Prajitura fina cu gem/dulceata

Prajitura fina cu gem/dulceata

Una din cele mai reusite retete pe care le-am incercat in ultimul timp, reteta mi-a atras atentia prin faptul ca se poate folosi gem sau dulceata si intr-o forma foarte interesanta(mai ales ca am niste depozite de dulceturi care nu prea se mananca).

O alta chestie interesanta, in aluat se foloseste praf de budinca de vanilie, si sa vedeti ce aluat extraordinar iese! Sotul zice ca este ca un panettone(cozonac italian), foarte fin, aromat, fraged - mi-a spus ca este cea mai tare prajitura care am facut-o pana acum...

Si chestia cu dulceata - se fac niste canale aromate si colorate in interiorul prajiturii, care completeaza aluatul acesta perfect.

Recomand s-o incercati neaparat, la noi sigur de acum incolo va fi cea mai iubita prajitura!

Ingrediente

Oua
2 buc
Zahar
80 g
Faina alba
170 g
Praf de copt
2 lingurite
Budinca de vanilie la plic
20 g
jumate de plic de 40g - se poate inlocui cu amidon simplu.
Lapte
40 ml
Unt
80 g
sa fie moale, la temperatura camerei
Dulceata
8 linguri
sau gem mai dens - cantitatile sunt aproximative aici, puneti dupa preferinte si gusturi

Pasi de urmat

1

Faina se amesteca cu praful de copt si praful de budinca de vanilie.

2

Ouale se bat spuma alba cu zaharul.

3

La compozitia de oua adaugati amestecul de faina, mixati.

4

Urmeaza laptele si untul moale - mixati bine, va iese un aluat mai dens, ca o smantana mai groasa.

5

Se asterne cu harite de copt o tava de 28 cm diametru(sau 26 cm).

Turnati aluatul in tava si il intindeti cu o lingura pe toata suprafata.

6

Cu o lingurita puneti deasupra, peste aluat, cate putin gem/dulceata din loc in loc.

Incercati sa nu puneti dulceturi prea lichide.

7

Coaceti prajitura la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 30-35 de minute - pana se rumeneste frumos.

Aveti grija, se coace destul de repede, sa nu se "bronzeze" prea tare :)

8

Dupa ce s-a racorit bine, o scoateti din tava, pudrati cu putin zahar pudra(optional) pentru decor.

Portionati si savurati cu mare placere!

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (7-8 portii)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (16 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 64

LianaVlastaLammert870
Liana Lammert (LianaVlastaLammert870) 13 mai 2019, 14:46

Buna ziua. am facut prajitura, a iesit f. aromata. Am facut portie dubla si am copt-o in forma de chec. Este coapta, am lasat-o mai mult de 35 minute dar aluatul este  umed, foarte dens si sfaramicios. Oare ce nu este OK?

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Liana Lammert (LianaVlastaLammert870) 15 mai 2019, 13:47

A fost cam multa faina sau budinca, cred...

MariaJ
MariaJ 12 mai 2018, 12:05

Buna ziua! Pentru o tava de 25/36 credeti ca ar trebui sa dublez cantitatile?

lena
Elena (lena) MariaJ 12 mai 2018, 12:10

Cred ca da, mai bine.

L.P
Laura Stanciu (L.P) 11 iun 2017, 16:30

Am făcut-o și cu fructe. E super! Acum o am la cuptor cu caise. 

Poza mea pentru reteta:
SaboiAna975
Ana (SaboiAna975) 07 feb 2017, 22:20

E foarte fina si gustoasă

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
OanaMonicaPaduraru927
Oana Monica Paduraru (OanaMonicaPaduraru927) 02 dec 2016, 14:48

Rezultatul meu.....e delicioasa!!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Oana Monica Paduraru (OanaMonicaPaduraru927) 02 dec 2016, 15:21

Sa va fie de bine!

Gabriela-Erika
Gabriela-Erika 13 iul 2016, 14:13

Am facut prajitura. Eu am folosit ingredientele in cantitati duble si am puso la copt in tava cu pereti mai inalti . Foarte fina si aromata, singura problema la mine a fost gemul pe care am ales sa-l folosesc si care s-a lasat pe fundul prajiturii... Oricum mersi pentru reteta Lena. Simpla, economica si delicioasa!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
natarusu
natarusu 28 ian 2014, 20:29

E foarte buna, chiar dacă nu a crescut mult. Aştept reacţia soţului. Merci Lena!

Poza mea pentru reteta:
theotocu
theotocu 16 ian 2014, 18:46

 Alta minunatie iesita din mainile mele cu ajutorul ideilor tale! Eu am facut-o cu gem de prune si, cu siguranta, voi repeta experienta cat mai des! Iti multumesc mult! Voi posta doar poza de ansamblu, pentru ca nu am mai avut timp! Au venit ''termitele''!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
alina6
alina6 16 nov 2013, 04:50

Si asta am facut-o :D e fainaa!

Poza mea pentru reteta:
Rooxy
Roxana Ulusoy (Rooxy) 08 iun 2013, 17:00

Buna Lena,prajitura ta arata foarte bine,dar din pacate la noi in casa nu se consuma dulceturi/gemuriCe mi s-a parut interesant de incercat a fost blatul tau cu praf de budinca de vanilie pe care l-am si facut...numai ca dupa ce s-a racit l-am taiat in doua si am pus crema de vanilie din mascarpone.Mie mi-a iesit o prajitura fina cu crema de vanilie,pentru ca blatul tau de prajitura este absolut dementialSaru"-mana!Imi pare rau de poza ca nu o pot mari..

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile