Azi este ajunul Craciunului pe stil vechi, care se sarbatoreste acasa la parintii mei. Anul trecut am aratat cum faceam colaci cu bunica, acum va arat inca o mancare nelipsita nici intr-un an de cand ma stiu, anume de Craciun. Este vorba despre graul fiert, un fel de ruda cu coliva dar totusi este putina diferenta intre ele.
Asa grau fiert puteti face oricand in timpul anului, fiind bobul de grau integral chiar va recomand acest desert celor care tin la o alimentatie echilibrata. Il puteti indulci si drege cu orice va place - zahar, miere, indulcitor, nuca, mac, nuca de cocos, vanilie, esente diverse - toate dupa plac si gust.
Varianta cea mai banala pe care o mancam acasa la bunica era cu zahar si nuci - tuciul cu grau fierbea vreo jumate de zi pe plita, luam de acolo cate putin si amestecam cu zahar si nuca fiecare in farfuria lui - cel mai memorabil desert al copilariei mele.
Aici l-am decorat si cu prune uscate, reteta de prune umplute cu nuci urmeaza, cred ca la Craciunul viitor :)
Craciun fericit alaturi de cei dragi va urez, multa liniste si sanatate!