Ingrediente
●
Zahar
160 g
50g pt bilute, 60g pt blat si 50g pt glazura
●
Oua
6 buc
4 oua pt blat si 2 galbenusuri pt bilute
●
Amidon alimentar
5 linguri
3 linguri pt bilute si 2 linguri pt blat
●
Ciocolata neagra/amaruie
150 g
50g pt blat si 100g pt glazura
●
Faina alba calitate superioara
2 linguri
●
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita de sare pt blat
●
Praf de copt
0.25 lingurite
un varf de lingurita
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se amesteca 250g de branza+50g cocos + 50g zahar + 2 galbenusuri + 3 linguri fara varf de amidon.
Pas 2
Formati bilute din aceasta compozitie si le aranjati intr-o tava asternuta cu hartie de copt si aceasta unsa cu putin unt. Tava trebuie sa fie de 26-28 cm diametru.
Pas 3
Apoi amestecati ingredientele uscate pt blat - 2 linguri faina +2 linguri amidon + 3 linguri cacao + un praf de sare + un varf de cutit de praf de copt
Pas 4
Apoi mixati 4 oua cu 60g de zahar.
Pas 5
Apoi adaugati 50g de ciocolata topita pe aburi sau la microunde, la fel si esenta de vanilie - mixati bine.
Pas 6
Acum combinati compozitia de mai sus cu ingredientele uscate amestecate mai inainte. Acesta va fi blatul prajiturii.
Pas 7
Turnati aceasta compozitie peste bilutele de branza, daca nu reusiti sa le acoperiti perfect luati o lingurita si turnati cate putin aluat pe fiecare bila de branza. Sa fie acoperite toate cu aluat. Dati tava la cuptor, la 180 grade pentru 30-35 de minute.
Pas 8
Cam asa arata blatul gata copt al prajiturii - il lasati putin deoparte si pregatiti glazura.
Pas 9
Intr-un castron/ibric se pun laptel, 50g de zahar si 25 de unt. Amestecati si cand incepe sa fiarba lasati cateva minute sa fiarba incet.
Pas 10
Adaugati ciocolata rupta bucatele, amestecati bine cu telul ca sa se dizolve complet ciocolata si compozitia devine cremoasa si uniforma.
Pas 11
Turnati glazura fierbinte peste prajitura calda, lasati sa se raceasca complet prajitura si apoi taiati.
Pas 12
Si aici o sectiune, arata bestial si de senzatie pe orice masa festiva si gustul este la fel - v-o recomand cu incredere.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (16 voturi)