Prajitura frageda cu dovleac, fara framantare
Era prea lung titlul daca mai adaugam ca este si o reteta rapida, dovleacul nu trebuie gatit dinainte, dar si delicioasa, cu o structura foarte pufoasa, fina si frageda. La noi a avut mare succes, chiar am savurat-o cu toata familia.
Daca aveti chef in acest sezon de o prajitura deosebita cu dovleac, fara eforturi multe in bucatarie, va recomand neaparat sa incercati aceasta varianta de prajitura frageda cu dovleac. Nu trebuie sa lucrati cu aluatul clasic fraged, sa va chinuiti sa-l intindeti si formati uniform, totul este simplu, rapid si cel mai important - absolut delicios!
Ingrediente
●
Zahar
250 g
150g in aluat si 100g in umplutura de dovleac
●
Unt
200 g
rece, de la frigider
●
Esenta de vanilie
2 lingurite
●
Galbenusuri de ou
2 buc
crude
●
Dovleac
550 g
cantitatea masurata dupa curatarea coajei si semintelor
●
Portocale
1 buc
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol adanc amestecati 320g de faina cu 10g praf de copt, 150g zahar si 0.5 lingurita de sare.
Pas 2
Peste faina razuiti untul rece (il dati prin razatoarea cu gauri mari).
Pas 3
Il amestecati putin cu compozitia de faina si frecati putin cu degetele sa aiba textura de firimituri.
Pas 4
Adaugati 2 galbenusuri si 2 lingurite esenta de vanilie.
Pas 5
Iarasi amestecati bine cu degetele, pana aluatul este la fel cu textura de firimituri, dar cand il strangeti in palma, se lipeste putin, formeaza un fel de bulgare.
Pas 6
Asterneti cu hartie de copt o forma cu peretii detasabili de aproximativ 26cm in diametru. Adaugati in tava 2/3 din aluatul sfaramicios pregatit anterior.
Il presati putin cu degetele, nivelati uniform, formati si o bordura de aproximativ 1.5cm.
Pas 7
Apoi curatati dovleacul de coaja si seminte, il spalati si il treceti prin razatoarea cea mai fina.
Pas 8
Amestecati-l cu zahar si optional putina coaja de portocala si sucul stors din ea.
Probabil ar fi gustos si cu putina scortisoara, reglati dupa preferintele dvs.
Pas 9
Puneti aceasta umplutura de dovleac ras peste aluatul din tava.
Pas 10
Deasupra presarati uniform restul de aluat ramas.
Pas 11
Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade, pentru aproximativ 40-45 de minute, pana se rumeneste uniform.
Dupa cuptor lasati sa se raceasca complet in tava.
Pas 11
Cand e rece, scoateti atent bordurile tavii si feliati prajitura pentru servire.
Este foarte frageda, fina, aromata, chiar va recomand sa incercati reteta.
Pofta Buna!
Cantitate:
12 portii
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)