Prăjitură fină cu gem/dulceață
Una din cele mai reușite rețete pe care le-am încercat în ultimul timp, rețeta mi-a atras atenția prin faptul că se poate folosi gem sau dulceață și într-o formă foarte interesantă (mai ales că am niște depozite de dulceturi care nu prea se mănâncă).
O altă chestie interesantă, în aluat se folosește praf de budincă de vanilie, și să vedeți ce aluat extraordinar iese! Soțul zice că este ca un panettone (cozonac italian), foarte fin, aromat, fraged - mi-a spus că este cea mai tare prăjitură care am făcut-o până acum...
Și chestia cu dulceața - se fac niște canale aromate și colorate în interiorul prăjiturii, care completează aluatul acesta perfect.
Recomand s-o încercați neapărat, la noi sigur de acum încolo va fi cea mai iubită prăjitură!
Ingrediente
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Budincă de vanilie la plic
20 g
jumătate de plic de 40g - se poate înlocui cu amidon simplu.
●
Unt
80 g
să fie moale, la temperatura camerei
●
Dulceață
8 linguri
sau gem mai dens - cantitățile sunt aproximative aici, puneți după preferințe și gusturi
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Făina se amestecă cu praful de copt și praful de budincă de vanilie.
Pas 2
Ouăle se bat spumă albă cu zahărul.
Pas 3
La compoziția de ouă adăugați amestecul de făină, mixați.
Pas 4
Urmează laptele și untul moale - mixați bine, va iese un aluat mai dens, ca o smântâna mai groasă.
Pas 5
Se așterne cu hârtie de copt o tavă de 28 cm diametru (sau 26 cm).
Turnați aluatul în tavă și îl întindeți cu o lingură pe toată suprafața.
Pas 6
Cu o linguriță puneți deasupra, peste aluat, câte puțin gem/dulceață din loc în loc.
Încercați să nu puneți dulceturi prea lichide.
Pas 7
Coaceți prăjitura la cuptor preîncălzit la 200 grade, timp de 30-35 de minute - până se rumenește frumos.
Aveți grijă, se coace destul de repede, să nu se "bronzeze" prea tare :)
Pas 8
După ce s-a răcorit bine, o scoateți din tavă, pudrați cu puțin zahăr pudră (optional) pentru decor.
Portionați și savurați cu mare plăcere!
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(7-8 porții)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (18 voturi)