Ciocolata de casa
Un desert traditional si mult iubit de toata lumea, si mica si mare:) Eu am tot incercat cateva retete de ciocolata de casa dar nicicum nu a fost bine - era o chestie ba prea tare, ba prea moale. Si in sfrasit am gasit reteta care mi-a fost pe plac, conistenta buna si deloc uscacioasa.
Am facut varianta foarte simpla si deloc complicata, daca vreti sa va alintati copiii cu un desert de casa relativ mai sanatos va recomand cu incredere reteta.
Referitor la arome, eu nu prea suport romul in ciocolata, imi aduce aminte a prajiturile margarinate din cofetarii - asa ca puneti dupa gust, eu am adaugat vanilie si optional esenta de cafea.
Si apropo, la urmatorul Atelier vom face caramele moi de casa, va invit sa le facem impreuna :)
Ingrediente
●
Cacao pudra
40 g
am luat cacao neagra Dr.Oetker
●
Arome
1 buc
Vanilie, cafea, rom - orice va place
●
Nuci
100 g
sau alune, stafide, etc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o cratita se masoara zaharul si apa, se pun la fiert amestecand periodic.
Pas 2
Cand se dizolva tot zaharul si incepe sa fiarba compozitia, faceti focul mic si lasati 5 minute - foarte important aici sa nu fierbeti nici mai putin(ciocolata va fi prea moale) nici mai mult(ciocolata va fi prea tare si uscacioasa).
Pas 3
Dupa acest timp luati cratita de pe foc, adaugati untul si amestecati pana se dizolva complet.
Pas 4
Apoi adaugati laptele praf, amestecati bine cu un tel sa nu fie cocoloase. Eu am folosit telul-lingura de la Tupperware, f.comod pt chestii mai fine de amestecat.
In plus ar fi bine sa treceti laptele praf prin sita de faina, ca sa nu fie cocoloase mici albe in ciocolata - eu nu am facut asta si le-am avut, nu este grav dar nu chiar perfect :)
Pas 5
Si ultima este cacao si aromele. Amestecati bine sa nu fie cocoloase si sa se uniformizeze compozitita.
Pas 6
Turnati compozitia intr-o tava cam de 20x20cm, unsa cu putin ulei si acoperita cu folie de plastic alimentara.
Deasupra cufundati nucile/alunele/stfaidele - puneti toata treaba asta la frigider pana se intareste bine - vreo 3-4 ore va ajunge.
Pas 7
Dupa acest timp rasturnati ciocolata pe un fund sau pe masa cu fundul in sus.
Pas 8
Daca are nuci eu prefer s-o tai cu fata in sus, va fi taietura mai buna si mai curata.
Pas 9
O portionati cum va place, as recomanda sa faceti bucati mai mici fiindca este destul de consistenta.
Pas 10
Si gata, repede un ceai fierbinte pe masa si savurati cu placere :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(20-30 bucati)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (18 voturi)