Prajitura cu mere si bezea (reteta rapida)

Aceasta reteta de prajitura cu mere este in teste inca din vara, cand eram in vacanta si nu am avut posibilitate sa-i fac poze pe pasi. De atunci imi statea in gand si abia acum am reusit s-o gatesc perfect, dupa inca o incercare nu prea reusita cand m-am gandit sa mai corectez cate ceva la ingrediente. Este o varianta mai rapida decat alte retete de prajituri cu mere si bezea care am vazut pe net. Si mi se pare si mult mai simpla, chiar banala.

Prajitura eu personal acum nu am gustat-o(va spuneam ca incep un regim de slabire pentru a reveni in forma dupa nasterea Mariei), dar in schimb am facut fericite mai multe rude si persoane. Toti au laudat-o, mi-au spus ca este perfecta si nu prea te poti opri din mancatul ei.

Eu personal pot sa va spun ca miroase extraordinar :) In rest, blat moale, mere aromare, bezeaua ca o crema pufoasa - deci eu zic o prajitua perfecta si fina.

Ingrediente

Oua
6 buc
Zahar
400 g
Lapte batut/iaurt/chefir
250 ml
sau smantana
Praf de copt
10 g
1 plic
Faina alba calitate superioara
250 g
Mere
5 buc
Arome
1 buc
vanilie si scortisoara dupa preferinte, in aluat sau mere

Pasi de urmat

1

Separati albusurile de galbenusuri in 2 boluri mai adanci.

In galbenusuri adaugati 200g de zahar.

2

Si le bateti spuma alba cu mixerul.

3

La compozitia de galbenusuri adaugam:

- iaurtul

4

- praful de copt

5

- si faina

6

Amestecati bine toate ingredientele, trebuie sa va iasa aluatul ca o smantana mai groasa.

7

Asterneti tava de la cuptorul de aragaz(cel clasic, cu 4 ochiuri) cu hartie de copt.

Turnati aluatul in tava si il nivelati.

8

Deasupra puneti merele taiate felii mai subtiri sau cubulete.

Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de aproximativ 15-20 de minute.

9

Cand incepe sa se rumeneasca o scoateti putin din cuptor.

E ok sa o lasati asa pana faceti bezeaua.

10

Bateti repede albusurile spuma tare cu restul de 200g de zahar.

Mixati bine sa se topeasca zaharul complet.

11

Intindeti bezeaua in strat uniform peste prajitura coapta.

Cu o furculita puteti sa-i faceti niste randuri pt decor.

12

O mai puneti in cuptor pentru aproximativ 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.

Nu o lasati prea mult la cuptor, s-ar putea apoi bezeaua sa se intareasca si usuce mai tare, si chiar sa se mai lase.

13

Lasati sa se raceasca complet, e posibil sa se lase putin bezeaua dar e normal.

14

Portionati si savurati :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 bucata (1 tava mare de cuptor)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Prajituri

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Lazarescu
Lazarescu 13 nov 2015, 08:56

Buna ziua,urmaresc si gatesc foarte mult impreuna cu tine draga Lena.Si pentru asta iti multumesc.Am insa o intrebare in legatura cu noua reteta "Prajitura cu mere si bezea".La ingrediente apare trecut de doua ori praful de coprt! Este unul singur sau dour?Oricum eu o incerc cu unul si vad ce iese. Multa sanatate si multumesc pentru ce faci.

lena
Elena (lena) Lazarescu 13 nov 2015, 11:43

Da, imi cer scuze, am sters unul din ele, a fost o eroare la editarea retetei :)

Multumesc pt comentariu si spor la treaba!

Lazarescu
Lazarescu 13 nov 2015, 15:53

Foarte foarte buna.Extrem de usor de facut iar apoi delirul papilelor gustative!

tina P
tina P 14 nov 2015, 15:47

Tocmai am gustat din prajitura facuta dupa reteta ta si a iesit....EXCELENTA! Nu m-am putut abtine sa nu-ti transmit multumirile mele sincere! Apreciez mult simplitatea ingredientelor si a tehnicii. Cred ca tocmai in asta sta talentul culinar... cu cateva ingrediente banale sa iasa o incantare! Multumesc ca impartasesti cu noi deliciile!

Nicuta
Nicuta 18 nov 2015, 21:13

Geniala prajitura ta, draga Lena...ca si toate celelalte retete ale blogului tau! Sa stii ca tu esti o salvatoare de camine, gen Mary Poppins...pe bune! De esti in impas cu meniul pentru prinz, cina, blogul Lenei te scapa in modul cel mai delicios! Multumim ca existi si ca nu uiti de noi, cele care te asteptat cu sufletul la gura cu alte minunatii de retete! Bafta multa si Doamne ajuta-n toate, draga Lena!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 19 nov 2015, 15:01

Multumesc din suflet Nicuta pt asa cuvinte, orice apreciere sincera imi da elan sa lucrez si mai cu spor :)

Sa aveti pofta buna!

Alique
Alique 31 ian 2016, 16:16

Am facut prajitura. Arata foarte bine, abia scoasa din cuptor. Am pus si niste coaja de lamaie in bezea. Miroase demential in casa. Multumesc pentru reteta, Lena!

tiki
tiki 04 feb 2016, 11:12

Buna. Pe asta nu am facut-o inca. Daca maine vine Marius o fac ca am tot ce trebuie(mai adaug si vreo 2 albusuri din congel.ca am o groaza sa fie bezeaua mai mare. hahaha.). Pupici.

Stefy3
Stefy3 26 iun 2016, 12:48

Buna,Lena.Ieri am facut prajitura,este minunata,ma gandeam daca ar merge cu nectarine/piersici ? Multumesc si spor in tot ce faci :)

lena
Elena (lena) Stefy3 27 iun 2016, 09:07

Da, cred ca merge bine cu orice fructe, multumesc de poza!

Stefy3
Stefy3 26 iun 2016, 12:49

Si poza cu prajitura... :)

Poza mea pentru reteta: