Briose de ciocolata cu crema de branza si ciocolata alba

Cred ca nu sunt singura care a cautat in disperare forme de copt briose, peste tot am scotocit - supermarket-uri, magazine, internet - cam in mare parte fara succes. Ce am gasit au fost esecuri totale, irosire de bani si timp - pana la urma a trebuit sa adaptez retetele de briose la chec-uri.

Pana am intrebat fetele care posteaza retete de briose pe blog, Natalia si MIha, de unde au luat si cu ce fac ele briose. Ei, inca o surpriza neplacuta ca acele forme mici de silicon cu care faceau ele nu se gaseau pe piata romaneasca - si intr-un final, tot cautand asa pe net, am gasit ceva asemanator la Decorix.ro, le-am cerut cadou de ziua mea (asta da disperare) si peste o saptamana  am  si testat, ca sa demonstrez la toata familia si mie, ca a fost un cadou cu rost si util.

Am facut aceste briose cu ciocolata  de la Natalia, la care am salivat de cand le-a postat si a fost inca un indemn in plus sa caut formele de briose. Nici nu cred ca trebuie sa va spun cat de bune sunt, combinatie de ciocolata alba, cacao, crema de branza.... foarte delicioase si ciocolatoase.

Va mai dau un link pentru cei ce cauta sa cumpere, recent am vazut ca au aparut aceste forme si in magazinele Kitchenshop, vi le aduce acasa si chiar la un pret mai bun decat la Decorix.ro.

Cu aceasta reteta deschid unda verde la briose pe site!

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
280 g
Cacao pudra
40 g
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
Zahar
160 g
Lapte
260 ml
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
Crema de branza philadelphia
100 g
sau Almette
Zahar pudra
2 linguri
plus inca putin pentru ornat
Ciocolata alba
90 g
Esenta de vanilie
2 buc
una pt aluat si alta pt umplutura

Pasi de urmat

1

Se amesteca intr-un bol crema de branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie.

2

Apoi se adauga ciocolata alba topita (eu am topit-o la microunde) si se amesteca bine. Lasati deoparte pana preparati aluatul.

3

Intr-un alt bol amestecati ingredientele uscate - faina, cacao, zahar, bicarbonatul.

4

Adaugati amestecul de lapte+smantana dulce+esenta de vanilie  la compozitia de la pasul anterior.

5

Amestecati putin pana se omogenizeaza dar nu prea mult, aluatul trebuie sa fie mai cu cocoloase.

6

Puneti formele de silicon pe o tava si adaugati cate 1 lingura de aluat cu cacao apoi peste el 1 lingurita de amestec de branza cu ciocolata alba.

7

Apoi mai puneti cate 1 lingura de aluat de cacao, ca sa acoperiti umplutura si le dati la cuptor la temperatura 180-200, adica una medie.

8

Peste o jumatate de ora, dupa ce au crescut bine, le testati atent cu o scobitoare (aveti grija sa nu ajunga pana la silicon ca il sparge usor cand este fierbinte), daca mai trebuie le mai lasati putin.

Apoi le racoriti si serviti cu mare placere pudrate cu putin zahar.

Pofta Buna!

Cantitate: 24 bucati (24 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (12 voturi)
Colectii: Prajituri, Branza

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 51

Madalina1
Madalina1 16 sep 2017, 13:26

Buna! As vrea sa incerc si eu aceasta reteta. Se poate folosi tava simpla pentru briose sau trebuie neaparat si hartie?

lena
Elena (lena) Madalina1 19 sep 2017, 12:57

Se poate si fata hartie, dar e posibil riscul sa se lipeasca :)

lena
Elena (lena) 01 apr 2015, 19:42

Poate ati pus mai multa, sau nu ati fost atenta le cantitatea de aluat pusa jos si sus in briose.

De obicei daca iese,  isi face drum pe sus :)

Madalina81
Madalina81 01 apr 2015, 08:17

Super bune, pufoase, ciocolatoase, dar mie mi-a iesit crema pe margine si nu stiu unde am gresit.

Nota mea pentru reteta:
salas
salas 16 iul 2014, 16:35

Super bune. Eu le-am facut cu ciocolata neagra deoarece fetei mele nu-i place ciocolata alba. Multumesc pentru reteta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lucianahdu
Luciana Huidiu (lucianahdu) 05 mar 2014, 13:43

Astea sunt ale mele:D

Poza mea pentru reteta:
sara33
sara33 27 oct 2012, 15:51

buna lena!de ceva vreme tot spun k am sa fac aceste frumusele briose,si astazi le a  venit vremea.dintr_o portie jumatate mi au iesit 28briose si 8 financiere(mini checuri).gasesc super buna si simpla reteta,si tin sa spun k puiutul meu mic a si papat deja 2 pe nerasuflate.n-au nimic in comun k cele din comert pline cu E-uri,astea sunt de casa si makr stim c am pus in ele.multumim frumos pt retete si multa sanatate!pupici!

Poza mea pentru reteta:
sara33
sara33 27 oct 2012, 12:47

buna!anisoara,si eu locuiesc in franta,si se gaseste peste tot smantana dulce.arata cam asa de la auchan,o gasesti la raionul k oua,lapte,cel mai bun pret,sunt cate 3 cutiute la 1.40e.sper k ti am fost de ajutor,o zii buna.

Poza mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 21 oct 2012, 14:40

salutare... iata le-am facut si eu aceste briosete.  Aici in Franta, nu gasesc smantana dulce, dar s-au primit foarte gustoase si cu smantana obisnuita.

Merci beaucoup Lena 

Poza mea pentru reteta:
Geea
Geea 16 mai 2012, 22:34

Si aici o sectiune:

Poza mea pentru reteta:
sara33
sara33 16 feb 2012, 12:24

buna!si eu ador briosele,aici le spun muffins precum englezii si americanii.pare super delicioasa reteta ,am s-o incerc si eu.in ultimul timp am facut numai sarate(am sa postez data viitoare cand fac),si au fost un succes.si apropos de formele de silicon,eu le ador,mie imi plac ca se pot folosi fara a mai tapeta si in ultimil timp pt a castiga timp mi-am luat si hartiute,mi-am facut o adevarata artilerie grea din asta:mi-am luat de briose,de tarte si de financiere(un fel de tavite de chec dar in miniatura si numele il poarta de la prajituricile ce se fac in ele.si tava de tort mi-am luat dar are diagonala mica tocmai pt a face tortul alba ca zapada postat de d-voastra.a iesit super!(eu stiam de la mama reteta de crema de cremsnit k se fierbea,la microunde e super rapid!merci!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile