Ingrediente
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Praf de copt
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Scortisoara
2 lingurite
opțional mai puneți 0.5 linguriță de cuișoare măcinate și cardamon măcinat
●
Nuca taiata marunt
100 g
mai puteți pune stafide, rahat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Topiți zahărul la foc mic, până se caramelizează complet.
Pas 2
Turnați apa și lăsați pe foc până se topește complet caramelul în apă.
Luați de pe foc și îl turnați într-o altă cratiță să se răcească mai repede.
Pas 3
Când s-a răcorit bine apa de caramel - o turnați într-un bol și adăugați uleiul, făina, bicarbonatul, praful de copt și mirodeniile.
Pas 4
Amestecați bine să nu fie cocoloașe, la urmă puneți nuca tăiată și stafide sau rahat, dacă vă plac.
Pas 5
Turnați compoziția într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Pas 6
O coaceți timp de 25 de minute la cuptor preîncălzit la 180-200 grade.
Pas 7
Lăsați să se răcorească bine apoi tăiați și serviți.
Delicioasă și aromată, chiar v-o recomand.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(1 tavă mare de aragaz)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)