Tarta cu mere si crema de smantana

Una din cele mai populare prajituri rusesti, pe forumul de unde am preluat aceasta reteta de tarta cu mere, are 100 de pagini de mesaje numai de bine si cu poze!

Se prepara foarte repede si simplu, cu ingrediente la indemana, dar va iese o tarta deosebita - aromata, frageda si cremoasa.

Aici am folosit o tava cu diametru de 28cm, dar aluatul ajunge si pentru o tava mai mare. Chiar ma gandeam pe viitor sa congelez jumate din el si sa-l folosesc la o alta tarta cu mere. Testati prima data si va reglati dupa nevoi si preferinte.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
1.5 pahar
pahar de 250ml - in plus 2 linguri de faina pentru crema
Smantana
1.5 pahar
0.5 de pahar pentru aluat si 1 pahar pentru crema - smantana sa fie simpla, din aceea fermentata
Unt
150 g
Praf de copt
0.5 lingurite
Oua
1 buc
Zahar
1 pahar
Mere
4 buc
mai mult sau mai putin, depinde de marimea tavii si de preferinte

Pasi de urmat

1

Intr-un bol puneti 1.5 pahare de faina si praful de copt, amestecati.

2

Adaugati untul topit si jumatate de pahar de smantana.

3

Amestecati aluatul cu o lingura pana se prinde bine.

4

Il treceti pe masa presarata cu putina faina si mai frantati 2-3 minute. Va iese un aluat moale si placut, deloc lipicios.

Se pune la frigider pana pregatim merele.

5

Merele le-am spalat, taiat jumatati si curatat de samburi.

6

Le-am taiat felii foarte subtiri cu un curatator de cartofi, mandolina/razatoare pt chips-uri sau cu un cutit.

7

Aluatul il intindeti cu mainile(sau facaletul) si il puneti in tava rotunda(de preferat cu borduri care se scot, sa va fie mai simplu de servit tarta).

Aveti grija sa ridicati bordurile aluatului cam cu 2 cm, sa avem loc de umplutura.

8

Puneti feliile de mere in tava, distribuiti uniform pe toata suprafata.

9

Intr-un bol amestecati(cu mixerul, telul sau chiar cu o furculita) 1 pahar de smantana cu 1 pahar de zahar, 1 ou si 2 linguri de faina.

10

Turnati uniform acest amestec peste merele din tava.

11

Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 45-50 de minute.

12

Cand este gata o scoateti si lasati 1-2 ore sa se racoreasca bine.

13

Apoi scoateti bordurile de la tava si mai lasati 1-2 ore sa se prinda bine.

Cika este buna mai rece, mie mi-a placut sa fie mai frageda, proaspata.

14

Delicioasa, deosebita si rapida, recomand cu incredere!

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (9 voturi)
Colectii: Prajituri

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 35

GaleaRuja786
Galea Ruja (GaleaRuja786) 23 sep 2016, 18:22

Buna Lena, azi am facut aciasta tarta este foarte gustoasa, iti multumesc mult pentru sfaturile tale si aceste recete minunate.

Nota mea pentru reteta:
The1with2hearts
The1with2hearts 02 oct 2015, 18:58

Fooooarte buna tarta imi iese de fiecare data la fel de delicioasa!!! Noua ne place s-o mancam rece si niciodata nu am avut probleme cu umplutura,pentru ca racindu-se de ajuns tarta,se intareste si ea...(umplutura)Nici cu stomacul nu am avut probleme,aluatul e foarte fraged si bun.
Multumim pt. reteta,Lena! La mai multe! 
 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 17 ian 2015, 15:29

Pai dintr-un ou nici nu este foarte tare, se mai intareste cand se raceste.

taniulya
taniulya 17 mai 2014, 00:50

Lena, pot sa fac si cu alte fructe? Visine, cirese, piersic? Ai incercat? Mersi..

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) taniulya 17 mai 2014, 11:13

Nu am incercat, dar cred ca ar merge.

rov
rov 01 ian 2014, 23:20

De sarbatori am executat-o de 3 ori (in decurs de o saptamana) si de fiecare data a iesit splendid si buuunaaaaaa...

La multi ani!

Nota mea pentru reteta:
Corina79
Corina79 16 nov 2012, 15:33

N-a putut sa astept pana s-a racit de tot si am gustat-o asa, mai calduta. Este nu buna ci foarte buna. Absolut delicioasa.

Nota mea pentru reteta:
Corina79
Corina79 16 nov 2012, 14:40

Acum am scos-o din cuptor. Arata bine, miroase bine :D Ar trebui sa fie si buna. Abia astept sa se raceasca.

Poza mea pentru reteta:
tatiana iatemirschi
tatiana iatemirschi 06 nov 2012, 19:38

SUPER BUNA , MULTUMESC DE RETETA 

Nota mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 06 nov 2012, 10:00

Am facut reteta de pe forum cu citeva luni in urma, intr-adevar, tinuta la frigider e si mai buna. Eu am pus 3 mere, 4 mi s-au parut cam multe.

Nota mea pentru reteta:
simona.blondy
simona.blondy 06 nov 2012, 00:33

Arata foarte bineeeeeeeeeeeee,cu prima okzie incerc s o fac,multumim pt reteta ! :*

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile