Tartă cu mere și cremă de smântână
Una din cele mai populare prăjituri rusești, pe forumul de unde am preluat această rețetă de tartă cu mere, are 100 de pagini de mesaje numai de bine și cu poze!
Se prepară foarte repede și simplu, cu ingrediente la îndemână, dar vă iese o tartă deosebită - aromată, fragedă și cremoasă.
Aici am folosit o tavă cu diametru de 28cm, dar aluatul ajunge și pentru o tavă mai mare. Chiar mă gândeam pe viitor să congelez jumătate din el și să-l folosesc la o altă tartă cu mere. Testați prima dată și vă reglați după nevoi și preferințe.
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
1.5 pahare
pahar de 250ml - în plus 2 linguri de făină pentru cremă
●
Smantana
1.5 pahare
0.5 de pahar pentru aluat și 1 pahar pentru cremă - smântâna să fie simplă, din aceea fermentată
●
Praf de copt
0.5 lingurite
●
Mere
4 buc
mai mult sau mai puțin, depinde de mărimea tăvii și de preferințe
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol puneți 1.5 pahare de făină și praful de copt, amestecați.
Pas 2
Adăugați untul topit și jumătate de pahar de smântână.
Pas 3
Amestecați aluatul cu o lingură până se prinde bine.
Pas 4
Îl treceți pe masa presărată cu puțină făină și mai frământați 2-3 minute. Vă iese un aluat moale și plăcut, deloc lipicios.
Se pune la frigider până pregătim merele.
Pas 5
Merele le-am spălat, tăiat jumătăți și curățat de sâmburi.
Pas 6
Le-am tăiat felii foarte subțiri cu un curățător de cartofi, mandolină/răzătoare pentru chips-uri sau cu un cuțit.
Pas 7
Aluatul îl întindeți cu mâinile (sau făcălețul) și îl puneți în tava rotundă (de preferat cu borduri care se scot, să vă fie mai simplu de servit tarta).
Aveți grijă să ridicați bordurile aluatului cam cu 2 cm, să avem loc de umplutură.
Pas 8
Puneți feliile de mere în tavă, distribuiți uniform pe toată suprafața.
Pas 9
Într-un bol amestecați (cu mixerul, telul sau chiar cu o furculiță) 1 pahar de smântână cu 1 pahar de zahăr, 1 ou și 2 linguri de făină.
Pas 10
Turnați uniform acest amestec peste merele din tavă.
Pas 11
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 45-50 de minute.
Pas 12
Când este gata o scoateți și lăsați 1-2 ore să se răcorească bine.
Pas 13
Apoi scoateți bordurile de la tavă și mai lăsați 1-2 ore să se prindă bine.
Chiar este bună mai rece, mie mi-a plăcut să fie mai fragedă, proaspătă.
Pas 14
Delicioasă, deosebită și rapidă, recomand cu încredere!
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (9 voturi)