Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos

Asa, acum o reteta pentru toti gurmanzii care tot asteapta sa mai apara vreo reteta cu colesterol :) dupa atatea retete dietetice si de post. Reteta prajiturii am vazut-o la Natalia, deci va dati seama ca nu are cum sa fie decat f.buna.

Prajitura se prepara simplu, are o textura mai densa si foarte ciocolatoasa - mai mult nu cred ca are rost sa ma intind la descrierea gustului - combinatia de ciocolata, cocos si branza este una din cele mai reusite posibile.

Ingrediente

Branza de vaci
250 g
Nuca de cocos
50 g
Zahar
160 g
50g pt bilute, 60g pt blat si 50g pt glazura
Oua
6 buc
4 oua pt blat si 2 galbenusuri pt bilute
Amidon alimentar
5 linguri
3 linguri pt bilute si 2 linguri pt blat
Ciocolata neagra/amaruie
150 g
50g pt blat si 100g pt glazura
Faina alba calitate superioara
2 linguri
Cacao pudra
3 linguri
Lapte
120 ml
Unt
25 g
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita de sare pt blat
Praf de copt
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Se amesteca 250g de branza+50g cocos + 50g zahar + 2 galbenusuri + 3 linguri fara varf de amidon.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 1
Pas 2

Formati bilute din aceasta compozitie si le aranjati intr-o tava  asternuta cu hartie de copt si aceasta unsa cu putin unt. Tava trebuie sa fie de 26-28 cm diametru.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 2
Pas 3

Apoi amestecati ingredientele uscate pt blat  - 2 linguri faina +2 linguri amidon + 3 linguri cacao + un praf de sare + un varf de cutit de praf de copt

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 3
Pas 4

Apoi mixati 4 oua cu 60g de zahar.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 4
Pas 5

Apoi adaugati 50g de ciocolata topita pe aburi sau la microunde, la fel si esenta de vanilie - mixati bine.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 5
Pas 6

Acum combinati compozitia de mai sus cu ingredientele uscate amestecate mai inainte. Acesta va fi blatul prajiturii.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 6
Pas 7

Turnati aceasta compozitie peste bilutele de branza, daca nu reusiti sa le acoperiti perfect luati o lingurita si turnati cate putin aluat pe fiecare bila de branza. Sa fie acoperite toate cu aluat. Dati tava la cuptor, la 180 grade pentru 30-35 de minute.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 7
Pas 8

Cam asa arata blatul gata copt al prajiturii - il lasati putin deoparte si pregatiti glazura.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 8
Pas 9

Intr-un castron/ibric se pun laptel, 50g de zahar si 25 de unt. Amestecati si cand incepe sa fiarba lasati cateva minute sa fiarba incet.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 9
Pas 10

Adaugati ciocolata rupta bucatele, amestecati bine cu telul ca sa se dizolve complet ciocolata si compozitia devine cremoasa si uniforma.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 10
Pas 11

Turnati glazura fierbinte peste prajitura calda, lasati sa se raceasca complet prajitura si apoi taiati.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 11
Pas 12

Si aici o sectiune, arata bestial si de senzatie pe orice masa festiva si gustul este la fel - v-o recomand cu incredere.

Pofta Buna!

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (16 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 49

GeorgianaIlie
GeorgianaIlie 29 Apr 2016, 07:55

Poza mea pentru reteta:
GeorgianaIlie
GeorgianaIlie 29 Apr 2016, 07:54

O reteta deosebita care merita incercata de sarbatori.a fost foarte apreciata,ca mai toate retetele tale.felicitari si mult spor inainte. :)))

Nota mea pentru reteta:
denilu
denilu 09 Mar 2016, 11:37

Multumesc pt reteta. Voiam s-o incerc demult, dar am facut-o aseara. A iesit buna, am gresit eu ceva si nu a fost tocmai perfecta, dar acum stiu ce nu mai trebuie sa fac data viitoare pt ca sigur o voi mai incerca.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 20 Apr 2014, 16:42

Cristos a Inviat ! Dupa cum am spus,am facut si eu aceasta prajitura si a iesit asa cum ma asteptam. Eu cu dulciurile nu prea sunt prietena, dar toti au savurat-o. Eu cu ...aspectul. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
SElena
SElena 24 Dec 2012, 17:59

Lena, iti multumesc pentru reteta! A iesit foarte gustoasa. 

Poza mea pentru reteta:
raisa
Raisa Miruna (raisa) 29 Oct 2012, 00:32

Stii ca toate prajiturile tale sunt cel putin bune, dar asta e absolut PREFERATA mea!

Nota mea pentru reteta:
tabita16
tabita loredana iordache (tabita16) 19 Jul 2012, 15:34

asta e inca o poza

Poza mea pentru reteta:
tabita16
tabita loredana iordache (tabita16) 19 Jul 2012, 15:33

multumesc pt raspuns, am verificat si era de la temp prea mare, dar oricum a iesit super si am luat 10 de la totii, uite si o poza

Poza mea pentru reteta:
tabita16
tabita loredana iordache (tabita16) 15 Jul 2012, 12:18

buna Lena, ieri am facut si eu prajitura si chiar e super, dar am avut o problema, ciocolata mea sa facut neagra din alba cand am topito, si dak incercam sa o racesc sa nu se taie oul se intarea mai rau ca zaharul ars. unde am gresit, nu inteleg. astept raspuns, o duminica frumoasa

Nota mea pentru reteta:
adrianamo
adrianamo 06 Apr 2011, 12:05

Stii ce? Cred ca tocmai mi-ai dat o idee pentru cea mai spectaculoasa pasca....!!!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile