Prăjitură fragedă cu dovleac, fără frământare
Era prea lung titlul dacă mai adăugam că este și o rețetă rapidă, dovleacul nu trebuie gătit dinainte, dar și delicioasă, cu o structură foarte pufoasă, fină și fragedă. La noi a avut mare succes, chiar am savurat-o cu toată familia.
Dacă aveți chef în acest sezon de o prăjitură deosebită cu dovleac, fără eforturi multe în bucătărie, vă recomand neapărat să încercați această variantă de prăjitură fragedă cu dovleac. Nu trebuie să lucrați cu aluatul clasic fraged, să vă chinuiți să-l întindeți și formați uniform, totul este simplu, rapid și cel mai important - absolut delicios!
Ingrediente
●
Zahăr
250 g
150g în aluat și 100g în umplutura de dovleac
●
Unt
200 g
rece, de la frigider
●
Esență de vanilie
2 lingurite
●
Gălbenușuri de ou
2 buc
crude
●
Dovleac
550 g
cantitatea măsurată după curățarea cojii și semințelor
●
Portocale
1 buc
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol adânc amestecați 320g de făină cu 10g praf de copt, 150g zahăr și 0.5 linguriță de sare.
Pas 2
Peste făină răzuiți untul rece (îl dați prin răzătoarea cu găuri mari).
Pas 3
Îl amestecați puțin cu compoziția de făină și frecați puțin cu degetele să aibă textura de firimituri.
Pas 4
Adăugați 2 gălbenușuri și 2 lingurițe esență de vanilie.
Pas 5
Din nou amestecați bine cu degetele, până aluatul este la fel cu textura de firimituri, dar când îl strângeți în palmă, se lipește puțin, formează un fel de bulgăre.
Pas 6
Așterneți cu hârtie de copt o formă cu pereții detașabili de aproximativ 26cm în diametru. Adăugați în tava 2/3 din aluatul sfărâmicios pregătit anterior.
Îl presați puțin cu degetele, nivelați uniform, formați și o bordură de aproximativ 1.5cm.
Pas 7
Apoi curățați dovleacul de coajă și semințe, îl spălați și îl treceți prin răzătoarea cea mai fină.
Pas 8
Amestecați-l cu zahăr și opțional puțină coajă de portocală și sucul stors din ea.
Probabil ar fi gustos și cu puțină scorțișoară, reglați după preferințele dvs.
Pas 9
Puneți această umplutură de dovleac ras peste aluatul din tava.
Pas 10
Deasupra presărați uniform restul de aluat rămas.
Pas 11
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade, pentru aproximativ 40-45 de minute, până se rumenește uniform.
După cuptor lăsați să se răcească complet în tavă.
Pas 11
Când e rece, scoateți atent bordurile tăvii și feliați prăjitura pentru servire.
Este foarte fragedă, fină, aromată, chiar vă recomand să încercați rețeta.
Poftă Bună!
Cantitate:
12 portii
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)