începe să fiarbă.

În varianta low-carb fierbeți apă și 150g de îndulcitor.

Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb - Pas 8
Pas 9

Acum puneți în acest sirop cojile de portocale pregătite anterior.

Le lăsați să fiarbă intens în tigaie, la foc mai mare.

Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb - Pas 9
Pas 10

În 15-20 de minute apa se va evapora complet, observați în tigaie că nu se mai vede lichid.

Acum luați tigaia de pe foc și lăsați aproximativ 1 oră să se răcorească.

Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb - Pas 10
Pas 11

După acest timp aranjați cojile pe un platou. Lăsați să se usuce la temperatura camerei sau în frigider - ale mele(cele cu zahăr) au fost uscate bine chiar a 2-a zi.

Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb - Pas 11
Pas 12

Cojile confiate cu îndulcitor se usucă mai greu, și neapărat la frigider(sau balconul rece).

Vedeți aici cum arată cele low-carb.

Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb - Pas 12
Pas 13

După uscare le mai presărați cu puțin zahăr/îndulcitor.

Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb - Pas 13
Pas 14

Acum le puteți depozita în borcane/caserole, și de preferat să le păstrați în frigider, mai ales cele low-carb.

Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb - Pas 14
Pas 15

Cojile mai deformate și neuniforme se pot tăia cubulețe mici, pentru cozonac sau prăjituri.

Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb - Pas 15
Pas 16

Iar dacă vreți să vă delectați cu ele și mai frumos, topiți puțină ciocolată neagră preferată, și înmuiați cojile de portocale confiate acolo.

Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb - Pas 16
Pas 17

Scuturați bine ciocolata, apoi le aranjați într-o tavă așternută cu hârtie de copt.

Puneți la frigider până ciocolata se întărește și savurați!

Poftă Bună!

Coajă de portocală confiată, simplă sau low-carb - Pas 17

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g
Timp de preparare: 300 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!