Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
160 g
●
Praf de copt
1.5 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se amestecă laptele cu nuca de cocos într-o cratiță. Se pune pe foc și se lasă să fiarbă 2-3 min, apoi stingeți focul și lăsați să se răcorească puțin.
Pas 2
Amestecați untul moale cu zahărul, apoi cu mixerul amestecați bine compoziția.
Pas 3
Adăugați câte un ou, pe rând, în compoziția de unt și zahăr. Bateți fiecare ou cu mixerul, să se încorporeze bine cu cealaltă compoziție.
Pas 4
Cam așa arată compoziția finală de ouă, unt și zahăr.
Pas 5
Adăugați compoziția de cocos și lapte, amestecați bine cu mixerul. Într-o altă farfurie amestecați făina cu praful de copt și îl adăugați treptat în compoziția de mai sus, amestecând cu mixerul să nu fie cocoloașe.
Pas 6
Merele le spălați, curățați de coajă și semințe, și tăiați mărunt. Adăugați în aluat și amestecați bine.
Pas 7
Ungeți cu unt o tavă de 26-28 cm, tapetați fundul tăvii cu hârtie de copt.
Pas 8
Turnați aluatul în tavă și îl distribuiți uniform pe toată suprafața. Îl puneți la cuptor la foc mediu, până se rumenește bine.
Pas 9
După ce este gata, îl lăsați să se răcorească și îl puneți pe o tavă/farfurie rotundă. Presărați puțină nucă de cocos sau pudră și prăjitura este gata. Este foarte bună și caldă și rece.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)