Prăjitură cu mere și nucă de cocos

Prăjitură cu mere și nucă de cocos

Încă o rețetă superbă - am descoperit-o pe un forum și am zis s-o încerc. Ne-a plăcut foarte mult, are o aromă puternică de cocos și mere, textură pufoasă și ușor umedă. De când am pus-o la cuptor nu se mai putea în casă de la aromă de cocos, abia așteptam s-o gustăm :)

Ingrediente

Zahăr
180 g
   
Unt
130 g
   
Ouă
3 buc
   
Lapte de vacă
200 ml
   
Nucă de cocos
80 g
   
Făină albă calitate superioară
160 g
   
Praf de copt
1.5 lingurite
   
Mere
3 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Se amestecă laptele cu nuca de cocos într-o cratiță. Se pune pe foc și se lasă să fiarbă 2-3 min, apoi stingeți focul și lăsați să se răcorească puțin.

Prăjitură cu mere și nucă de cocos - Pas 1
Pas 2

Amestecați untul moale cu zahărul, apoi cu mixerul amestecați bine compoziția.

Prăjitură cu mere și nucă de cocos - Pas 2
Pas 3

Adăugați câte un ou, pe rând, în compoziția de unt și zahăr. Bateți fiecare ou cu mixerul, să se încorporeze bine cu cealaltă compoziție.

Prăjitură cu mere și nucă de cocos - Pas 3
Pas 4

Cam așa arată compoziția finală de ouă, unt și zahăr.

Prăjitură cu mere și nucă de cocos - Pas 4
Pas 5

Adăugați compoziția de cocos și lapte, amestecați bine cu mixerul. Într-o altă farfurie amestecați făina cu praful de copt și îl adăugați treptat în compoziția de mai sus, amestecând cu mixerul să nu fie cocoloașe.

Prăjitură cu mere și nucă de cocos - Pas 5
Pas 6

Merele le spălați, curățați de coajă și semințe, și tăiați mărunt. Adăugați în aluat și amestecați bine.

Prăjitură cu mere și nucă de cocos - Pas 6
Pas 7

Ungeți cu unt o tavă de 26-28 cm, tapetați fundul tăvii cu hârtie de copt.

Prăjitură cu mere și nucă de cocos - Pas 7
Pas 8

Turnați aluatul în tavă și îl distribuiți uniform pe toată suprafața. Îl puneți la cuptor la foc mediu, până se rumenește bine.

Prăjitură cu mere și nucă de cocos - Pas 8
Pas 9

După ce este gata, îl lăsați să se răcorească și îl puneți pe o tavă/farfurie rotundă. Presărați puțină nucă de cocos sau pudră și prăjitura este gata. Este foarte bună și caldă și rece.

Poftă Bună!

Prăjitură cu mere și nucă de cocos - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (10 voturi)
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 39

Lenuta25
Lenuta25 16 Dec 2016, 17:54

Fenomenala prajitura

Poza mea pentru rețetă:
ella.elena
ella.elena 05 Nov 2016, 15:45

Suuupeeer prajitura Am facut-o deja de nenumarate ori si nu am dat gres niciodata Acum mai fac si improvizatie si a iesit delicioasa ca de fiecare data : glazura de ciocolata neagra (ciocolata neagra + putin lapte topit la bain marie)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) ella.elena 07 Nov 2016, 09:45

Super! Merci de ideea cu ciocolata :)

Ekaterinka
Ekaterinka 13 Aug 2016, 13:47

Daca inlocuiesc zaharul cu miere are ceva?

lena
Elena (lena) Ekaterinka 17 Aug 2016, 16:57

Cred ca va fi bine, dar s-ar putea sa-si schimbe culoarea, sa fie mai maronie.

Reli
Reli 01 Dec 2014, 18:35

Buna Lena,

toate retetele sunt super dar nu ne dai marimea tavilor pe care le folosesti iar cand nu dai ingredientele in g ci in pahare un pahar are 200g?Este important deoarece in momentul in care eu folosesc o tava mai mare ca a ta nestiind marimea nu mai iese reteta prea bine

O zi buna.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Reli 02 Dec 2014, 17:40

Da, Reli, sunt retete de mai demult la care nu am precizat dimensiunile chiar exact, dar ma gandeam ca se vede si in poze bine care ar fi tava.

Acum incerc sa rezolv si va spun in comentarii daca aveti nevoie, tava este de 28cm, paharul ca si orice pahar de bucatarie(1 cup) este de 250ml, nu grame.

cdianac
cdianac 03 Oct 2014, 21:47

Am facut saptamana trecuta aceasta reteta. A iesit extraordinar de buna! Atat de buna ca nu am apucat sa ii fac poze

Azi mi-a venit o idee, sa o modific putin si sa vad cum iese. Asa ca am pornit de la reteta de baza si, inaine de a pune faina, am pus 3 linguri de cacao, 2 fiole de esenta de rom. Apoi, la final, am pus un pumn de stafide si unul de alune tocate maricel. La final am improvizat o glazura de ciocolata din unt, cacao, zahar si esenta de rom. Am turnat glazura peste prajitura abia scoasa din cuptor. Rezultatul...nu am cuvinte sa va spun ce minunatie a iesit! De data asta am facut intai poza, abia apoi am pus in farfurii.

Multumesc Lena (si) pentru aceasta reteta! E la loc de cinste in caietul meu, in ambele variante

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
LicaStar
Lica (LicaStar) 14 Dec 2013, 21:54

Dupa cum spuneam mai sus, a venit randul si acestei prajituri. Dar cred ca am facut eu o mica greseala, ca trebuia sa mai pun faina (e un defect de al meu cu nimeritul fainii), pentru ca mi-a iesit prea umeda prajitura si am lasat-o mai mult la cuptor cu folie deasupra. In general a fost foarte buna la gust. Invat din greseli. Multumesc, Lena, pentru reteta si ajutor

Poza mea pentru rețetă:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 05 Feb 2012, 20:42

Usoara si delicioasa! Mi-a placut enorm!

Poza mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Dec 2011, 11:26

A ieșit exact precum ați descris-o: pufoasă și ușor umedă! Iar aroma este fenomenală!

Poza mea pentru rețetă:
alinutza85
alinutza85 02 Dec 2009, 16:00

Este foarte,foarte buna.Poate chiar cea mai buna prajitura pe care am mancat-o in viata mea.I-am dat gata pe toti....chiar si pe mineMultumim LENA.....din tot sufletul!!!

Nota mea pentru rețetă:
nina
nina 29 Nov 2009, 19:16

CEVA USOR SI FOARTE BUN,AM SA O FAC DE MOS NICOLAE!!!

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile