Astăzi este ajunul Crăciunului pe stil vechi, care se sărbătorește acasă la părinții mei. Anul trecut am arătat cum făceam colaci cu bunica, acum vă arăt încă o mâncare nelipsită nici într-un an de când mă știu, anume de Crăciun. Este vorba despre grâul fiert, un fel de rudă cu coliva, dar totuși există o mică diferență între ele.
Așa grâu fiert puteți face oricând în timpul anului, fiind bobul de grâu integral chiar vă recomand acest desert celor care țin la o alimentație echilibrată. Îl puteți îndulci și drege cu orice vă place - zahăr, miere, îndulcitor, nucă, mac, nucă de cocos, vanilie, esențe diverse - toate după plac și gust.
Varianta cea mai banală pe care o mâncam acasă la bunica era cu zahăr și nuci - tuciul cu grâu fierbea vreo jumătate de zi pe plită, luam de acolo câte puțin și amestecam cu zahăr și nucă fiecare în farfuria lui - cel mai memorabil desert al copilăriei mele.
Aici l-am decorat și cu prune uscate, rețeta de prune umplute cu nuci urmează, cred că la Crăciunul viitor :)
Crăciun fericit alături de cei dragi vă urez, multă liniște și sănătate!