Tartă cu mere și cremă de smântână

Tartă cu mere și cremă de smântână

Una din cele mai populare prăjituri rusești, pe forumul de unde am preluat această rețetă de tartă cu mere, are 100 de pagini de mesaje numai de bine și cu poze!

Se prepară foarte repede și simplu, cu ingrediente la îndemână, dar vă iese o tartă deosebită - aromată, fragedă și cremoasă.

Aici am folosit o tavă cu diametru de 28cm, dar aluatul ajunge și pentru o tavă mai mare. Chiar mă gândeam pe viitor să congelez jumătate din el și să-l folosesc la o altă tartă cu mere. Testați prima dată și vă reglați după nevoi și preferințe.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
1.5 pahare
pahar de 250ml - în plus 2 linguri de făină pentru cremă
Smantana
1.5 pahare
0.5 de pahar pentru aluat și 1 pahar pentru cremă - smântâna să fie simplă, din aceea fermentată
Unt
150 g
   
Praf de copt
0.5 lingurite
   
Oua
1 buc
   
Zahar
1 pahar
   
Mere
4 buc
mai mult sau mai puțin, depinde de mărimea tăvii și de preferințe

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol puneți 1.5 pahare de făină și praful de copt, amestecați.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 1
Pas 2

Adăugați untul topit și jumătate de pahar de smântână.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 2
Pas 3

Amestecați aluatul cu o lingură până se prinde bine.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 3
Pas 4

Îl treceți pe masa presărată cu puțină făină și mai frământați 2-3 minute. Vă iese un aluat moale și plăcut, deloc lipicios.

Se pune la frigider până pregătim merele.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 4
Pas 5

Merele le-am spălat, tăiat jumătăți și curățat de sâmburi.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 5
Pas 6

Le-am tăiat felii foarte subțiri cu un curățător de cartofi, mandolină/răzătoare pentru chips-uri sau cu un cuțit.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 6
Pas 7

Aluatul îl întindeți cu mâinile (sau făcălețul) și îl puneți în tava rotundă (de preferat cu borduri care se scot, să vă fie mai simplu de servit tarta).

Aveți grijă să ridicați bordurile aluatului cam cu 2 cm, să avem loc de umplutură.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 7
Pas 8

Puneți feliile de mere în tavă, distribuiți uniform pe toată suprafața.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 8
Pas 9

Într-un bol amestecați (cu mixerul, telul sau chiar cu o furculiță) 1 pahar de smântână cu 1 pahar de zahăr, 1 ou și 2 linguri de făină.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 9
Pas 10

Turnați uniform acest amestec peste merele din tavă.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 10
Pas 11

Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 45-50 de minute.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 11
Pas 12

Când este gata o scoateți și lăsați 1-2 ore să se răcorească bine.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 12
Pas 13

Apoi scoateți bordurile de la tavă și mai lăsați 1-2 ore să se prindă bine.

Chiar este bună mai rece, mie mi-a plăcut să fie mai fragedă, proaspătă.

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 13
Pas 14

Delicioasă, deosebită și rapidă, recomand cu încredere!

Poftă Bună!

Tartă cu mere și cremă de smântână - Pas 14

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (9 voturi)
Colecții: Prajituri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 35

GaleaRuja786
Galea Ruja (GaleaRuja786) 23 Sep 2016, 18:22

Buna Lena, azi am facut aciasta tarta este foarte gustoasa, iti multumesc mult pentru sfaturile tale si aceste recete minunate.

Nota mea pentru rețetă:
The1with2hearts
The1with2hearts 02 Oct 2015, 18:58

Fooooarte buna tarta imi iese de fiecare data la fel de delicioasa!!! Noua ne place s-o mancam rece si niciodata nu am avut probleme cu umplutura,pentru ca racindu-se de ajuns tarta,se intareste si ea...(umplutura)Nici cu stomacul nu am avut probleme,aluatul e foarte fraged si bun.
Multumim pt. reteta,Lena! La mai multe! 
 

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 17 Jan 2015, 15:29

Pai dintr-un ou nici nu este foarte tare, se mai intareste cand se raceste.

piersic
piersic 01 Oct 2014, 17:56

e cea mai buna e fantastic

Nota mea pentru rețetă:
taniulya
taniulya 17 May 2014, 00:50

Lena, pot sa fac si cu alte fructe? Visine, cirese, piersic? Ai incercat? Mersi..

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) taniulya 17 May 2014, 11:13

Nu am incercat, dar cred ca ar merge.

rov
rov 01 Jan 2014, 23:20

De sarbatori am executat-o de 3 ori (in decurs de o saptamana) si de fiecare data a iesit splendid si buuunaaaaaa...

La multi ani!

Nota mea pentru rețetă:
Corina79
Corina79 16 Nov 2012, 15:33

N-a putut sa astept pana s-a racit de tot si am gustat-o asa, mai calduta. Este nu buna ci foarte buna. Absolut delicioasa.

Nota mea pentru rețetă:
Corina79
Corina79 16 Nov 2012, 14:40

Acum am scos-o din cuptor. Arata bine, miroase bine :D Ar trebui sa fie si buna. Abia astept sa se raceasca.

Poza mea pentru rețetă:
vicusha
vicusha 06 Nov 2012, 10:00

Am facut reteta de pe forum cu citeva luni in urma, intr-adevar, tinuta la frigider e si mai buna. Eu am pus 3 mere, 4 mi s-au parut cam multe.

Nota mea pentru rețetă:
simona.blondy
simona.blondy 06 Nov 2012, 00:33

Arata foarte bineeeeeeeeeeeee,cu prima okzie incerc s o fac,multumim pt reteta ! :*

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile